Imam procesor I5 2400 3,2 GHz i šta bi pridobio sa zamenom sa I5 -3470 3,2 GHz ? Oba sta u HP kompjuteru (HP PRO 3400 i HP PRO 3500). I to bi samo zamenio, ili bi trebalo još šta raditi u vezi zamene. Ja mislim da je ploča skoro jednaka u jednom i drugom. Trebao bi samo doplatiti za promenu za koju neznam, dali če se sa efekta rada isplatiti ? Puno hvala !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
3470 je 10-15% brži, hladniji i troši manje struje. Ploča je bitno različita i 3470 neće raditi na toj ploči. Obzirom na male dobitke nadogradnja nije isplativa.
3470 je 10-15% brži, hladniji i troši manje struje. Ploča je bitno različita i 3470 neće raditi na toj ploči. Obzirom na male dobitke nadogradnja nije isplativa.
Ajde mi objasni kako Ivy Bridge može biti hladniji od Sandy Bridge kojemu je IHS zalemljen. Također mi objasni kako se ploče razlikuju za ta dva procesora iako su isti socket LGA1155.
Ajde mi objasni kako Ivy Bridge može biti hladniji od Sandy Bridge kojemu je IHS zalemljen. Također mi objasni kako se ploče razlikuju za ta dva procesora iako su isti socket LGA1155.
TDP je manji, samim time je jasno da je hladniji. Na Sandyu je distribucija topline bolja zbog pokopca ali sveukupno je topline više.
Ploče se bitno razlikuju jer se radi o različitim chipsetima. Na pločama s chipsetom serije 70 (mislim da je ovdje konkretno B75) integrirana grafika sa Ivya ne radi ispravno i disableane su neke funkcije.
TDP je manji, samim time je jasno da je hladniji. Na Sandyu je distribucija topline bolja zbog pokopca ali sveukupno je topline više.
Ploče se bitno razlikuju jer se radi o različitim chipsetima. Na pločama s chipsetom serije 70 (mislim da je ovdje konkretno B75) integrirana grafika sa Ivya ne radi ispravno i disableane su neke funkcije.
Koja glupost Bože. Ja prije mjesec dana prešao sa 2400 na 3470 na b75 chipsetu, i sve radi exactly the same! Možda je brži za 10-15% ali ja to nisam primijetio, naročito u igrama jer rade podjednako. Malo je glupo ali 3470 je na stock cooleru hladniji od 2400. U rezimeu, razlike su zanemarive. Oba procesora su izuzetno jaka za gaming.
imam ja za svaki slučaj jednu staru Asusovu Z75 ploču i na njoj 3570 koji "radi dobro". Sve radi, sustav je stabilan.
Ali...
- ne koristi se dobar dio mogućnosti HD4000 grafike
- ne koriste se neke CPU instrukcije (RDRAND)
- nisam siguran, ali mislim i da ima nekih problema s L2 cacheom.
... i sad ako naiđeš na program koji koristi nove feature Ivy Bridgea očekuj velike probleme (npr neki kriptografski programi). Samim time jasno je da X7x chipset ne radi dobro sa Ivy CPUom. EOD od mene.

U tu nadgradnju neču da ulazim - vjerujem savetu. A to da je ploča bitno različita sam uradio cpu-z test i za ploču na oba kompjutera isti model Faxconn 2ABF, JEDNA IMA BIOS ami 8.12 druga 7.14 a datum prve je 12/14/2012 druge 10/12/2011
Razlike nema ni od oka - ista mesta za kartice i dva rama, jedino kod ip 2400 ima ubačenu grafičnu kartico sa 2gb spomina a ne može se uključiti monitor na ploču jer ima na priklopu poklopac sa dva vijaka.
pogledaj si ovo: http://ark.intel.com/compare/68315,52207
pa vidi ima li i koliko razlike te vrijedi li to nofaca
btw. postoje 3 i5 3470 procesora. pretpostavio sam da je ovaj tvoj model S.
Evo ja upravo malo testirao i5 2400 i i5 3340 te u praksi razlike NEMA. i5 3470 je zanemarivo bržeg takta tako da usporedba stoji i za njega.