Externi HDD spojen preko SATA(izgubljeni podaci?)

poruka: 8
|
čitano: 1.039
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Znači imam ovakav problem, uzeo sam externi HDD  koji ima u sebi wd30ezrx,  WD Green 3TB i odspojio sam ga od USB sučelja i spojio u komp preko sata interface-a . Bootam računalo i drive je prepoznat, ali piše da ga trebam formatirat.

U Device Manageru je prikazano oko 350GB u RAW formatu i još dvije particije jedna oko 1,7 TB a druga oko 700gb. Kod obadvije piše da je unallocated space a ja nisam nista formatirao.

EDIT : Sada sam pokrenuo EaseUS recovery i pronašlo mi je samo jednu particiju od 750gb. 

Jel ima netko sličnih iskustava da mi pomogne? 

----------Jesse,we need to cook 8)
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 17:08 (BobbyZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako ga probam spojit natrag preko USB hoću li izgubiti podatke?

Čitam na drugim forumima da se unallocated space može slobodno napraviti particija i da će svi podaci ostati, jeli to točno?

EDIT:screenshot

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 18:55 (BobbyZ).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Digni Linux live distru, uključi HDD, ako Linux prepozna te particije koje te zezaju sačuvaj podatke sa njih pa formatiraj HDD(pomoću Linux-a).

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Externi HDD spojen preko SATA(izgubljeni podac
phoenix2003 kaže...

Digni Linux live distru, uključi HDD, ako Linux prepozna te particije koje te zezaju sačuvaj podatke sa njih pa formatiraj HDD(pomoću Linux-a).

Jel ima neka druga solucija? Jer nemam 3TB za backup, a hard mi je bio pun podataka.

16 godina

Ima (Recuva http://www.piriform.com/recuva ) ali nije pouzdano da ćeš izvući sve podatke. Najbolje da posudiš eksterni HDD da prebaciš podatke na njega. Metod sa Linux-om je najpouzdaniji.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
phoenix2003 kaže...

Ima (Recuva http://www.piriform.com/recuva ) ali nije pouzdano da ćeš izvući sve podatke. Najbolje da posudiš eksterni HDD da prebaciš podatke na njega. Metod sa Linux-om je najpouzdaniji.

Uspio sam složit, samo sam ga vratio preko USB sučelja i sve radi normalno.{#} Ispada da WD dijeli hdd na 3 virtualne particije koje se ne vide jer je hdd veci od 2tb, pa koristi 4kb blokove umjesto standardnih 512b i onda zbog kompatiblinosti sa USB i ostalim stvarima mora biti rascjepkan na 3 virtualne particije(koliko sam ja shvatio, ne kužim ja tu terminologiju u potpunosti){#} 

Ali sad sam dobio novi problem.Nemogu bootat u windowse.Upali mi se "Windows Boot Manager" i piše:"The Boot Configuration Data for your PC is misssing or contains errors."

Pise da moram stavit Windows CD da pokrene recovery, a nemam cd instalacijski.Jel ima neki alat za windows 8 recovery da ga samo preko USB-a piknem?

17 godina

...evo ti link i pri dnu stranice imaš za 32 ili 64 bit. recovery download.. pa probaj.. http://www.tweakhound.com/2012/11/22/create-windows-8-recovery-media/

16 godina
neaktivan
lion002 kaže...

...evo ti link i pri dnu stranice imaš za 32 ili 64 bit. recovery download.. pa probaj.. http://www.tweakhound.com/2012/11/22/create-windows-8-recovery-media/

Ne šljaka.Napravio sam bootable drive sa rufus sa 64bit recovery i bootam system preko usba i nakon par sekundi splash ekrana i vrati ga na boot manager.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2014 23:42 (BobbyZ).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice