Problem sa drugim kanalom na pojacalu

poruka: 4
|
čitano: 1.351
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozz!
Evo neki dan mi je tata skinuo Sharp SA-303 receiver i zvučnike.

Nakon nekog vremena, lijevi kanal pocne krčat toliko da se mora zgasit, pa me zanima dali je to do kanala ili do nečega drugog (do zvučnika nije, isprobano je).

Imam još pitanje, pošto sad meni rade oba dva zvučnika na jednom kanalu, dali mogu biti posljedice, tipa pregrijavanje i te gluposti, tako da znam.

Lp!

Autoclimb kills more people than AIDS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja ti lično savjetujem servis. Najvjerovatnije da je probio kondezator ali teško je ovako napamet reći, Ima more uzroka koji se manifestuju kroz krčanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Problem sa drugim kanalom na pojacalu
phoenix2003 kaže...

Ja ti lično savjetujem servis. Najvjerovatnije da je probio kondezator ali teško je ovako napamet reći, Ima more uzroka koji se manifestuju kroz krčanje.

ma sumnjam da itko to zna popravit haha, tata je to kupio '86 za 2100 dinara

gledao sam ja unutra, nema niti jedan kondenzator da je otisao, svi su ok

dali ima problema ako su 2 zvucnika na jednom kanalu?

Autoclimb kills more people than AIDS
16 godina

Ta stara pojačala je najlakše popraviti!{#} Što se tiče dva zvučnika na jednom kanalu to je veliki problem a ko to tako nije tvornički riješeno. Naime, svaki izlaz pojačala izračunava se i prilagođava predviđenom otporu zvučnika (najčešće 2 ili 4 Ohm-a)što znači da se prilikom korištenja uređaja izlazni tranzistori griju na određenoj temperaturi. Spajajući paralelno drugi zvučnik, a zbog pada otpora, izlaz pojačala se može preopteretiti i pregrijati a najzad i pregoriti. Zato nije preporučljivo spajati dodatne zvučnike na izlaz audio signala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice