Vjerojatno već ima ovakvih tema, tj ima, al nisam našao riješenja, pa moram svejedno pitati jer se ne mogu pomirit s činjenicom da je samo tako hard disk "prestao radit". Uglavnom, nikad nikakvih problema nisam imao, do eto jutros, kada mi je pala na pamet ideja da si uz Windows 7 instaliram i XP (onak na dual boot, da si pri paljenju mog izabrat koji ću OS). I eto ti vraga, pri prvom restartu računala (kak to biva kad se tokom instalacije OS računalo resetira) dobijem tu famoznu poruku "disk boot failure insert system disk and press enter".
Hard disk normalno radi, ne grebe, ne cvili, ne udara i ne jauče, BIOS ga očitava - predpostavka mi je da nije rikno jer ne vidim razloga zašto bi, samo sam htio instalirat XP.
Kablovi uredno spojeni, i napajanje i SATA kabel (sumnjam da je SATA kabel rikno jer mi ga onda ne bi očitavo u BIOS-u).
Mijenjao razne postavke u BIOS-u, bez uspijeha, napravio clear cmos - bez uspijeha!
Frustrirajuće je i ne znam šta bih više napravio iako se razumijem i to dosta u računala, imam važnih dokumenata na tom hardu i trebao bih ga podhitno vratit u pogon.