problem s 3870
ovako je bilo:igram ja gta 4 i pokazu se artefakti i moram restartat, to mi nije bilo nista strano i cudno, ali problem je nastao sto su artefakti ostali nakon restarta
ugasio sam zatim kompjuter da se ohladi na nekih sat i pol i nakon toga su jos uvijek bili artefakti i kada se pali nema vise one slike na pocetku ono od maticne i ono stisni del ak oces u bios vec je ekran crn i nule s tockom u sebi ˝plesu˝po ekranu i nakon toga pise booting c:windows i pocnu se palit windowsi i pojavi se par vertikalnih zelenih i zutih linija i onda nakon sto se loadju windowsi zacrni se ekran i upali se bsod s ati2dvag loop(nisam vidio sve od onih linija) i pojavljuju se tockice ko mrtvi pikseli ali s monitorom je sve u redu jer na drugom komppjuteru radi
sad posto je vjerojatno graf crkla(nadam se da nije nista jos drugo) trebalo bi kupiti novu
a posto sam trenutacno kratak s novcima a kompjuter mi treba onda sam se odlucio opet na ati i to do nekih 1000 kn
gledao sam cjene adm-u i vidio sam ove dvije:
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6598-xfx xfx4850
http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=6846-xfx xfx4870
iako bi vise htio 4870 vidio sam po testovima u bugu da su temp(iz buga 2mj. 41.str.) 67 idle i 86 load pa mi se cini to malo puno i kakvo je uopce hlađenje na ovoj 4870 koju sam ja naveo i jel ima probleme sto se tice pregirjavanja i artefkata s njom(nemojte me tjerat na google jer ovo sada pisem u word-u pa kad na nekih 2 min proradi internet onda cu kopirat na forum, jer mi je ovaj stari komp u banani), a dok su temp kod 4850 idle 43 i load 60 sto mi se cino dosta manje, a ak imate neke druge preporuke recite al da je DO 1000 KN jer stvarno nisam pri novcima
i recite mi ak netko zna iz iskustva kakvo je stanje s pregirjavnjem kod obje graf i s artefaktima i kakvo je hlađenje kod obje graf
i jos jedna zamolba: jel znate kolko bi poboljsanje u preformansama imao u usporedbi s 3870 s 4850 i s 4870 i jel moze ovo napajanje drzat obje graf(ne mislim istovremeno)pogledajte pod moj pc za napajanje i konfu
unaprjed hvala jer ne znam kad bi ponovno mogao proradit internet nakon ovoga i oprostite na greskama jer zurim