Visual C++ Program mi ne radi na Windows 32-Bit

poruka: 13
|
čitano: 3.357
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav, napravio sam program u Visual C++ 2008 na računalu sa 64-bitnom verzijom Windowsa (Windows 7 Professional 64-Bit).

I sad je problem u tome kad ga želim instalirati na računalu sa 32-bitnom verzijom Windowsa pokaže se ova greška (SLIKA1).

Zatim otvorim "cmd" i upišem sxstrace.exe i dođe mi ova poruka (SLIKA2).

Poslije slijedim primjer iz cmd-a i na kraju dobijem .txt datoteku u kojoj piše ovo. (pass: visualc2k8problem32bit)

Prosurfao sam Google i pronašao da treba instalirati Visual C++ Redistributable Package, instalirao sam sve verzije od 2005 i od 2008 ali ne pomaže.

Molim vas ako se itko susreo s istim problemom i zna kako ga riješiti, neka napiše.

P.S. Ovo crno na "SLIKA1" je mjesto datoteke C:\Program Files\...

SLIKA1 SLIKA1
SLIKA2 SLIKA2
Ja sam onaj koji jesam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vidim da nitko nije imao sličan problem, pa me zanima da li bi imao takav problem da počnem sa Visual C# 2010?

I još me nešto zanima, je li netko tko programira (na 64-bitnim Windows-ima) u Visual C# imao problem pokrenuti svoj program na 32-bitnim Windows-ima?

Ja sam onaj koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 9:13 (kuhta2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Visual C++ Program mi ne radi na Windows 32-Bi

ja to stalno radim, koristim vs 2010 i radi normalno na 32 bita

Vozdra!
13 godina
neaktivan
kuhta2 kaže...

Pozdrav, napravio sam program u Visual C++ 2008 na računalu sa 64-bitnom verzijom Windowsa (Windows 7 Professional 64-Bit).

I sad je problem u tome kad ga želim instalirati na računalu sa 32-bitnom verzijom Windowsa pokaže se ova greška (SLIKA1).

Što se tiče Windows svijeta, u 99% slučajeva kod pisan za 32-bitnu platformu možeš pokrenuti na 64-bitnoj.

Obrnuto baš i ne.

Pogledaj u postavkama (na V. Studio 2005 to je pod Project->Properties->Linker->Advanced->target machine) koja mašina ti je default. Pretpostavljam da je kod tebe 64-bit output.

Također nisi naveo je li to "čisti" C++ ili ono Microsoftovo čudo koje zapravo koristi .NET.

13 godina
neaktivan
kuhta2 kaže...

Vidim da nitko nije imao sličan problem, pa me zanima da li bi imao takav problem da počnem sa Visual C# 2010?

I još me nešto zanima, je li netko tko programira (na 64-bitnim Windows-ima) u Visual C# imao problem pokrenuti svoj program na 32-bitnim Windows-ima?

Raditi će ako je je na obje mašine ista (ili je na drugoj mašini novija) verzija frameworka, ako se ne koriste nekakvi platformski specifični vanjski native dependency-i (čitaj - nekakav dll koji si sam dodao nije nije skompajliran onako kako si ti odradio) i ako je pod Project->Build->Platform target postavljeno "Any CPU".

15 godina
neaktivan
kuhta2 kaže...

Na stranu tvoj problem, ali nećeš ništa postići ako tako budeš skakao s jezika na jezik čim naiđeš na neki manji problemčić (koji btw. ni nema veze s jezikom nego tvojim nepoznavanjem IDE-a i kompajlera).

Pogledaj prvo post u kojem ti Đuro objašnjava kako provjeriti i podesiti CPU target i nauči nešto. ;)

0xBADC0DE
13 godina
Djuro von Prekoplotovich kaže...

ono Microsoftovo čudo koje zapravo koristi .NET.

Aka C++/CLI - Managed C++. :-)

13 godina
neaktivan
Djuro, ne koristim .net.
Običan C++.
Ja sam onaj koji jesam.
13 godina

Da li radiš "Build for any CPU"?

13 godina
neaktivan
Neznam, moram provjeriti.
Tek sam prije nekoliko minuta došao s mobilnog na bug.
Odgovoriti ću ti ujutro ili kada ću već upaliti komp.
Ja sam onaj koji jesam.
13 godina
neaktivan
kuhta2 kaže...

Što se tiče Windows svijeta, u 99% slučajeva kod pisan za 32-bitnu platformu možeš pokrenuti na 64-bitnoj.

Obrnuto baš i ne.

Pogledaj u postavkama (na V. Studio 2005 to je pod Project->Properties->Linker->Advanced->target machine) koja mašina ti je default. Pretpostavljam da je kod tebe 64-bit output.

Također nisi naveo je li to "čisti" C++ ili ono Microsoftovo čudo koje zapravo koristi .NET.

Pod target machine mi piše ovo: MachineX86 (/MACHINE:X86)

EDIT: Ako pomaže, slika ↓↓↓↓↓

Target machine Target machine
Ja sam onaj koji jesam.
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.1.2013 17:39 (kuhta2).
13 godina
neaktivan
kuhta2 kaže...

Pod target machine mi piše ovo: MachineX86 (/MACHINE:X86)

EDIT: Ako pomaže, slika ↓↓↓↓↓

OK, dakle nije do toga.

Po onome što piše u manifestu, tvoja aplikacija u SxS-u (side by side) traži runtime za VS2008, ali sve bi bilo OK da ne traži ovo: Microsoft.VC90.DebugCRT

Taj runtime nećeš nigdje vidjeti za download, naime radi se o debug runtimeu.

Po tome bi moglo biti da si na drugoj mašini pokušao pokrenuti program rađen pod "Debug" konfiguracijom, pa pokušaj prebaciti na "Release" i probati onda.

Ako se događa i nakon kompajliranja projekta pod "Release", znači da je negdje ostala definirana _DEBUG direktiva.

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/0b98s6w8.aspx

E, sad, ne znam strukturu tog tvojeg projekta, no ako ne koristiš nekakve vanjske dll-ove i lib-ove, za taj svoj projekt pod Properties->C/C++ pod Runtime library odaberi onaj koji nije debug.

Ako ti se bude događalo i dalje, tada koristiš neki library ili dll koji je kompajliran s tom direktivom, u tom slučaju morati ćeš imati verziju koja je kompajlirana bez _DEBUG.

13 godina
neaktivan

Po tome bi moglo biti da si na drugoj mašini pokušao pokrenuti program rađen pod "Debug" konfiguracijom, pa pokušaj prebaciti na "Release" i probati onda.

Hvala ti Đuro na "Release" radi odlično.

Ja sam onaj koji jesam.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice