eto mene opet s cudnim problemom
Naime,prilikom igranja npr. igre cod 2 (dijete od 11 godina se igra na njemu,offline )komp se zamrzne u roku sat vremena,pomaze jedino restart,a cudno je to sto se dogada je da je restart lutrija.
Nekad digne windows,nekad samo stoji crna slika na ekranu(nema logo-a niti icega slicnog),a u zadnje vrijeme pokazuje "disk read error" odmah poslije logo screena
Promijenio sam napajanje,temperature su normalne za procesor koji je unutra,testirao sam hard disk,rame,graficku s tim da sam pokusao s vise hardiskova,rezultat bez errora,no on izbacuje gresku da je disk error..
Kada napravim CLEAR CMOS pali normalno,ali opet pokazue da je disk read error.
Kad neke komponente nema,maticna se odmah javi.
Ubacim drugi hard,instaliram wind (probao sam wind xp i wind 7 64bit,32 bit) ista greska nakon odredenog vremena,najdulje sto je radio bilo je tjedan dana,ali nisam nista posebno napravio drugacije nego inace (instalirao wind,drivere i igru dvije da se malisan moze igrat )
Interesira me,posto nemogu naci u blizini dijelove za njega,da eliminiram dio po dio,kako mogu testat maticnu i proc najbolje?
Ili jos bolje pitanje,jeli netko od odavde navedenog moze izvuci iz iskustva sta ovom kompu je,mozda kakv savjet?
Po forumu nailazim da je blokirao komp u toj igri mnogima,ali nikom da je poslije restarta izbrisan windows o.O?
Amd athlon 435 2.9ghz am2+
asrock n68s-ucc
4 gb ddr3 rama
no name napajanje 400w i prije koje je bilo cooler master 500w
hard disk WD 160gb,ibm deskstar 160gb..itd.
EDIT:sve sam update-o na zadnju postojeću verziju osim biosa,sad,nesmatram da je do biosa jer je radio godinama na istoj verziji
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore