dakle danas sam dobio novi PC i malo razgledavam i sve i bio sam downloado Everest ultimate edition da vidim temperature i na GPU mi pise da je 62 mequtim ja neznam dal je to puno ili ne mislim da da pa ako mi mozete nekak pomoc... i pise ventilator na 38% dali ako povecam brzinu dali bi se mogla smanjit temperatura??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Povecaj vent na 50% gledaj da ti bude najmanje 50°C idlle otprilike, a pozeljno je i manje
Povecaj vent na 50% gledaj da ti bude najmanje 50°C idlle otprilike, a pozeljno je i manje
a sa kojim programom da to povecam?? a i ima neki za CPU jer mi ide preko 5700 rpm i onda u igri pocne koda zujit nes...
a sa kojim programom da to povecam??
Speedfan
ATI Tray Tools
Riva Tuner
Ili pogledaj na CD-u s kojim si dobio matičnu ploču - sigurno ima tamo nekakav programčić od proizvođača MBO-a
to su ti totalno normalne temperature netrebaš ništa brinuti, kad temperatura poraste ventilator će ubrzati i u najzahtjevnijim igrama će ti biti oko 70° što je skroz ok za GPU, moja već 2 godine radi na tim temperaturama
to su ti totalno normalne temperature netrebaš ništa brinuti, kad temperatura poraste ventilator će ubrzati i u najzahtjevnijim igrama će ti biti oko 70° što je skroz ok za GPU, moja već 2 godine radi na tim temperaturama
aha onda ok al sad mi je problem to sto mi valda nisam siguran cooler od CPU zna porast brzina i ziju tako da mi nes vibrira i stvara iritantan zvuk... neznam sto da napravim. al cak nisam siguran ni dali je to zbog ubrzanja ventilatora ili neceg drugog... pa ako bi neko imo mozda ideju sta bi zo moglo bit...
To ti zuji hladnjak od proca jer je onaj obični šta si ga dobija s njim.To je tako jer ima velik broj okretaja.
Uključi u biosu smart fan, Q-fan ili kakvu već opciju imaš to će ti smanjiti drastično okretaje cpu coolera. A ako hoćeš bolje rješenje onda freezera 64 pro ili mugena 2 uzmi.
Kod grafičke može zujat i zavojnica.
-.- nikad kraja oko kompa posto nisam nikad bio u biosu i nebi volio ic tamo imam svojih 1000kn i kupit cu si mugen 2 vjerovatno samo se nadam da to rijesit problem jer posto nisam jedini koji koristi komp tu je i stara a njoj smeta to zujanje onda cu uzet njega... jer kao i sta sam reko broj okretaja sad je trenutno 5700rpm sto mi se cini uzasno puno...
-.- nikad kraja oko kompa posto nisam nikad bio u biosu i nebi volio ic tamo imam svojih 1000kn i kupit cu si mugen 2 vjerovatno samo se nadam da to rijesit problem jer posto nisam jedini koji koristi komp tu je i stara a njoj smeta to zujanje onda cu uzet njega... jer kao i sta sam reko broj okretaja sad je trenutno 5700rpm sto mi se cini uzasno puno...
Ala pa šta si kupovao takav komp onda kad se bojiš otić u bios.
Odeš u bios nađeš opciju , staviš na enabled , pritisneš F10, stisneš y i enter viola okretaji će ti biti oko 1000.
Banalna stvar, i šta ti misliš taj proc držat na 2,8GHz??? Time ga vrijeđaš.
EDIT: I da ti kažem mugen će ti se isto tako čuti dok neuključiš tu opciju u biosu.
Pazi da ti taj mugen2 stane u kućište.
Ako ne misliš clockati uzmi sonic towera, to je pasivni hladnjak koji odlično hladi, a možeš na njega i ventilator staviti. Košta oko 250kn
stvar je u tome sto nisam iskusan ja sam kupio ovaj komp do bozica zato sam i uzo ovu odlicnu maticnu tako da mogu na nju stavit 955 i mozda neku novu 58xx serie. a ne zelim se zajebavat sa tim stvarima jer ako nes sje**m onda mogu zaboravit vise ikad komp jer mi ga je stara kupila...