Problem sa novom konfiguracijom

poruka: 11
|
čitano: 1.195
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Maticna?

kupio sam komp i krenuo u slaganje

P55-CD53

HD 4890

DDR3 1333MHz

kad sve pospajam i upalim nema slike, nema "bipa" nego uredno radi ali nema slike.

Graficku sam probao na drugom konfi i uredno radi.

Posto nema bipa pretpostavljam da nije memorija ni hard disk...

proc je i5

dali je moguce da je procesor kriv?

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Maticna?
kakvo napajanje imaš? ako je neko no name možda ti nije dovoljno moĉno za tu grafu
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Maticna?

Znači, kad upališ, čuje se grebanje diska kao da učitava OS ili se samo vrte ventilatori?

Ako je prvo, vidi odgovor gore. ;-)

Ako je ovo drugo, moguće je da je problem s matičnom. Probaj resetirati CMOS i izvući memoriju i vidi ima li onda kakvih "bipova".

Life sucks and then you die.
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.9.2009 23:56 (Weegoo).
17 godina
Maticna?

Moj savjet: ne diraj nista, ako je sve uredno spojeno!

Sutra ujutro kad se dignes samo ga normalno upali i viditi ces da ce raditi.

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
max1919 kaže...
kakvo napajanje imaš? ako je neko no name možda ti nije dovoljno moĉno za tu grafu

OCZ 700W

i premocno, a i testirano na HX700

16 godina
neaktivan
NE IZVLAČI MEMORIJU, na nekim matičnima hoće cpu crknuti ako pališ komp bez rama.

Ma odi spavati i probaj sutra upaliti komp. blesavo zvuĉi ali nekima je pomoglo.
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% kopiraj ovo u potpis.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pošto si rekao da sve uredno radi (pretpostavljam da se ventovi od grafe, proca i kućišta vrte normalno), a napajanje je jako, rekao bih da je problem u matičnoj.

Ovako - izvadi bateriju (nalazi se pored ona dva PCI-E utora i u obliku kruga je) i stavi ju natrag u ležište. Vađenjem baterije se resetira matična i to će najvjerojatnije pomoći u slučaju da je problem u MBO.

God made man But he used the monkey to do it Apes in the plan We're all here to prove it I can walk like an ape talk like an ape Do what a monkey can do God made man But a monkey supplied the glue
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koji monitor imaš i dali ti je prije bio spojen na dvi ili vga izlaz na grafičkoj. Meni se desilo da monitor nije bio podešen na automatsku detekciju video izlaza(auto source) pa kad sam ga prebacio sa vga integrirane grafike na matičnoj na dvi diskretnu grafičku karticu  na monitoru nije bilo slike(monitor je samsung 2032BW)

baster177
17 godina
neaktivan
baster177 kaže...

Koji monitor imaš i dali ti je prije bio spojen na dvi ili vga izlaz na grafičkoj. Meni se desilo da monitor nije bio podešen na automatsku detekciju video izlaza(auto source) pa kad sam ga prebacio sa vga integrirane grafike na matičnoj na dvi diskretnu grafičku karticu  na monitoru nije bilo slike(monitor je samsung 2032BW)

Posto sam mislio da je do graficke probao sam na drugoj konfi...

ima DVI to VGA konektor, ali isto tako je na toj grafickoj radio na drugoj konfi...

garancija :D

16 godina
neaktivan

Kupi si novi komp đe baci to u smeće hha sala mala prodaj ili ga odnesi na servis ako imas garanciju ako ne zao mi j e ne mogu ti pomci pogledaj jer procesor spojen dobro

Hardverski duh.Ovo sam smislio dok sam kretao na spavanje...Why people must drink water and be water cooled because they brains are overclocked peole are much smarter then ccomputer because they ovre
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1. Ima li POST?

2. Odspoji hard disk, optiku i dodatne PCI kartice ako imaš. Što manje komponenti to manje potencijalnih problema. Dakle samo ploca,proc,mem i grafika moraju ostati.

3. Provjeri da li si SIGURNO sve kabele od napajanja spojio na grafičku. Jake grafičke uvijek zahtjevaju dodatan kabel od napajanja.

4. Isto kao i korak 3, samo za MATIČNU. Ovo sa spajanjem je jako bitno, jer ponekad "podrazumjevaš" da si sve dobro učinio. Na kraju ispadne neki glupi kontakt.

5.Premjesti memoriju u drugi utor.

Ako od ovoga ništa ne upali, uzmi napajanje iz tog drugog kompa na kojem radi graficka. 

Javi rezultate.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice