Novo računalo ne radi

poruka: 7
|
čitano: 1.236
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Novo računalo ne radi

Pozdrav!

Kupio sam prije mjesec dana komponente navedene pod Moj PC, osim što je matična bila

MSI A78M-E35 

Matičnu i hladnjak sam kupio u extreme digitalu, a ostalo u Centro.hr

Sam sam slagao računalo (to mi je prvo slaganje ali sam maturant u tehničkoj školi tako da mislim da bih to trebao znati do sada).

Spojio sam sve i kada sam upalio računalo, svi ventilatori se vrte ali na monitoru nema signala. Pokušavao sam i sa grafe i sa matične.

(CPU nema integriran GPU, dali se može vrtit samo BIOS?)

Jedan poznanik mi je pregledao to i rekao da je 99% otišla matična, odnio sam je u dućan (extreme digital) reklamirati i nakon tjedan dana su mi javili da matična ne radi (tvornička greška il neš al uglavnom nije moja krivica).

Dogovorio sam zamjenu za sadašnju matičnu MSI A88XM-E45.

I danas sam je dobio, spojio sve i opet isti problem.

Nadam se da sam sve spajao kako treba. Nije bilo nikakvih eksplozija niti smrada, resetirao sam BIOS postavke, mijenjao RAM slotove ali nikada mi se unutarnji zvučnik nije oglasio.

Imam samo 4 pina na JFP2 konektoru i piknuo sam samo + na jedinicu a - na 4. Nadam se da je to u redu.

http://prntscr.com/5cksox 

Nemam drugih komponenti kojima bih mogao provjeriti ispravnost.

Da li ja nešto radim krivo ili je moguće da druga komponenta (napajanje) ne radi kako treba pa izaziva kvarove?

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 22:43 (Yoso).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novo računalo ne radi

Jesi li stavio zadnji BIOS u matičnu ploču? Koliko vidim na web stranici MSI je izdao poseban BIOS koji dodaje podršku za Kaveri CPU.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 22:47 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Novo računalo ne radi

Nisam ništa radio na njemu pošto ga nisam uspio dovest u funkcionalno stanje.

Imaš kakav tutorijal kako da to obavim i mogu li to obaviti sa ovakvim kompom?

16 godina
Novo računalo ne radi

Pročitaj u korisničkom priručniku kako se vrši update BIOS-a. Znam samo da ćeš zadnji BIOS morati da skineš sa http://www.msi.com/support/mb/A88XM-E45.html#down-bios  Dalje prati upute iz korisničkog priručnika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Novo računalo ne radi

Pozdrav, evo nisam ništa ja prčkao pa sam odnjeo matičnu na reklamaciju u extreme digital, vratila se kao neispravna s tvorničkom greškom.

Uzeo sam pare od njih i kupio matičnu u instaru. Odnio sam i ostale komponente dečkima u instar servis i složili su sve u 24 sata (iako imaju gužvu sad prije Božića) i naplatili 100kn.

Sva uredno radi, napokon :D

Uglavnom savjetujem vam da ne kupujete u Extreme digital-u, nije da krivim njih što mi dvije matične nisu radile ali im je odnos s kupcima nikakav, za sve sam ih ja morao kontaktirati i pitati (čak i kod reklamacija).

Hvala vam!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Novo računalo ne radi

Ubuduće odabereš komponente i oni ti slože računalo. Ako koja komponenta bude neispravna neka se drugi sa tim problemom zezaju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Novo računalo ne radi

Inace sam za ED vidio jako puno losih iskustava i dosta ljudi ima problema sa njihovim stvarima.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ][ EUNE:exzzy ][ EUNE:exzzy ][EUW:exzzy]
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice