Crko komp, problem grafička!?

poruka: 9
|
čitano: 2.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

Imam stvarno čudan problem, naime neki dan pošto mi se nakupilo nekih virusa spyware-a i ostalog odlucio sam re-instalirati windows-e!

Stavim ja WIN XP cd, komp ga naravno ocita, presnimi one startup fileove na disk i zatim iza tog je slijedio onaj auto restart, ali, kad se komp automatski restartirao sve se ugasilo i vise se nije htio upaliti! Pritisnem Power ON button ....nista.... kao da button ne radi..hm, prvo posumnjam na napojnu, međutim kad komp malo miruje kad opet stisnem power on "malo" se upali tj samo se zavrti ventilator od procesora na 1sec i opet nestane napona i nesto kvrcne u napojnoj kao kad iskoci osigurac i nakon tog opet power on ne radi! Zatim nakon ovog svega ja lijepo odspojim sve napone i ostavim samo onaj na ploči, probam upaliti komp, kad ono radi power on button....hm.... spojim napon na graficku (nvidia 9800gt) opet ista stvar nesto kvrcne u napojnoj i komp se odma ugasi, ponovno odspojim napon na grafickoj komp se normalno pali...zato mislim da mi je stradala graficka!

Graficku sam kupio u Ve-millu u 2mj. i imam 2g garancije, ali kako sam izgubio jamstveni list (ili je zavrsio u smecu) nemam pravo na zamjenu!

Jeli tko imao sličan problem??

davs

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Koje napajanje imaš? Možda je preslabo za tvoju konfu pa onda ne izdrži s grafom... ali opet onda ako je sve prije radilo normalno....

Probaj grafičku u nekom drugom kompu, probaj staviti neko drugo napajanje pa onda javi...

Pušenje skraćuje cigaretu. Ja pijem da te duplo vidim.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Crko komp, problem grafička!?

Napajanje je chieftec 650w (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=7710022)

Od drugog mjeseca sve je bilo normalno znaci pola godine je radilo bez greške! Grafičku sam probao u drugom kompu, i naravno komp se nije htio upaliti! Znači do grafička je !?

Zna li tko, jeli piše na jamstvu gdje je kupljena grafička ili samo ima onaj list?? (jer probao bi naći od nekog jamstvo preko interneta kako bi mogao reklamirati grafu!)

Pozdrav

davs
16 godina
neaktivan
RE: Crko komp, problem grafička!?
davs kaže...

Napajanje je chieftec 650w (http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?sifra=7710022)

Od drugog mjeseca sve je bilo normalno znaci pola godine je radilo bez greške! Grafičku sam probao u drugom kompu, i naravno komp se nije htio upaliti! Znači do grafička je !?

Zna li tko, jeli piše na jamstvu gdje je kupljena grafička ili samo ima onaj list?? (jer probao bi naći od nekog jamstvo preko interneta kako bi mogao reklamirati grafu!)

Pozdrav

Grafu reklamiraj tamo gdje si ju kupio i odnesi u servis.

oko za oko,pasta za zube
16 godina
neaktivan

Dakle da ne otvaram istu temu pretražio sam postove stare ali nisam ništa našao.Situacija je sljedeća:

Kupio sam polvnu grafulju Gainward 7600gt AGP i kad sam je sinoć htio priključiti uvidio sam da je za nju potrebno samostalno napajanje.Budući da nemam takav izlaz od kablova koji su mi slobodni da li moram sada iz napajanja voditi nove žice ili mogu nešto drugo napraviti?Možda ima negdje nekakav video post gdje je prikazano takvo ili slično spajanje,ali ja nisam našao.Evo i par slika za bolju predodžbu problema... 

žice sa kompa žice sa kompa
utori koji nisu komapatibilni utori koji nisu komapatibilni
žice koje idu uz grafulju žice koje idu uz grafulju
1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kako taj priključak izgleda?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ovako:

Kablovi iz grafulje Kablovi iz grafulje
kablovi iz kompa kablovi iz kompa
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ah, pa to je Molex connector. Jer si siguran da imas samo ove iz napajanja, tj. da su ti samo ti slobodni?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da,lijevi je iz napajanja,a desni je sa hard diska.Jel mogu to nekako preklamat?

Moj PC  
0 1 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice