Disk boot failure - problem

poruka: 5
|
čitano: 2.474
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Vjerojatno već ima ovakvih tema, tj ima, al nisam našao riješenja, pa moram svejedno pitati jer se ne mogu pomirit s činjenicom da je samo tako hard disk "prestao radit". Uglavnom, nikad nikakvih problema nisam imao, do eto jutros, kada mi je pala na pamet ideja da si uz Windows 7 instaliram i XP (onak na dual boot, da si pri paljenju mog izabrat koji ću OS). I eto ti vraga, pri prvom restartu računala (kak to biva kad se tokom instalacije OS računalo resetira) dobijem tu famoznu poruku "disk boot failure insert system disk and press enter". 

Hard disk normalno radi, ne grebe, ne cvili, ne udara i ne jauče, BIOS ga očitava - predpostavka mi je da nije rikno jer ne vidim razloga zašto bi, samo sam htio instalirat XP.

Kablovi uredno spojeni, i napajanje i SATA kabel (sumnjam da je SATA kabel rikno jer mi ga onda ne bi očitavo u BIOS-u).

Mijenjao razne postavke u BIOS-u, bez uspijeha, napravio clear cmos - bez uspijeha!

Frustrirajuće je i ne znam šta bih više napravio iako se razumijem i to dosta u računala, imam važnih dokumenata na tom hardu i trebao bih ga podhitno vratit u pogon.

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Trebao si prvo instalirati xp,pa zatim win 7.

Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina

Probaj popraviti Boot sa OVIM tutorial-om.

EDIT: Da, kako ti je napisao zzz, trebao si prvo instalirati Win XP, a onda WIN 7.

EDIT II: Ili ovo:

XP's boot manager does NOT understand how to boot Win 7. Therefore using your XP disc in an attempt to repair the boot loader is 100% guaranteed to fail.

So:

Go into your Bios, and check/ensure that your optical drive is the first device in line.

Boot to your win 7 DVD.

Select 'Install'

On the second screen, in the lower left, there is an option to 'Repair'

Run that... Yes... Yes... Accept... Restart... Done.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 21.2.2014 10:15 (Matozan).
Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
Re: Disk boot failure - problem

Oke, to vjerojatno tako je,. Hvala. Al čemu mi je onda zblesavio hard, da ga uopće ne može detektirati kad se računalo pali (samo ga u BIOS-u prepoznaje), ne kužim tu logiku,ako sam već nešto zeznuo onda po nekom pravilu mi se nebi windowsi bootali, a ne ko da nemam harda u kučištu.

I See Offline People ! Mladim djevojkama podešavam CONFIG SYSe i pravim AUTOEXEC BATe ... :D
17 godina
Re: Disk boot failure - problem
system kaže...

Oke, to vjerojatno tako je,. Hvala. Al čemu mi je onda zblesavio hard, da ga uopće ne može detektirati kad se računalo pali (samo ga u BIOS-u prepoznaje), ne kužim tu logiku,ako sam već nešto zeznuo onda po nekom pravilu mi se nebi windowsi bootali, a ne ko da nemam harda u kučištu.

BIOS ti vidi HDD, znači da je živ i mislim da bi trebao biti OK.

Problem je što nakon što prođe BIOS POST pokrene se boot manager od Win XP-a, a on ne raspoznaje WIN 7 i ne zna što/kako da boot-a Windows-e.

Stoga treba naknadno instalirati Win 7 Boot manager kako bi se mogli učitati oba Windows-a, po tvom izboru - sa jednim od načina navedenim u mom prethodnom postu.

A Windows XP Mode u Win 7 ti nije bila opcija (nije te zadovoljavala), nego moraš imati dual boot?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice