Libgdx background problem

poruka: 8
|
čitano: 1.701
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Pozdrav 

Trebao bi pomoc znaci radim igru i u u classi main menu mi batch nece  background  nacrtat pa ako ima neko tko se bolje kuzi bio bi mu zahavalan ako bi mi dao odgovor

evo koda na slikama jer neki error baca da nemogu kod pasteat

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Libgdx background problem
meTA kaže...

Pozdrav 

Trebao bi pomoc znaci radim igru i u u classi main menu mi batch nece  background  nacrtat pa ako ima neko tko se bolje kuzi bio bi mu zahavalan ako bi mi dao odgovor

evo koda na slikama jer neki error baca da nemogu kod pasteat

.... Zanemariti, nisam dobro pročitao problem

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 13:05 (dado2202).
17 godina
neaktivan
Re: Libgdx background problem

kojih dimenzija ti je prozor?

sa batch.draw(bg,0,720) iscrtavaš teksturu "bg" tako da joj je donji lijevi rub na koordinatama 0,720 , što znači ako ti je prozor visine 720 da iscrtavaš teksturu izvan prozora.

I kojih ti je dimenzija tekstura?

12 godina

textura je dimenzija 1080*720 ali mozes zanemariti to probao sam crtat na (0,0) i ne prikazuje background

0 0 hvala 0
12 godina

sve je 1080*720

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

probaj stage.draw() maknuti iz batch.begin() i batch.end(), jerbo stage ima svoj batch.

a kada već radiš sa stage-om, zašto ne probaš mapirati tu texturu na Image objekt i dodati je u stage.

Možda je problem u matricama, da je viewport na Stage-u a iscrtavaš preko sprite batcha u koordinatnom sustavu koji ne odgovara trenutnom viewportu pa se iscrtava stvar bog zna gdje.

Ako ti se sve prikazuje osim toga, mapira teksturu na Image i dodaj je prvu u stage (da bude na dnu) i trebalo bi raditi.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina

hvala radi super samo sam si trebao par put procitat 

0 0 hvala 0
12 godina

ali imam novi problem znaci kad prebacujem screen iz game u gameover nekad mi baci ovaj error AL lib: (EE) alc_cleanup: 1 device not closed

znam da je vezan uz audio library ali neznam kako da ga fixam

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice