Za 280-300e najbolje uzet 7800x3d cijena ne bude padala sigurno a jednom kada cpu bude EOL drzat ce cijenu kao i 5800x3d danas.
Za 280-300e najbolje uzet 7800x3d cijena ne bude padala sigurno a jednom kada cpu bude EOL drzat ce cijenu kao i 5800x3d danas.
Ovisi o cijenama 9800x3d i nasljednika, ali imat će svoju poziciju najjeftinijeg 8jezgrenog x3d čipa na AM5.
5800x3d je posebna biljka jer je jedini i zadnji flagship x3d čip na am4, isto kako je 7700k držao cijenu godinama na 1151, pa i dan danas.
Npr 5700x je najjači raspoloživi AM4 cpu pa je i njemu cijena u nebo otišla, 5800xt neću ni spominjati, sjeverno od 200e za to je ludost.
Ekipa vidim da je ryzenu 7800 x3d cijena pala ispod 350 eura, pa si razmišljam da zamjenim ovaj svoj 7600 da mi nadomjesti malo spori ram, jer isti ne mijenjam sigurno dok se cijene ne stabiliziraiju.
Što mislite, hoće navedenom procesoru cijena još ići dolje ili je dobra odluka ga kupiti po trenutnoj cijeni?
Na mindfactoryu ga imas po 289 EUR (+~10 EUR mailbox.de slanje). Ak razmisljas i imas para, do it, prodas ovaj za 100injak EUR i fini upgrade. A sad dal realno ima smisla, ovisi sto igras i na kojoj rezi i koji ti je ocekivani FPS...
A gle, s obzirom da igram sve u 4k DLSS performance i ovaj 7600 sasvim solidno gura rtx 5070 u svim igrama...peglam BF 6 bez problema, a ostalo su većinom SP igre koje rade bez greške, jedino sam primjetio frame dropove u Spaces Marines 2 na jednoj lokaciji i tamo mi proc bude zakucan na 100%, a grafa na 70-80%, nigdje drugdje nisam primjetio bottleneck, tako da mi nije sad neka sila, ali čisto da imam prostora za koju godinu za neku malo jaču grafu ubacit.
Ekipa vidim da je ryzenu 7800 x3d cijena pala ispod 350 eura, pa si razmišljam da zamjenim ovaj svoj 7600 da mi nadomjesti malo spori ram, jer isti ne mijenjam sigurno dok se cijene ne stabiliziraiju.
Što mislite, hoće navedenom procesoru cijena još ići dolje ili je dobra odluka ga kupiti po trenutnoj cijeni?
Procesorima bi trebala kakti cijena porasti, a 7800x3d trenutno košta manje nego 7600x3d kod nas, mislim da bolja cijena neće biti u dogledno vrijeme, a i to što kažeš, nisu osjetljivi na brzinu rama kao ne x3d čipovi.
I ja se vodim tom logikom, jer nisam ih mogao naći ispod 400 eurića negdje prije kada sam gledao, a sad vidim da ih se nađe bez problema za 300-injak eura.
S memorijom sam se žešće zeznuo jer kada sam sastavljao komp bio sam uvjeren kako ću se nastavit igrati samo na PS5, vozio komp na integruši, ali eto, to uvjerenje nije dugo potrajalo, pa sad gledam da mi izvuče proc taj mrljavi ram. 
Probaj upalit Star wars Jedi Survivor odigraj prvih 15min uvoda pa javi jel igdje zastekalo.