Posjedujem računalo sa socketom 1366, te procesor i7 920. (Vidi moj PC koje je sada staro dvije i pol godina)
Zanima me da li ću jednog dana (za oko 1 godine) moći nadograditi svoje računalo sa boljim procesorom, s obzirom na socket 1366, pošto sam dobio dojam da se taj socket dosta zanemaruje i ne razvija dalje kao i procesori za njega (s obzirom da i nije tako stari ili se varam možda), već neki drugi.
Naravno tada mislim nadograditi i grafičku.
Sada me zanima dali će nadogradnja procesora na socketu 1366 za oko godinu dana biti besmislena, te moram polako gledati neke nove sockete, ili ima neke budučnosti još u tom socketu.
Za sada mi računalo radi super, jedino sam primijetio da na u novijim igricama više nemogu igrati na maximalnim postavkama, a koristim rezoluciju 1920x1200.
Treba ipak uzeti u obzir da promjena socketa zahtjeva novu matičnu (dodatni trošak).
Računalo bi nadogradio tako da stare djelove prodam (dok još nešto vrijede) i kupim nove. Tada ću kupiti i SSD.
Nemojte zamjeriti što sam malo uranio sa pitanjem, ali volim se unaprijed pripremiti te upoznati (naučiti), nešto o tome kako ću nadograditi računalo.
Unaprijed se zahvaljujem.