Hello,
opet sam u onom lijepom raspolozenju kad mi se piskara i screenshota i pise kod, pa eto razmislih da napravim jedan neodredjeno dugi 3D engine tutorial.
Prije svega, ovaj put za razliku od Jave uzet cu C++, cisto da mi bude zanimljivije i da cujem pokoje konstruktivne komentare od kolega koji vise rade u C++u od mene.
Ciljevi:
- cross platform
- scenegraph
- abstraktni renderer (ja cu zapocet s OpenGL-om, a kasnije netko moze to portati na DirectX)
- shaderi
- post-processing efekti
- arhitektura
Podboldao sam ovo na kraju jer zelim, za razliku od vecine tutorijala koje vidjam po netu, dizajnirati framework/library kako spada. Bez imena varijabli x,y,z, bez 'hackish' kodiranja, bez rucno unrollanih loopova i slicno.
Alati:
- gcc > 4.0 (ukljucujuci i gmake)
- cmake >= 2.6
- opengl SDK >= 3.0
- boost
- cppunit
Kul. Valjda nisam nish zaboravio. Ako jesam, dodat cu u editove.
Cheers!

), ovaj sad tutorial me podsjetio na to... Ako napišeš nešto o tome, neću se buniti
), ovaj sad tutorial me podsjetio na to... Ako napišeš nešto o tome, neću se buniti 
 Svaka čast na impresivnom znanju, žalosno je vidjeti da baš nema ozbiljnih korisnika koji kad vide kod nezaboli ih glava.
Svaka čast na impresivnom znanju, žalosno je vidjeti da baš nema ozbiljnih korisnika koji kad vide kod nezaboli ih glava. .
.