Pc se gasi sam - windows 10

poruka: 14
|
čitano: 5.923
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa ,

Komponente su sve nove Amd Fx 6300 , 8 giga ...  graficka radeon R9 ...  uglavnom , kad je bio windows 7 sve je radilo kako treba , nakon updatea na 10-u , djeca recimo igraju igircu ili samo ako smo na internetu , nakon 20-ak minuta comp se jednostavno ugasi . Dali je netko imao sličnih problema , gdje da tražim uzrok, možda da instaliram kakav program da testiram temeperature , ikakakv savjet jer sam lud pomalo

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Pozdrav, da li je šta prčkano po komponentama prije ugradnje win 10? 

Ne zvuči kao problem sa temperaturama ako se događa isto kod surfanja i igranja igrica, ali svejedno provjeri temperature sa HwMonitor-om.

Možda probati sve izvaditi i ponovno spojiti, možda koji kabel blokira neki vent. 

Probaj staviti najnoviji update za win 10 ako ga ima. Znam da je Windows 10 nekima problematičan, ali da se komp gasi... 

I provjeriti u Event Viewer-u (na desktopu klikni Start i upiši Event Viewer) ako ima kakvih errora. 

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Pc se gasi sam - windows 10
El Munjoko kaže...

Pozdrav, da li je šta prčkano po komponentama prije ugradnje win 10? 

Ne zvuči kao problem sa temperaturama ako se događa isto kod surfanja i igranja igrica, ali svejedno provjeri temperature sa HwMonitor-om.

Možda probati sve izvaditi i ponovno spojiti, možda koji kabel blokira neki vent. 

Probaj staviti najnoviji update za win 10 ako ga ima. Znam da je Windows 10 nekima problematičan, ali da se komp gasi... 

I provjeriti u Event Viewer-u (na desktopu klikni Start i upiši Event Viewer) ako ima kakvih errora. 

Hvala na savjetu , nisam bio ovo vrijeme doma,inače plovim pa kako sam upravo stigao doma mali mi je rekao kakvo je stanje . Uglavnom stavio sam HwMonitor i ne vidim da su neke temperature problem ali još ću pratiti. Mislio sam prvo kompjuter otvoriti pa ga onda opteretiti s nekom igricom i vidjeti kako stoje stvari s temperaturom . Svakako hvala , javit ću se kad obavim testiranje .

15 godina
neaktivan

evo slike od loga pa neka netko prokomentira

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Nikola - ri kaže...

taj konkretni event je nakon što se sve već dogodilo (dakle nakon što si ga upalio samo javlja da se Windowsi nisu normalno ugasili na shut down)

Odi malo u rikverc, pa vidi da li ima još nešto zanimljivo

15 godina
neaktivan
Darko1983 kaže...
Nikola - ri kaže...

taj konkretni event je nakon što se sve već dogodilo (dakle nakon što si ga upalio samo javlja da se Windowsi nisu normalno ugasili na shut down)

Odi malo u rikverc, pa vidi da li ima još nešto zanimljivo

ima nešto errora , neznam sta bi bilo bitno da stavim , primjetio sam jedan error gdje piše " hard disc healty ?? "

17 godina
protjeran

Komp se gasi, po mom saznanju i iskustvu, isključivo zbog pregrijavanja.

Je li prošlo više od godinu dana od kada se kompjuter otvorio i očistio od prašine na svim ventilatorima?

Ako da, to je problem.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HaM kaže...

Komp se gasi, po mom saznanju i iskustvu, isključivo zbog pregrijavanja.

Je li prošlo više od godinu dana od kada se kompjuter otvorio i očistio od prašine na svim ventilatorima?

Ako da, to je problem.

točno 5 mjeseci od kad sam ga složio ali evo kako sam maloprije rekao otvorit ću ga danas sutra pa dobro ispuhati i onda vidjeti stanje

15 godina
neaktivan

otvorio sam comp, ima nešto prašine na ventilatoru od procesora , sad je u setup modu i baš gledam temperaturu procesora ovako kako je cijeli otvoren , trenutno je 65 stupnjeva , malo mi se čini previše . Dali ima netko amd fx 6300 proc pa da mi kaže minimalne i maximalne temperature pod opterećenjem ?   Usput idem kupiti novu pastu za procesor i komprimirani zrak pa to očistiti .

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.3.2016 11:48 (Nikola - ri).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Nikola - ri kaže...

otvorio sam comp, ima nešto prašine na ventilatoru od procesora , sad je u setup modu i baš gledam temperaturu procesora ovako kako je cijeli otvoren , trenutno je 65 stupnjeva , malo mi se čini previše . Dali ima netko amd fx 6300 proc pa da mi kaže minimalne i maximalne temperature pod opterećenjem ?   Usput idem kupiti novu pastu za procesor i komprimirani zrak pa to očistiti .

Moj CPU radi na 60-70C isto AMD međutim to jest njegov "optimalni" rad (čitaj: namjerna tvornička greška proizvođača za ovu seriju)....

Da zaključim:

moguće je da si i ti "naletio" za male pare pronaći jak CPU što bi značilo, vrlo vjerovatno imaš problem ko' i ja.

Ako nije "crisp" redovito čišćenje, vrlo brzo kompjuter počne "kašljati" jer mu je, eto, dovoljno par stupnjeva da sa, citiram: "Optimalnoga rada CPUa" (da, moš' si mislit) ode u bottlenecking jer se pregrijava.

Dok ovo pišem, moj CPU se sa 65C spustio na 53C (nakratki rad CPUa samo da provjeri specifikacije sistema). Dakle, dok tebi radi CPU vrlo vjerovatno ide i do 80C i tu se on raspada po šavovima.

Koristim AMD Athlon X4 750K sa Hyper 103 coolerom (mid / low range CPU sa high end hlađenjem).

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.3.2016 14:10 (HaM).
15 godina
neaktivan
HaM kaže...
Nikola - ri kaže...

Moj CPU radi na 60-70C isto AMD međutim to jest njegov "optimalni" rad (čitaj: namjerna tvornička greška proizvođača za ovu seriju)....

Da zaključim:

moguće je da si i ti "naletio" za male pare pronaći jak CPU što bi značilo, vrlo vjerovatno imaš problem ko' i ja.

Ako nije "crisp" redovito čišćenje, vrlo brzo kompjuter počne "kašljati" jer mu je, eto, dovoljno par stupnjeva da sa, citiram: "Optimalnoga rada CPUa" (da, moš' si mislit) ode u bottlenecking jer se pregrijava.

Dok ovo pišem, moj CPU se sa 65C spustio na 53C (nakratki rad CPUa samo da provjeri specifikacije sistema). Dakle, dok tebi radi CPU vrlo vjerovatno ide i do 80C i tu se on raspada po šavovima.

Koristim AMD Athlon X4 750K sa Hyper 103 coolerom (mid / low range CPU sa high end hlađenjem).

Hvala za info . Upravo sam sve očistio,ispuhao sa zrakom,promjenio pastu...  nakon paljenja compa u biosu sam jedno 15-ak minuta pratio temperature , proc se grijao do nekih 41C , nakon toga smo išli dignuti windowse i mali je krenuo sa igricama da se malo optereti sistem i evo sada nakon 20-ak minuta rada tj.igranja temp.procesora je konstanto 51-54C. Za sada nema nikakvih problema koji su znali biti prije čiščenja tj.samo nakon 10-20 minuta bi se ugasio.

17 godina
protjeran
Nikola - ri kaže...
HaM kaže...
Nikola - ri kaže...

Da zaključim:

Hvala za info . Upravo sam sve očistio,ispuhao sa zrakom,promjenio pastu...  nakon paljenja compa u biosu sam jedno 15-ak minuta pratio temperature , proc se grijao do nekih 41C , nakon toga smo išli dignuti windowse i mali je krenuo sa igricama da se malo optereti sistem i evo sada nakon 20-ak minuta rada tj.igranja temp.procesora je konstanto 51-54C. Za sada nema nikakvih problema koji su znali biti prije čiščenja tj.samo nakon 10-20 minuta bi se ugasio.

Drago mi je da je sada sve ok.

Sada to opet napravi ali u 7mom mjesecu iduće godine ili godine nakon toga.

Dakle, računaj da ti sljedeće čiščenje, kada god, bude po ljeti. Tada se ljudi i najviše žale da lagone, pad FPS, gašenje računala... ... ... 

Ljeto = bez obzira na temperaturu doma, biti će toplije i automatski komp se više grije.

I da, obavezno kučište prilagodi da je minimalno 15 centimetara prostora iza i sa strane (da može zrak ispuhivati / upuhivati) + kada ispuhuješ, koristi nešto da zaglaviš cooler dok ispuhuješ (čačkalica, kemijska, k*rac...)

Pozz :)

15 godina
neaktivan

da , izgleda  da će biti malo češće čišćenje a vidim da bi trebao i dodatni ventilator staviti , imam cooler master 500 kućište pa taman ima mjesta za još jedan 120 mm .Uglavnom temperature su sad super. Zahvaljujem jojš jednom .

17 godina
protjeran

Nemam nikakvi dodatni cooler.

Čiščenje prašine + brisanje utora gumicom od grafe i RAMa se pokazalo kao nešto što iovako ionako moraš raditi svake godine tako da... nema mi smisla propuhivanje zraka za šta? Da mi radi buku bez veze.

Uživaj :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice