- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pozdrav
Trebao bi pomoc znaci radim igru i u u classi main menu mi batch nece background nacrtat pa ako ima neko tko se bolje kuzi bio bi mu zahavalan ako bi mi dao odgovor
evo koda na slikama jer neki error baca da nemogu kod pasteat
.... Zanemariti, nisam dobro pročitao problem
kojih dimenzija ti je prozor?
sa batch.draw(bg,0,720) iscrtavaš teksturu "bg" tako da joj je donji lijevi rub na koordinatama 0,720 , što znači ako ti je prozor visine 720 da iscrtavaš teksturu izvan prozora.
I kojih ti je dimenzija tekstura?
textura je dimenzija 1080*720 ali mozes zanemariti to probao sam crtat na (0,0) i ne prikazuje background
sve je 1080*720
probaj stage.draw() maknuti iz batch.begin() i batch.end(), jerbo stage ima svoj batch.
a kada već radiš sa stage-om, zašto ne probaš mapirati tu texturu na Image objekt i dodati je u stage.
Možda je problem u matricama, da je viewport na Stage-u a iscrtavaš preko sprite batcha u koordinatnom sustavu koji ne odgovara trenutnom viewportu pa se iscrtava stvar bog zna gdje.
Ako ti se sve prikazuje osim toga, mapira teksturu na Image i dodaj je prvu u stage (da bude na dnu) i trebalo bi raditi.
hvala radi super samo sam si trebao par put procitat
ali imam novi problem znaci kad prebacujem screen iz game u gameover nekad mi baci ovaj error AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed
znam da je vezan uz audio library ali neznam kako da ga fixam