Pitanje u vezi LED monitora i rezolucije

poruka: 42
|
čitano: 9.291
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Dakle danas sam kupio HD tv monitor, samsung syncmaster FX2490HD, ukopcao u svoju graficku (nvidia gt 240) i ukljucio sve pospajo i sve super radi, podigne se windows i na rezoluciji 1920x1080 koja je "Recommended" mi je slika tj ikone sire od vidnog polja monitora a kad stavim na 1680x1050 je sve normalno pa me zanima ako je to vec preporuceno na 1920 zasto se to dešava, ako ne razumijete pitanje i navedimo to kao "problem" mogu poslikat pa vam upload.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imaš sigurno neke tipke na ekranu ili su na touch nije bitno , probaj ići na auto adjust , tako onda ekran sve to sam poravna.

I.Č.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Probaj napravit screenshot čisto da vidimo kak to izgleda? 1080p je nativna rezolucija tog monitora, kako i stoji u specifikacijama.

Što se tiće ovog posta izad, stisneš "auto" tipku, to funkcionira samo ako je monitor spojen na stari VGA (plavi) kabel. Ako je spojen na D-SUB ili HDMI to ne i igra nikakvu ulogu..

,

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Pitanje u vezi LED monitora i rezolucije
EVo slike:
14 godina
Popa kaže...

Što se tiće ovog posta izad, stisneš "auto" tipku, to funkcionira samo ako je monitor spojen na stari VGA (plavi) kabel. Ako je spojen na D-SUB ili HDMI to ne i igra nikakvu ulogu..

To nisam znao.

Tvoj problem je možda baš to

Ako se slažeš, ne košta te ništa TU. Ako sam ti uz to pomogao, neka ti ne bude mrsko stisnuti i HVALA! ;)
15 godina
neaktivan
Spojen je HDMI kabelom na graficku gt240 1 gb, a od graficke specifikacije : Standard Display Connectors DVI,VGA,HDMI Maximum Digital Resolution 2560x1600
Maximum VGA Resolution 2048x1536 eto.. neznam u cemu je problem... a monitor taj nema auto, to sam imao na starijem monitoru kad nesto ne stima stisnem auto on sve sam poravna ali toga tu nema.
16 godina
Jesi probao spojiti drugim kablom? Probaj spojiti DVI kablom, ako je problem isti, probaj spojiti monitor na nesto drugo ( neki bluray player, wdtv ili nesto) ili jednostavn drugi komp. Monitor mora radit na FullHd rezoluciji bez da mu na ekranu išta "fali". Ako ne radi niti tako, zamjeni monitor za novi.
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 15:04 (Popa).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

probaj kliknut na monitoru auto-adjust ... auto/set ... ili kako ti vec piše. Možda ti može automatski namjestit sliku unutrar njegovih okvira.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

probaj se igrati sa osvježavanjem zaslona: 60hz, 75hz...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dva prijedloga:

1. Pogledaj ima li monitor postavke overscana i je li podešen na 0%.
  2. U driverima za Radeon kartice (koju imam) postoji tab za podešavanje geometrije slike. Vjerojatno i Nvidijini driveri imaju nešto slično.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

1 0 hvala 0
16 godina

Neznam kako se to tocno zove u nvidinim driverima ali na ati-jevim driverima imas scaling options, probaj potraziti nesto slicno u svojim driverima.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
neaktivan

Potražio sam uputstva za dotični monitor - u sekciji 2-4 piše:

When a PC with a resolution of 1920 x 1080 @ 60 Hz is connected to the [HDMI (DVI) IN] port, you should set the <HDMI> mode to <DVI PC> in the <Edit Name> of the <Input> mode. In this case, a separate sound connection is required.

Mislim da je to rješenje tvog problema.

BTW, prema Murphyju - "Kada sve ostalo zakaže, pročitaj upute."

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 15:49 (hrx).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

još kad bih ja to znao napravit sve bi bilo super... ako ti donekle znas da mi pojasnis mrvicu? skuzio sam ovo da je spojeno sa HDMI bla bla, trebas namjestiti HDMI mode to DVI PC? eh kako? a ovo in the edit name?? of the input mode?? to nerazumijem sta treba.

a našao sam u nvidia control panel kao da napravim sam svoju rezoluciju i stavio sam 1920 x 1070 i normalno mi je cim je na 80 nevalja -.-'

Sačuvaj me bože HR kulture i srpskog junaštva
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 21:02 (CroatianRacer).
16 godina
neaktivan

Sekcija 3-4 u uputstvima: aktiviraš meni pritiskom na tipku Menu, odabereš Input i, za HDMI ulaz, u rubrici Edit name odabereš DVI PC.

15 godina
neaktivan

misliš rec da odem source pa odaberem HDMI? pa tako i dobijem sliku a evo nasao sam u uputstvima tocno to sto si rekao recenica you should set HDMI mode to DVI PC in the EDIT NAme of the INPUT mode.  ali idalje mi nije nista jasno. dakle meni je ukopcan HDMI kabel u moju graficku karticu MSI nvidia geforce 240 gt 1 gb ddr 3, dali graficka ne podrzava FULL HD ili sam toliki tudum da neznam sta radim? ugl sad sam stavio na rezu 1920 x 1070 60 hz i sve je super. al na 1920 x 1080 60 hz nece :(

I evo imam za dodat spojio sam Monitor sa kompom sa DVI kabelom, i sad mi radi na 1920x1080 60Hz FUll HD, ali me zanima zasto mi tako ne radi sa HDMI kabelom? evo slike.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2011 23:35 (CroatianRacer).
16 godina
neaktivan

Postupak:

1. Uključi meni na monitoru pritiskom na tipku Menu, dok prikazuje sliku sa računala koje je priključeno na ulaz HDMI1 (vjerojatno označen kao HDMI (DVI) IN).
  2. Skrolaj dolje do sekcije Input.
  3. Odaberi opciju Edit Name.
  4. Odaberi DVI PC.

Drugo, prema komentarima na drugim forumima, niz modela Samsungovih monitora i televizora imaju problema s lošom slikom (gubitak oštrine, svjetline, zasićenosti boja ...) kada se spajaju na HDMI izlaz grafičke kartice računala, dok problema nema kada su spojeni na DVI izlaz.

15 godina
neaktivan

uglavnom sad da spojim natrag HDMI kabel i da to odaberem i moci ce full HD ili da jednostavno ostavim ovako na DVI?

16 godina
neaktivan

Budući da slika izgleda kako treba, moja je preporuka da ostaviš DVI konekciju. Spajanjem HDMI->HDMI ne dobivaš ništa više u odnosu na DVI konekciju (osim, izgleda, problema :) ).

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 0:10 (hrx).
15 godina
neaktivan

Ali ja prakticki nista ne dobivam s ovim HDMI kabelom? jel tako? spojim ga da bi na telki namjestio da je to DVI kabel? jel tako? a i sad imam jos problem koji nikad nisam znao rijesit kad mi bude ono 1 monitor 2 monitor pa mi ikona pola nema evo slike, kako da napravim da bude samo jedan monitor vidi na slici skuzit ces. Rijesio sam ovo maknuo sam HDMI kabel i stavio DVI slika super sve 5 sve HD na kakvoj trea bit rezoluciji jbmti ja HDMI i te gluposti -.-

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 0:16 (CroatianRacer).
16 godina

Koliko ja znam, bolja je slika s HDMI..... a problem, probaj win key + P i odaberi prvo, ako to ne pomogne probaj ovaj postupak:

Right click on your desktop > Personalize > Display Settings > Click on the second monitor icon (monitor picture with number 2 in it) > Clear the checkmark at "Extend the desktop onto this monitor" > OK

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.9.2011 0:34 (lovac82).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Slika je u pravilu identična na DVI i HDMI. Jedino što HDMI prenosi vištekanalni zvuk (jer je predviđen za TV) Oba kabla su digitalna, tako da je slika ista. Podsjeća me na onaj mit; zlatni HDMI kabel ima bolju sliku od običnog. Yeah right ..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Većina televizora (i dobar dio monitora koji imaju tunere) sliku koja dolazi preko HDMI ulaza provlače kroz sklopove za procesiranje slike, tako da slika preko HDMI ulaza može izgledati lošije u odnosu na DVI konekciju. Pretpostavljam da gore navedeno postavljanje moda HDMI ulaza na DVI PC zaobilazi procesiranje (ili dio procesiranja). Link na post o Samsungovom monitoru i TV-u i razlici u kvaliteti slike kod spajanja putem HDMI i DVI ulaza/izlaza.

HDMI (razvijen od strane HDMI Foundersa - Hitachija, Panasonica, Sonyja, Philipsa, Toshibe, Silicon Imagea i Thomsona) je prvenstveno namijenjen spajanju potrošačke elektronike, dok je DVI namijenjen spajanju računala i monitora (razvijen od strane Digital Display Working Groupa - Intela, Silicon Imagea, Compaqa, Fujitsua, HP-a, IBM-a i NEC-a). HDMI je zamišljen kao poboljšanje DVI-HDTVa (tj. DVI-HDCPa), dodajući prijenos zvuka, slike u YCbCr formatu i kontrolnih funkcija za upravljanje potrošačkom elektronikom preko istog kabela, uz upotrebu manjeg konektora.

Dakle, kod računala, spajanje HDMI izlaza graf. kartice na HDMI ulaz monitora ne donosi neke posebne prednosti u odnosu na DVI - manji konektor i eventualno prijenos zvuka, ako to monitor i graf. kartica podržavaju. Slika se, u oba slučaja, prenosi u RGB formatu, tako da ne bi trebalo biti razlike u prikazu. Problemi se mogu pojaviti upravo zato što graf. kartica ili monitor mogu pretpostaviti da se na drugoj strani HDMI linka nalazi uređaj potrošačke elektronike, te prilagoditi ulaz/izlaz specifičnostima dotičnog (npr. overscan/underscan, skaliranje i procesiranje slike, ...).

15 godina
neaktivan

E hvala ti, sad sve štima kako bog zapovijeda osvjezio sam sistem, sve radi na 1920x1080, ali danas mi je bacio blue screen, konfiguracija stara 3 tjedna, evo: win32.sys, collecting data for crash dump,instializing disk for crash dump, što je zapravo ovo http://images.driverfinderpro.com/bsod-screenshot.jpg (dali to moze bit ja sam prije tjedan dna ugradio jos jednu plocicu rama imam unutra kingston 1600 mhz i nije bilo kingstona i kupio sam apacer isto na 1600 mhz moze li to bit zbog toga?

16 godina
neaktivan

Što piše na BSOD-u koji si dobio - koji je STOP kod i parametri - linija kao "STOP 0x000000xxx (0x00000yyy, 0x0000zzz, ...)"? Prema njima se može odrediti u čemu je problem.

15 godina
neaktivan

Evo izvoli.

16 godina
neaktivan

STOP 0x8E ukazuje na probleme sa starim ili loše napisanim driverima (npr. driveri za GeForce kartice), pokvarenim registryjem, virusima i rootkitovima koji instaliraju svoje drivere (npr. Rustock i HaxDoor), loše napisanim programima, grešku na hard disku, u matičnoj ploči ili na probleme s RAM memorijom.

Ukoliko virusa i rootkita nema (antivirusni i antimalware programi, npr. Avast i MalwareBytes AntiMalware), svi updateovi za Windowse su instalirani (Windows Update), registry je čist (npr. CCleaner, TuneUp Registry Cleaner), driveri su svježi (stranice proizvođača opreme), problem se ne javlja uvijek kod pokretanja istog programa (postoji li novija verzija programa?), a disk nema bad sectora (neki od S.M.A.R.T. monitor programa, potraži Reallocated Sectors Count rubriku; ukoliko je broj visok i raste, mijenjaj disk), moguće je da je problem u dodatnom mem. modulu; budući da je proizvođač i model modula različit od onog kojeg imaš, konflikt je moguć - pretpostavljam da je do ugradnje dodatnog modula, računalo radilo bez problema. Kakva je kvaliteta Apacerovih modula, ne znam, ali su Kingmaxovi i Kingstonovi moduli na glasu kao vrlo pouzdani (preko 15 godina koristim isključivo Kingmaxove module i nikad nisam imao problema s memorijom).

Provjeri u koje si mem. utore ubacio memoriju (ukoliko ploča ima više od dva utora); u uputstvima matične ploče bi trebalo pisati koje su podržane konfiguracije mem. modula. Provjeri koje latencije ima memorija (trebale bi pisati na naljepnici na memoriji ili možeš upotrijebiti CPU-Z, latencije memorije pišu na tabu SPD). Jedan od modula bi mogao zahtijevati više latencije na postavljenoj frekvenciji, a u BIOS-u su namještene agresivnije latencije, koje modul ne može izdržati. Nadalje, moguće je da jedan od modula ima grešku - u tom slučaju možeš testirati modul pomoću programa memtest86.

14 godina

E ovako ja sam imao taj problem i riješio sam ga tako da sam na daljinskom od monitora(ako ga imaš) našao postavke ekrana dužinu i visinu i tamo riktao

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo slike rama 1 slot je Kingmax 2 slot je Apacer pa pogledaj: 

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.9.2011 11:54 (CroatianRacer).
15 godina
neaktivan

A što se tice blue screena imao sam neki virus i to sam maknu sam mbam-om i vise mi ne baca mislim jednom je samo i bacio.. a slika rama post iznad.

16 godina
neaktivan

U redu - ako se više ne pojavi, problem je bio u malwareu.

Što se tiče timinga, na 667 MHz (1333 DDR), trebali bi raditi bez problema, dok za rad na 800 MHz (1600 DDR), memorije se razlikuju u naponu potrebnom za rad  - Apacerov modul traži 1,65V, što bi moglo uzrokovati probleme s Kingmaxovim modulom koji se drži DDR3 specifikacija (1,5V za rad DDR3 čipova) - Kingmaxov modul bio bi overvoltan (tj. overclockiran) i potencijalno nestabilan u radu. Pogledaj postavke u BIOS-u i prilagodi ih prema potrebi.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice