nakon updatea biosa laptop crko

poruka: 38
|
čitano: 8.125
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: nakon updatea biosa laptop crko
Luka123 kaže...
Hardwhelper!!! kaže...

@Luka123 krivo tumacis, razlikuj termine "reset" i "recovery"!, ovdje vadjenje CMOS baterije ne pomaze!, ovo nije reset CMOSa jer nemas sto resetirati???, @ihush je pojasnio sto i kako, stara skola zna sto i kako (peocedura), ovdje je na sve to jos dodatan problem sto se radi o laptopu!

U postu sam naveo rjesenja, ima ih ali za ovo odraditi u vlastitoj reziji osim znanja treba i alata!

Ispricavam se unaprijed, ali neznam koje ti droge koristis..., pricas ko neki politicar u onom postu, jeli tako i u stvarnom zivotu dok pricas sa prijateljima dajes neke pouke tipa "osim znanja treba i alata", nista nisam razumio onaj post...., izvaditi baterijicu i vratiti je mu je zadnja opcija da laptop da znakove zivota i stime se slozila vecina forumasa.
I zasto bi placao servis i "savjetovati se "ako zna u cemu je problem, moze jednostavno naruciti novu maticnu preko ebaya ili kupiti negdje i proci 3 put jeftinije.

-možeš i pristojnije izreči mišljenje. Ovdje je pak stvar u znanju, kojeg očigledno nemaš. .. uz želju za razumijevanjem, učenjem i sl stvari koje su bit foruma. Razmisli bez flamanja.

btw, što ti znači večina forumaša? Stvar demokracije? Razmisli...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
neaktivan

DON'T FIX IF AIN'T BROKEN! 

Linus T. is only man who will marry a stripper or whore.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Luka123 kaže...
Hardwhelper!!! kaže...

@Luka123 krivo tumacis, razlikuj termine "reset" i "recovery"!, ovdje vadjenje CMOS baterije ne pomaze!, ovo nije reset CMOSa jer nemas sto resetirati???, @ihush je pojasnio sto i kako, stara skola zna sto i kako (peocedura), ovdje je na sve to jos dodatan problem sto se radi o laptopu!

U postu sam naveo rjesenja, ima ih ali za ovo odraditi u vlastitoj reziji osim znanja treba i alata!

Ispricavam se unaprijed, ali neznam koje ti droge koristis..., pricas ko neki politicar u onom postu, jeli tako i u stvarnom zivotu dok pricas sa prijateljima dajes neke pouke tipa "osim znanja treba i alata", nista nisam razumio onaj post...., izvaditi baterijicu i vratiti je mu je zadnja opcija da laptop da znakove zivota i stime se slozila vecina forumasa.
I zasto bi placao servis i "savjetovati se "ako zna u cemu je problem, moze jednostavno naruciti novu maticnu preko ebaya ili kupiti negdje i proci 3 put jeftinije.

@Luka123 nesto vise postovanja i pristojnosti prema ljudima koji gube sate Googlajuci, citajuci manuale, daruju svoje znanje, iskustvo i slobodno vrijeme... nastoje ti pomoci, nebi ti bilo naodmet! Svakako je u ovom slucaju u pitanju tvoje neznanje!, ili ako znanja i alata imas ucini ovo:

1. Odlemi stari CMOS 

2. Programiraj novi chip

3. Zalemi novi chip 

Eto, samo to ili samo naruci drugu plocu ukoliko ovo potonje nazivas popravkom!

12 godina
neaktivan

Masters advice

TD people now you are on my Death Note

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Hardwhelper!!! kaže...

Dali je kolegi bitna ispravka VBIOSa koju je donosila nova verzija BIOSa (204)?, ali prethodna verzija  je imala ispravak greske sa tipkom za ukljucenje... ako je imao tu verziju nadogradnja je ipak opravdana!

Ovdje je bitna napomena sitnim slovima koja kaze da je prethodno trebalo deinstalirati "staru" verziju utilitya i instalirati novu, sto je vjerojatno uzrok ovakvog ishoda.

Nadogradnja van okruzenja OSa je jednako po meni i znatno vise rizicna od ove uz nekoliko klikova, posebno neiskusnim korisnicima. Iskusni lisci prate sto govorim i kako bolje receno bez kojih fileova se izradjuje bootabilni flash medij!.

Koliko je flashanje rizicno nazalost evo jos jedan primjer.

Sto sada? rjesenja dakako ima, upitaj ovlasteni Asusov servis ili lokalnog gurua za detalje i ocijeni isplativost popravka.

R

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.2.2015 17:31 (žmigo).
16 godina
žmigo kaže...
.. onda se ekran ugasio a nakon 5sec sam iso stiskat power tipku i ko da je nes vibriralo neam pojma i onda vise nije radilo 

-za tvoj slučaj je kasno, ali ostalima, pravila:

-PC mora biti ispravan, spojen na struju (pametniji winflash soft upozorava!) baš da ne dođe do slučajnog gašenja.

-nikad gasiti ako nije 100% uspješno obavljeno (ni resetirati).

.. sve dok je PC upaljen može se pokušavati. Najgora slušajna greška je npr nestanak struje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
žmigo kaže...
.. onda se ekran ugasio a nakon 5sec sam iso stiskat power tipku i ko da je nes vibriralo neam pojma i onda vise nije radilo 

-za tvoj slučaj je kasno, ali ostalima, pravila:

-PC mora biti ispravan, spojen na struju (pametniji winflash soft upozorava!) baš da ne dođe do slučajnog gašenja.

-nikad gasiti ako nije 100% uspješno obavljeno (ni resetirati).

.. sve dok je PC upaljen može se pokušavati. Najgora slušajna greška je npr nestanak struje.

Također dogodi se da se PC (to mi se na jednom laptopu dogodilo i navedeno je obično u uputstvima) "ugasi", odnosno izgleda kao da je ugašen, u toj situaciji samo ići po uputama (najčećše je to samo čekati da se sam upali), a ne se odmah uplašiti i ići pritiskivati tipku za paljenje.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice