Koji CPU cooler kupiti? izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.944.690
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
17 godina
Koji CPU cooler kupiti?

svog freezera sam u speedfanu slozio na mi na 55°C vrti 100% (1370 o/min) i mogu reci da ga slabo cujem posto je 120mm vent, tako da 1500 bi ti bila zadnja brojka za maximalan broj okretaja jer ako se 120mm zavrti nesto brze, pocne jako buciti za malo bolji airflow.

Steam: charmander2005 || Origin: Bassotronic || Xfire: charmander1 || Skype: thebass999

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Nekidan sam kupio Collermaster Hyper TX3 Evo, pa da napišem koju riječ u odnosu na prijašnji Alphine gt 64 koji je dosezao temperature preko 80c posebno kod igranja Bf3 mi se pc znao bsodat radi pregrijavanja, sada su temperature u idileu oko 45-50 a u full loadu ne prelaze 60.

O buci nemogu zasada puno reci pošto imam staru Hd3870 koja nema regulaciju venta pa ga vrti na 100% stalno. Ali kolko mi se cini nije baš becujan ali ne cuje se jako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

pozz zanima me koja je razlika izmedju ova dva coolera noctua nh-d14 se2011 i noctua nh-d14

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Koji CPU cooler kupiti?

Razlika je samo u podrsci za socket 2011 ( NH-D14 SE2011 ) , dok obicni NH-D14 podrzava sve ostale sockete osim 2011 !

Music As A Weapon !!
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

E hvala posto meni treba za AM3+

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

E onda uzmi obicni NH-D14 , jer kolko vidim na sluzbenoj stranici , SE2011 dolazi samo s LGA2011 adapterom za montazu !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Haf932 kaže...

E onda uzmi obicni NH-D14 , jer kolko vidim na sluzbenoj stranici , SE2011 dolazi samo s LGA2011 adapterom za montazu !

Točno tako.

SE2011 verzija je samo za socket 2011, dok je obična verzija za sve ostale sockete.

Iako se naravno za 40ak kuna može dobiti uz bilo koju verziju kit za montažu na one ostale sockete.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.7.2013 15:28 (miki1981).
16 godina

Osim znači u podršci za montažu, razlika je i u tome što uz 2011 verziju dolaze PWM ventovi, a uz običnu verziju dolaze i ne PWM ventovi.

16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

sve je PWM

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
spojka sorry, ali ja mislim da miki1981 kao dio tima koji uvozi Noctua hladnjake u Hrvatsku ipak bolje zna stvarno stanje stvari.
http://vimeo.com/65574650 • http://www.youtube.com/watch?v=hiA765ultB0 • http://www.dailymotion.com/video/x11rwxk_titty-flash-compilation_music#.UeG9jW0s670
16 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

A kako čovjeku objasniti da što god kupio tako je svejedno za krajnjeg korisnika glavno da radi, a i ispod 7volti su i PWM i obični ništ koristi tj. nemaju snage i večinu ih moraš gurnuti rukom da se zavrte ako ih spustiš ispod 5.1 volti. Zašto noctua daje adapter za spuštanje napona pojma nemam stvarno nema potrebe.

Dobra strana PWM je navodno tiše ubrzavanje i usporavanje (osciloskop tako kaže linije su speglane) ali kakve to veze ima i ovako i onako se jedva nešto čuje, same kompikacije sa dodavanjem čipa za pusnu modifikaciju okrataja na ventilator i time opravdati visoku cjenu istog.

http://www.youtube.com/glodalica
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
spojka kaže...

A kako čovjeku objasniti da što god kupio tako je svejedno za krajnjeg korisnika glavno da radi, a i ispod 7volti su i PWM i obični ništ koristi tj. nemaju snage i večinu ih moraš gurnuti rukom da se zavrte ako ih spustiš ispod 5.1 volti. Zašto noctua daje adapter za spuštanje napona pojma nemam stvarno nema potrebe.

Dobra strana PWM je navodno tiše ubrzavanje i usporavanje (osciloskop tako kaže linije su speglane) ali kakve to veze ima i ovako i onako se jedva nešto čuje, same kompikacije sa dodavanjem čipa za pusnu modifikaciju okrataja na ventilator i time opravdati visoku cjenu istog.

Cijena bilo kojeg Noctuinog venta koji dolazi u verziji sa PWM ili bez PWM-a je ista, tako da ovo o cijeni ti nije točno.

A čemu usporivači, ili čemu PWM?

Pa recimo usporivači su za one kojima i ona tišina koju Noctua ima po defaultu nije dovoljno tiho. A takvih ima dosta, nekih jer ne vole da im se IŠTA čuje, nekih jer jednostavno imaju osjetljivije uho, a nekima jednostavno smeta zbog posla. Npr imam nekoliko muzičara, i muzičkih studija, i sličnih srodnih djelatnika koji su mi uzimale hlandjake i jednostavno im u njihovom okrućenju ne odgovara taj vent bez usporivača. Ne zato jer oni nešto čuju, nego zato jer oprema za snimanje nešto čuje što nebi trebala. Dok sa usporivačem nemaju taj problem.

To je boi samo jedan primjer, a ima ih puno.

I naravno, između 7 i 12 V ima puno prostora u kojem ventovi mogu normalno radit.

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

posto ste mi preporucili noctua nh d14 strah me da mi nece ram memorija smetati a ja kupim to hladjenje. trenutno imam jedan keks kingston hyper 8gb naravno sa vremenom dodam jos.

maticna je MSI z87 g45 a proc i5 4670k

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ako imaš onaj Hyper normalne visine onda nema problema. Ako imaš one Hypere sa visokim hladnjacima onda može biti problema.

16 godina
dennocro kaže...

posto ste mi preporucili noctua nh d14 strah me da mi nece ram memorija smetati a ja kupim to hladjenje. trenutno imam jedan keks kingston hyper 8gb naravno sa vremenom dodam jos.

maticna je MSI z87 g45 a proc i5 4670k

Koji tocno Hyper - ima vise verzija ? Ako je neki Predator onda nece stati , ako je obicni Hyper X onda ce stati ! Daj link rama kakvog imas !

Music As A Weapon !!
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

normalna verzija...http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=12067&osCsid=88edb0f6d9d9fc947a3fa28930124e8b

dobro da onda nisam uzeo one velike jer mi nebi stalo inace.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Onda ce stati ! Zato ja ne preporucam RAM s visokim hladnjacima , nikad neznas kakve ces sve CPU hladnjake imati !

Music As A Weapon !!
13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

trebao mi je stici vengeance(znaci veliki hladnjaci) i nisu je imali na srecu pa zamjenili sa ovim. :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
dennocro kaže...

trebao mi je stici vengeance(znaci veliki hladnjaci) i nisu je imali na srecu pa zamjenili sa ovim. :D

Imas i vengeance low profile

13 godina
Koji CPU cooler kupiti?

znam ali veliki, zato sam iznad napisao dobro da ga nije bilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji CPU cooler kupiti?

Pozdrav,

jel se ovo isplati za i5 3570k?

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_394&products_id=13373&osCsid=43f09e827d83dc69e04fd0d026952577

ili mi je bolje uštedit pa uzet normalan cpu fan za nekih 200kn

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 13:27 (joze).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Ja bih rađe Noctuu NH-D14 za 537 KN u Opric - informatici ili za 30kn vise u Futuri , ako vec toliko mislis dati za hladnjak !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Ja bih rađe Noctuu NH-D14 za 537 KN u Opric - informatici ili za 30kn vise u Futuri , ako vec toliko mislis dati za hladnjak !

Mislio sam dati toliko jedino za vodeno hlađenje eto zbog šminke malo. Ali mi zapravo ne treba toliko jak hladnjak jer neću previše overclockat. A kad bi kupovao ventilator onda bi uzeo do nekih 200kn čisto da mogu clocknit sa 3.40 na 4ghz i malo više..

Al evo vidim da meni ovo u haf 912 plus neće stat pošto je h90 ventilator 140mm a meni je u kučištu 120..

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 13:41 (joze).
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

Onda si piknes neki Arctic Freezer I30 , CM Hyper 212 EVO ... cijena 200 - 250kn !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Koji CPU cooler kupiti?

pozdrav, imam scythe mugen 3 rev. b malo vise od godinu i danas sam primijetio da mi ne radi ventilator od hladnjaka. znaci li to da je i sam hladnjak neispravan ili je samo ventilator(temperature su sad oko 80°C, a prije su bile 40°C)? mozete li mi proporuciti neki ventilator?

http://www.facebook.com/webshop112
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
joze kaže...
Haf932 kaže...

Mislio sam dati toliko jedino za vodeno hlađenje eto zbog šminke malo. Ali mi zapravo ne treba toliko jak hladnjak jer neću previše overclockat. A kad bi kupovao ventilator onda bi uzeo do nekih 200kn čisto da mogu clocknit sa 3.40 na 4ghz i malo više..

Al evo vidim da meni ovo u haf 912 plus neće stat pošto je h90 ventilator 140mm a meni je u kučištu 120..

...

Kalko1212 ingame
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.7.2013 14:44 (kalko1212).
16 godina
mustang995 kaže...

pozdrav, imam scythe mugen 3 rev. b malo vise od godinu i danas sam primijetio da mi ne radi ventilator od hladnjaka. znaci li to da je i sam hladnjak neispravan ili je samo ventilator(temperature su sad oko 80°C, a prije su bile 40°C)? mozete li mi proporuciti neki ventilator?

Samo je ventilator neispravan ! No , probaj ga prikopcat na neki drugi konektor na maticnoj da vidis jel radi ( mozda ti je konektor na kojem je prikopcan riknuo ) !

Mozes opet uzet Slip Stream 120mm vent kakav je inace na Mugenu 3 , npr. PWM model ili neki Glide Stream 120mm !

Music As A Weapon !!
16 godina
kalko1212 kaže...

Kako neće stat? Znam dosta ljudi koji imaju HAF 912 i stala im je Noctua NH-D14.

Kolega vjerojatno govori za Corsair H90 ! {#}

Music As A Weapon !!
16 godina
Haf932 kaže...
mustang995 kaže...

Samo je ventilator neispravan ! No , probaj ga prikopcat na neki drugi konektor na maticnoj da vidis jel radi ( mozda ti je konektor na kojem je prikopcan riknuo ) !

Mozes opet uzet Slip Stream 120mm vent kakav je inace na Mugenu 3 , npr. PWM model ili neki Glide Stream 120mm !

Probao sam prikopcati na drugi konektor i svejedno nece. Znas li mozda razlog jer danas ujutro je sve bilo ok i odjednom je samo proc otisao na 80ºC.

Btw. glyde stream je isto scythe ventilator?

http://www.facebook.com/webshop112
16 godina

Vjerojatno jednostavno riknuo ! Glide Stream je isto Scythe-ov !

Music As A Weapon !!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: CPU hladnjaci i ventilatori P&O
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice