pc je novi kupljen prije tri tjedna i nakon prvog nestanka struje nece upaliti više. Zar je moglo napajanje krepati ? napajanje je xfx ts 550w
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj ga isključiti iz napona ( kablom ili prekidačem na napajanju ako ima) pa ponovo uključiti za minutu-dvi.
Pogledaj da li PC daje ikakve naznake života nakon pokušaja paljenja, npr. da li svijetli lampica na matičnoj,
da li se vrte ventilatori, HDD, vent. samoga napajanja, svijetele ledice za aktivnost na kućištu itd. itd.
Ne znam gdje si kupio PC, ali ako je npr. kupljen u FuturIT, onda možeš sam uzet drugo napajanje
i isprobat s njime, naravno ako znaš kako zamjenit napajanje, a ako nemaš iskustva sa rastavljanjem ili
pak PC ima naljepnicu na kućištu, a onda ti jedino preostaje druga opcija, a to je garancija.
Prvo što sam probao je iskljuciti kabal iz napajanja i prekidac na nulu . kada se pritisne tipka za paljenje komp uopce ne reagira
Ako nema naljepnice može se provjeriti napajanje tako da izvučeš veliki konektor iz napajanja sto ide na MBO i dok je uključen u struju ( i prekidač napajanja) pa spojiti zelenu i crnu žicu sa mostićem..može i spajalica obična ( neće te trest struja) i moralo bi napajanje proraditi...ako ne daje znak života traži novo napajanje jer je vjerovatno pod garancijom. Ukoliko tada proradi napajanje a kad sve vratiš nazad i neće da uključi na tasteru paljenja na kućištu.....kvar je sigurno veći pa nosi komplet u tu trgovinu :(
Ako nema naljepnice može se provjeriti napajanje tako da izvučeš veliki konektor iz napajanja sto ide na MBO i dok je uključen u struju ( i prekidač napajanja) pa spojiti zelenu i crnu žicu sa mostićem..može i spajalica obična ( neće te trest struja) i moralo bi napajanje proraditi...ako ne daje znak života traži novo napajanje jer je vjerovatno pod garancijom. Ukoliko tada proradi napajanje a kad sve vratiš nazad i neće da uključi na tasteru paljenja na kućištu.....kvar je sigurno veći pa nosi komplet u tu trgovinu :(
Nemoj ovo raditi ako imas garancijsku naljepnicu na kucistu!