Problem sa PC-em

poruka: 32
|
čitano: 3.534
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Problem sa PC-em
pitanje

Ne znam kako bih nazvao temu i ne znam dali sam uopce u dobroj grupi pa odmah moje isprike.

Naime problem je sljedeci, komp je radio ok, pokrenuo se screen saver (nisam radio na pc-u, samo je bio upaljen u tom trenutku) i odjednom se slika raspala. Zute pruge po cijelom ekranu i pc je krenuo u restart sam od sebe. Prilikom dizanja po ekranu su se izbacili razni znakovi (oblik srca, znak omega i ostalo). Na ekranu je to stajalo cijelo vrijeme iako se u pozadini pc bootao. Medjutim, jedino do cega sam uspio doc je ekran sa odabirom "Safe mode", "Start Win normally" i ostalo. No nakon odabira bilo cega pc jedino sto je napravio bilo je restart. U tom procesu dvaput se pojavio BSOD, jako kratko, nisam uspio procitat sto je pisalo. Nakon nekoliko neuspjelih pokusaja startanja Wins-a, uzeo sam instalacijski CD od Wins-a XP (original) i krenuo u novu instalaciju OS-a. Prilikom prvog pokusaja instalacije (znakovi su i dalje bili na ekranu) jedino do ceg sam uspio doci je bilo  (znaci prosao sam boot from cd, F8, odabrao particiju, pc je iskopirao sve file-ove i krenuo u restart) dignuo se BIOS i opet je napisao Boot from CD, dosao do zadnje tocke i tu se pc smrznuo. Gasim ga nasilno na kucistu, krece novi boot al sada su nestali znakovi sa ekrana. Znaci krece cisti boot BIOS-a, prepoznaje 3GB RAM-a, prepoznaje 3 HDD-a, krece opet boot from CD dodje do zadnje tocke (odbrojavanje) i tu se smrzne. I to je to. Nema dalje. Ni makac.

Dali je netko mozda imao slican problem da me uputi  koji dio hardware-a bi mogao otkazati? Komp je star 4 godine (u potpisu je konfa)

Unaprijed hvala na svim odgovorima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Problem sa PC-em

Može biti bilo što - RAM, grafička kartica, matična ploča, napajanje, pregrijavanje procesora itd. Jedini način da saznaš je da probaš npr. isprobavat RAM jedan po jedan (ako imaš više pločica RAM-a) pa da vidiš ima li neispravnih modula. Probaj se prebaciti na integriranu grafičku u BIOS-u (ako je imaš) pa da vidiš jeli sve u redu s grafičkom. Također možeš probati u BIOS-u "Load Fail-safe defaults" pa da vidiš hoće li tako upaliti. Ako ništa od toga ne upali onda pogledaj kolika je temperatura procesora. AKo je previsoka zamjeni cooler ili očisti postojeći od prašine. I na kraju - očajnički poteziSmijeh tj. iskopčaj sve Hard diskove osim onog na kojem su ti Windowsi, pa ako upali kasnije ih ukopčavaj jedan po jedan. Ako nakon svega toga ne nađeš riješenje svog problema onda nosi PC na servis pa nek se oni muče s njim.

When power leads men towards arrogance, poetry reminds him of his limitations...
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
protjeran
RE: Problem sa PC-em
Ako imas neki live linux, mozes testirat hardware, dosta distribucija imaju i ram test.
Zlo i Naopako
16 godina
Problem sa PC-em
autorov komentar

Sad vrtim Memtest i ovak izgleda moj ekran...

Ekran Ekran
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

S obzirom na sve navedeno, mislim da je preko 95% vjerojatno da je grafička kartica u pitanju (tj. memorija na grafičkoj kartici).

KaeR
17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Srednji kaže...

Sad vrtim Memtest i ovak izgleda moj ekran...

ja sam prije imao isti problem sa svojom starom nvidijom (zato sam sad na atiju ^^), dakle ako imas prilike, probaj sa drugom grafickom, ili provjeri pastu na trenutnoj
EDIT: LOL imao sam istu tu tvoju graficku samo ne GT nego GS
http://bux.to/?r=InfernoCroPro Xfire: inferno2912
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 12:26 (Inferno).
17 godina
Problem sa PC-em
prihvaćeno rješenje

ha, imas super sliku :)

Otišla je memorija na grafickoj 99%. Stavi drugu vidi da li je sve OK.

I, btw, nemoj koristiti MemTest. Ne vrijedi nista. GoldMemory je bolji za test memorije.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 12:29 (Elles D.).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Problem sa PC-em

Izgleda da 7600 grafe danas nemaju svoj dan. Ovo je već druga tema gdje su te grafe uzrok problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Problem sa PC-em

Vrlo slična stvat je bila meni sa 7900. Memorija od grafičke jednostavno umrla.

dotore1
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Problem sa PC-em
autorov komentar

Unatoc problemu nastavio sam instaliravati drivere za mbo i grafulju i na grafulji puklo tj oslo u restart i tako unedogled...grafulja je ostisla...hvala svima na savjetima...

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 20:06 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problem sa PC-em
autorov komentar

Namjeravam promjeniti proizvodjaca pa mi recite dal ovo valja VGA PCI-E Gainward ATI Radeon HD 4850 Golden Sample, 1 GB DDR3, Dual DVI, HDTV?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...

Namjeravam promjeniti proizvodjaca pa mi recite dal ovo valja VGA PCI-E Gainward ATI Radeon HD 4850 Golden Sample, 1 GB DDR3, Dual DVI, HDTV?

Hvala

Valja, itekako.
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...

Hvala

Grafa je odlična za rezu od 1280x1024.No ako su ti važni detalji i aa i af za veče reze bi bilo poželjno barem HD4870.
M.C
16 godina
autorov komentar
microman kaže...
Srednji kaže...

Hvala

Grafa je odlična za rezu od 1280x1024.No ako su ti važni detalji i aa i af za veče reze bi bilo poželjno barem HD4870.
 Pa imam 22" monitor i vrtim ga na 1600x1050...kaj bi onda bila bolja 4870?
Ovak nekaj VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4870 TOXIC, 1GB DDR5, DVI, HDTV??
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 20:22 (Srednji).
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...
microman kaže...
Srednji kaže...

Hvala

Pa imam 22" monitor i vrtim ga na 1600x1050...kaj bi onda bila bolja 4870?
 Pa i nebi bila neka ogromna razlika, jedino ako sad oces vrtit crysis na high... Ako nađes bas jeftinu 4870 onda je uzmi...
16 godina
autorov komentar

4850 je 300tinjak kuna skuplja...jel vrijedi ta razlika u novcima i kvaliteti?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 20:36 (Srednji).
16 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Srednji kaže...

4870 je u prosjeku bolja za 7-8 fps-a crysisu npr.a 30 u UT3, pa sad ti vidi, geforce 260 je bolja od obe... Uostalom pogledaj test
16 godina
autorov komentar
Fowix kaže...
Srednji kaže...

4870 je u prosjeku bolja za 7-8 fps-a crysisu npr.a 30 u UT3, pa sad ti vidi, geforce 260 je bolja od obe... Uostalom pogledaj test
 260 je odabrana....puno hvala Fowix
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Fowix kaže...
Srednji kaže...

Nema problema prijatelju Namigiva
17 godina
Problem sa PC-em

Meni se danas slično desilo na laptopu - kartica GF 8400M.

Palim laptop, a ono na ekranu žuto-narančaste pruge. Nakon par pokušaja restarta i vađenja baterije ipak se normalno upalio.

A onda, pokrenem Operu, ona smrzne, ekran postane roze boje i ne možeš ništa nego ugasit.

10-ak puta tako palim-smrzne-gasi-restart. 3 puta od tih desetak se pojavio i BSOD i laptop se sam restartao.

Završilo je tako da je opet na žuto-narančastim prugama i ne možeš ništa, ni uć u BIOS, a kamoli nešto drugo.

No beer? Aaaaaaaahhhhh!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
autorov komentar
shkval kaže...

Meni se danas slično desilo na laptopu - kartica GF 8400M.

Palim laptop, a ono na ekranu žuto-narančaste pruge. Nakon par pokušaja restarta i vađenja baterije ipak se normalno upalio.

A onda, pokrenem Operu, ona smrzne, ekran postane roze boje i ne možeš ništa nego ugasit.

10-ak puta tako palim-smrzne-gasi-restart. 3 puta od tih desetak se pojavio i BSOD i laptop se sam restartao.

Završilo je tako da je opet na žuto-narančastim prugama i ne možeš ništa, ni uć u BIOS, a kamoli nešto drugo.

To se meni desilo na kompu...identicno...
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Fowix kaže...
Srednji kaže...

sta te neje NVIDIA poucila jednu lekciju!
znaju imat oni u NVIDI-i te probleme sa memorijom, čito sam negdje!
ja ti osobno savjetujem HD4890 ak imas para sad, kosta 1800 kn al ce ti dugo držat
to ti je moj prijedlog...
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
neaktivan
Problem sa PC-em

Moze jedno pitanje...jel to tebi crkla grafa na toj konfiguraciji što je navedena u  MOJ PC? Ako jeste ne isplati ti se uzimati neki jaci radeon ili nvidiu zbog procesora jel nece moci iskoristiti tu grafu u cjelini... 

He who dares, wins
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 21:16 (malina22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Somebody kaže...
 sta te neje NVIDIA poucila jednu lekciju!
znaju imat oni u NVIDI-i te probleme sa memorijom, čito sam negdje!
ja ti osobno savjetujem HD4890 ak imas para sad, kosta 1800 kn al ce ti dugo držat
to ti je moj prijedlog...
 260 je bolja od 4870, ima bolje hlađenje u vecini slucajeva, ima bolje performanse a ista je cjena kao 4870, i neznam da je neko s njom dosad imao problema!
malina22 kaže...

Moze jedno pitanje...jel to tebi crkla grafa na toj konfiguraciji što je navedena u  MOJ PC? Ako jeste ne isplati ti se uzimati neki jaci radeon ili nvidiu zbog procesora jel nece moci iskoristiti tu grafu u cjelini... 

Da, morat ces uzet bar nekog dualca, jer je taj p4 preslab za tako jake nove grafe kao 260,4870,4850...
16 godina
Problem sa PC-em
autorov komentar

Je, to je konfa u moj pc al moram polako to upgrade-at jer ce me zena zatuc ak sve odjedanput pokupujem :)

Jos samo mbo i proc...imate koji savjet??

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 22:30 (Srednji).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...

Je, to je konfa u moj pc al moram polako to upgrade-at jer ce me zena zatuc ak sve odjedanput pokupujem :)

evo jednog:
imam ju i ja, ima P45 chipset i cak ima mogučnost stavljanjanja DDR3 RAM-a
isto ga ja imam, mogu ti reć da nisam imo niti jednog problema s njim, a i jako je brz
90% forumaša ovdje ima u potpisu neku foru sa 90% ovoga i 10% onoga,a ako si među 10% onih koji to nemaju stavi ovo u potpis. Bolje ispasti budala nego iz aviona.Ajde zuri u sunce ili tako nešto
16 godina
autorov komentar
Somebody kaže...
Srednji kaže...

evo jednog:
isto ga ja imam, mogu ti reć da nisam imo niti jednog problema s njim, a i jako je brz
 Primamljivo, al sad trenutno nemrem pljunut 1500 kn za proc..mbo je ok
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Somebody kaže...
Srednji kaže...

evo jednog:
 reci kolko bi dao za proc
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 22:42 (Somebody).
16 godina
autorov komentar
Somebody kaže...
Srednji kaže...
Somebody kaže...
Srednji kaže...

evo jednog:
 A trenutno 1000 kn max...jos se dvoumim dal uzet sad jeftiniju opciju il cekat kraj ljeta pa uzet tak nekak kaj ti imas..
EDIT: Ili jos bolje ovak...sad trenutno mogu odvojit 1500 kn za proc i mbo...
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.5.2009 22:47 (Srednji).
16 godina
neaktivan
Srednji kaže...
Somebody kaže...
Srednji kaže...
Somebody kaže...
Srednji kaže...

evo jednog:
 A trenutno 1000 kn max...jos se dvoumim dal uzet sad jeftiniju opciju il cekat kraj ljeta pa uzet tak nekak kaj ti imas..
 evo onak kako ja mislim!
možeš uzet jeftinu opciju i platit je 1000 kn, al za par mjeseci kad ceš željeti novi proc ode tih potrošenih 1000 kn u vodu!
ali ak želiš jeftino:
CPU- najjeftiniji quad
CPU2- moj jeftin izbor
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice