Nece da se pokrene monitor

poruka: 17
|
čitano: 3.929
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

imm problem mjenjao sam ram i kad pokrenem racunar sve radi ali monitor nece da se pokrene nema nista nakon toga izvadio sam ram i vratio stari ali opet sve isto pa me sad zanima dali je u pitanju procesor mozda i ako nije procesor zanima me dali se moze izvrsiti restart bioosa na default postavke ako neko zna pomoc bi dobro dosla hvala

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
RE: Nece da se pokrene monitor
almir kaže...

imm problem mjenjao sam ram i kad pokrenem racunar sve radi ali monitor nece da se pokrene nema nista nakon toga izvadio sam ram i vratio stari ali opet sve isto pa me sad zanima dali je u pitanju procesor mozda i ako nije procesor zanima me dali se moze izvrsiti restart bioosa na default postavke ako neko zna pomoc bi dobro dosla hvala

Pa to ti je prvo sto probas, znaci izvadi bateriju, ili ako imas jumper reset cmos i onda probaj, prvo vidi jesu ti svi kabeli dobro ukljuceni

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
neaktivan

posto sam ja bas i laik od svega toga koju da izvadim bateriju na maticnoj i gdje bi se trebao nalaziti taj jumper hvala

18 godina
neaktivan
almir kaže...

posto sam ja bas i laik od svega toga koju da izvadim bateriju na maticnoj i gdje bi se trebao nalaziti taj jumper hvala

Pa samo je jedna baterija na maticnoj, prije toga iskljuci racunalo.

Jumper ako ima nalazi se kod baterije, uostalom koja ti je maticna ?

It's better to keep your mouth shut and give the impression that you're stupid than to open it and remove all doubt.
16 godina
neaktivan
goodye kaže...
almir kaže...

Pa samo je jedna baterija na maticnoj, prije toga iskljuci racunalo.

Jumper ako ima nalazi se kod baterije, uostalom koja ti je maticna ?

matican je MSI 865GM3-LS

16 godina
moderator

imaš manual? ako ne skini odavde...

http://www.msi.com/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=152

baterija ti je odmah ispod pata konektora...nju izvadi...

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
neaktivan

ok hvala pokusat cu pa da vidim dali ce da uspije

18 godina
neaktivan

Ma manual im je sje8an skroz, nista ne uslikano.

Kako sam uspio procitati u manualu ima jumepr i vjerovatno bi trebao biti kod baterije negdje, uglavnom (nadam se da znas sta je jumper) jumper stoji na pinu 1 i 2 i treba ga premjestiti na pin 2 i 3 ito dok je komp ugasen i iskopcan iz struje. i samo ga vratis na 1i 2 i to bi bilo to.

btw, ako imas mogucnost uslikati maticnu uslikaj bar ono podrucje oko baterije, ali malo vec sliku

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

odradio sam to sve ali nista opet sve isto i da napomenem sto nisam rekao ne radi mi signalna lampica od hdd i od powera a kad pokrenem pc dvd citac ocita

18 godina
neaktivan

Onda nisi dobro ukljucio onaj siroki kabel za napon na maticnu. (predpostavka)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

da ih nisi ištekao iz matične?

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA :) ///////...believe...wake up, and drive...
16 godina
neaktivan

ma nisam istekavao nijedne kablove dok sam mjenjao ram samo sam ram zamjenuo i nije htjelo izvadio ga i vratio stari i opet isto drugo nisam nista dirao

16 godina
moderator

možda si ih slučajno malo izvukao...provjeri to...

16 godina
neaktivan

provjerio sam sve kablove i sve je ok a zanima me kako se ponasa pc kad procesor crkne da nije procesor otisao

18 godina
neaktivan
almir kaže...

provjerio sam sve kablove i sve je ok a zanima me kako se ponasa pc kad procesor crkne da nije procesor otisao

Ne znam, ali znam da bi ti na maticnoj trebala goriti ona lampica.

Ako ne gori onda ne prima struju, ako ne prima struju onda nesto nije OK s napajanjem, e sada ili je otislo napajanje ili maticna ili si samo slucajno istekao kabel kakav.

Reci, kakav si ram probao staviti? Komp je bio ugasen kad si to radio?

16 godina
moderator

da nisi možda skurio nešto statičkim elektricitetom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

da pc je bio ugasen imao sam dva po 256 mb ddr1 i pokusao sam da stavim ddr1gb

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice