Bučni ventilator od napajanja

poruka: 71
|
čitano: 12.465
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Konkretno jača napajanja.

0 0 hvala 1
15 godina
Re: Bučni ventilator od napajanja
XXX-Man kaže...
Deawood kaže...
Najbolje što bi bilo za tebe je Noctua S12A FLX, cijena 150kn u 'Oprić Informatika'.

Airflow 107,5 m³/h

Na osnovu čega bi to bilo najbolje?

Trenutni vent mu ima protok zraka od 149m3/h, a ti mu preporučuješ vent sa puno manje.

Oprosti, gdje si pronašao podatak 149m3/h za trenutni ventilator? Ja sam tražio i nisam ništa našao. Jel možeš dat link ili napisatio tu sve potrebne specifikacije tog ventilatora koji je tvornički u tom napajanju?  

Sorry! Vidim da si napisao u jednom od prethodnijih postova. Može ipak neki link?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 17:52 (display name ivo).
16 godina
moderator
display name ivo kaže...

Oprosti, gdje si pronašao podatak 149m3/h za trenutni ventilator? Ja sam tražio i nisam ništa našao. Jel možeš dat link ili napisatio tu sve potrebne specifikacije tog ventilatora koji je tvornički u tom napajanju? 

Napisao sam već: +12Vdc, 0.45A,. 87.85 CFM. 2400rpm, 38.3 dBA

87.85 CFM = 149m3/h

EDIT:

Nemam link, pročitao s ventilatora.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 17:54 (XXX-Man).
14 godina
odjavljen

Napišeš si na Google CFM to m3/h i izračunaš.

0 0 hvala 1
15 godina

Hvala obojici što se trudite objasniti!

Da, gledam sad isto taj Scythe GentleTyphoon, nije baš puno tiši na papiru... To mi se nikako ne isplati ni pokušavati, napatit ću se a vjerojatno neću biti zadovoljan rezultatom.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
display name ivo kaže...

Hvala obojici što se trudite objasniti!

Da, gledam sad isto taj Scythe GentleTyphoon, nije baš puno tiši na papiru... To mi se nikako ne isplati ni pokušavati, napatit ću se a vjerojatno neću biti zadovoljan rezultatom.

GT je vrhunski ventilator, ali za hladnjake i radijatore, tj. on nije namjenjen za AIRFLOW nego za STATIC PRESSURE.

Tebi treba neki ventilator koji će dovesti puno zraka u PSU, a ne nagurati zrak unutra...

16 godina
moderator

Problem je što to napajanje ima prilično male hladnjake i dosta se grije zbog toga pa je potreban veći protok zraka da ga drži hladnim.

Ne mogu preporučiti da uzimaš vent sa manjim protokom zraka iako bi možda bilo sve ok.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina

Starije je napajanje, ima jedno 3 godine da je kod mene, a dao sam jedno 650kn za njega tada. Super me služi samo da ga je stišati malo. A ništa onda, bolje neću ništa dirati. Bez značajnijeg smanjenja buke ne isplati se išta mijenjati, a pogotovo ako ugrožavam hlađenje napajanja. Sada možda ne troši puno ali spajam ja na njega i eksterne diskove a u planu su i neke nadogradnje pa onda... :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
odjavljen

Teško da ćeš išta ugrožiti.

Ja sam u svoje napajanje koje je starije i nekvalitetnije stavio Grand Flex 1200RPM i sve savršeno radi.

Samo neznam koliko HD 4850 troši...

P.S Noctua fanovi su značajno tiši od tvojeg, a i od velike većine drugih na tržištu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 18:22 (Deawood).

0 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Teško da ćeš išta ugrožiti.

Ja sam u svoje napajanje koje je starije i nekvalitetnije stavio Grand Flex 1200RPM i sve savršeno radi.

Samo neznam koliko HD 4850 troši...

HD 4850 će letit van prvom prilikom pa nek ti to ne bude bitan podatak :D

14 godina
odjavljen

Zamjenjena čime?

0 0 hvala 0
15 godina

A ne znam. Mudrujem stalno nešta. Mislio sam polovno nešta tipa 6850 ili 6870 ili novo 7770. Taj cjenovni rang. Ali nekako napuštam tu ideju jer bi mi prioritet trebao biti monitor. Htio bih sadašnji Philips 226V3Lab prodati i doplatiti za nešto što bi imalo kvalitetniju sliku i manje zamaralo s obzirom da dosta vremena provodim na računalu. Mislio sam nešto od 23" s IPS matricom i DVI konektorom, to je raspon mojih želja. :D U one detaljne specifikacije se ne razumijem baš toliko.

14 godina
odjavljen

Ako bi išao na nešto sa IPS matricom i da je što jeftinije onda AOC, zato jer su dosta jeftini, a dobri monitori.

0 0 hvala 0
15 godina

I lijepi dodao bih! Ima mi šogor AOC-a, prekrasan mi je. Samo što nema dvi a ja na grafičkoj nemam HDMI. Ali ono, šta još trebam gledati kod monitora? Kažem, buljim cijeli dan u monitor i oči mi budu krvave, a imam osjećaj da mi ovaj blješti baš monitor.

14 godina
odjavljen

To je verzija sa 2x HDMI, ima verzija sa 1x HDMI i 1xDVI. Barem ovi slabiji modeli, samo da vidim dali ima i taj model.

EDIT: Ne vidim nigdje AOC sa IPS i DVI :/ 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.1.2014 18:54 (Deawood).

0 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

To je verzija sa 2x HDMI, ima verzija sa 1x HDMI i 1xDVI. Barem ovi slabiji modeli, samo da vidim dali ima i taj model.

EDIT: Ne vidim nigdje AOC sa IPS i DVI :/ 

Ni ja. LG jedino. A nekako LG-u najviše i vjerujem.

14 godina
odjavljen

LG ima dobre mobove, a što se tiće monitora to neznam.

Ako želiš jako kvalitetan monitor imaš samo jedan izbor: Dell.

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Dell ultra sharp serija, HP je isto odlican po tom pitanju!

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
14 godina
odjavljen
chaselol kaže...
Deawood kaže...

Dell ultra sharp serija, HP je isto odlican po tom pitanju!

{#}

15 godina

Odlučio se za LG-a... Nakon dosta proučavanja i mudrovanja. Sutra dolazi, nadam se da će ispuniti očekivanja. {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pajic3 kaže...

haha sad se već lakše diše. a dali je štetno kompu ako ako radi skoro svaki dan po noći? ( pitam to jer mi starce prigovaraju da je to štetnoViče), vjerovatno nije štetno ali im želim pokazat šta vi mislite.

Nije štetno.
Meni komp dulje traje nego bilo kome od poznanika ili mušterija, ali stvar je u tome da ga ja NE GASIM uopće.
Poanta je da prilikom paljenja, sve komponente dozivljavaju šok (pogotovo kondezatori, VR-i itd), što je naravno štetno i skraćuje radni vijek komponentama.

Starci ti prigovaraju da je štetno najviše zbog računa za struju i jer inače nebi imali šta da s*ru.  

I don't care that they stole my idea . . I care that they don't have any of their own. — Nikola Tesla
16 godina
neaktivan

Potpisujem što je rekao xZero, i nadodajem... Pa jel napravljeno da radi, ili da se gasi? {#}

Nuspojaevu su samo malo više prašine i ništa više. Doduše ja svog gasim preko noći, ali preko dana, max jednom i to ako idem van. I moram primjetit da za sada radi. I isto sam tako primjetio da kod ljudi kod kojih je PC stalno upaljen, da im dulje radi nego da ga stalno gase. 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
odjavljen

Slažem se i ne slažem.

Istina, komponente dožive šok, ali ne palite i gasite valjda računalo svakih sat vremena... pa i to nema nekog efekta na komponente.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Slažem se i ne slažem.

Istina, komponente dožive šok, ali ne palite i gasite valjda računalo svakih sat vremena... pa i to nema nekog efekta na komponente.

Ima ljudi i koji to rade, vjeruj. 
Ima čak i onih koji ga iščupaju iz struje i ne idu normalni shutdown/hibernate.

Inače mislim da će dulje trajati računalo koje većinu vremena radi. nego ono koje se svaki dan pali i gasi.
Interesantna je i činjenica da se 90%  kvarova računala manifestira upravo pri paljenju.

I don't care that they stole my idea . . I care that they don't have any of their own. — Nikola Tesla
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2014 18:06 (xZero).
14 godina
odjavljen

Pa i ja ga znam iščupati iz struje zato jer kad dođeš doma u pola 7 i ideš gledati Top Gear na komp i onda zaspiš i probudiš se u 9, onda ti se neda gasiti komp nego ga jednostavno "iščupaš iz utičnice".

0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan
Deawood kaže...

Pa i ja ga znam iščupati iz struje zato jer kad dođeš doma u pola 7 i ideš gledati Top Gear na komp i onda zaspiš i probudiš se u 9, onda ti se neda gasiti komp nego ga jednostavno "iščupaš iz utičnice".

Moram li pominjati koliko je to štetno za klasični HDD? Naglo gašenje istoga prije nego je glava vraćena na sigurno mijesto?
Rađe postavi pokretanje shutdown-a pritiskom na On/off tipku....  

16 godina

Ja to ovak radim.
Te crte sa strane su od provlačenja napajanja kroz 5.25" rupe.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko \\سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 5:18 (8ax).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
xZero kaže...
Deawood kaže...

Moram li pominjati koliko je to štetno za klasični HDD? Naglo gašenje istoga prije nego je glava vraćena na sigurno mijesto?
Rađe postavi pokretanje shutdown-a pritiskom na On/off tipku....  

Jako dobro znam koliko je to štetno za sve komponente, ali ponekad nisam u stanju razmišljati dali je to štetno ili ne.

17 godina
neaktivan

Kad uključim komp, ventilator "ruži" ko dizel-lokonotiva i to za vrijeme podizanja sistema. Tada ga malo "raspalim" po kučištu(toweru), utiša se, ali opet zabruji i to tako dugo dok se sistem ne digne i ne ustabili. Naravno, radi se o stolnom računalu,  starom ohoho godina. U ćemu je problem?{#}

zalutao u svijet jedinica i nula

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
žeto kaže...

Kad uključim komp, ventilator "ruži" ko dizel-lokonotiva i to za vrijeme podizanja sistema. Tada ga malo "raspalim" po kučištu(toweru), utiša se, ali opet zabruji i to tako dugo dok se sistem ne digne i ne ustabili. Naravno, radi se o stolnom računalu,  starom ohoho godina. U ćemu je problem?{#}

Siguran si da je od ventilatora?
Moguce da je kuciste pocelo vibrirati od mehanickog diska (HDD).

Ako je vetilator, probaj ga podmazat - odlijepis naljepnicu od zada ventilatora, skines gumeni cepic i kapnes 1-2 kapi ulja za finu mehaniku, ili WD-a.  Pustis da odstoji minut i onda vratis cepic, zaljiepis naljepnicu (iako se vjerojatno vise nece dati zalijepiti) i probas, ako i dalje bruji onda su ti definitivno otisli lezaji u ventilatoru.... Ako ustanovis de to ne bruji ventilator nego vibrira kuciste, vidi gdje je kuciste labavo pa uglavi po komadic gume ili kartona.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice