CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.190.796
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
CPU hladnjaci P&O

hm da, tog sam i ja vidio, možda bi i ovaj bio tiši ali kad ga uštekam u cpu fan priključak onda mi radi na max okretajima, a kad ga uštekam u neki drugi priključak brzina mu se povečava sa temperaturom ali nekako kao da pulsira, pa je iritirajući zvuk, sad neznam oče li biti ista stvar i sa ovim ako ga kupim.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: CPU hladnjaci P&O

I ja sam trenutno na socketu 478 i znam točno o čemu govoriš. Prije ravno godinu dana počeo mi je zaribavati stock cooler i zamjenio sam ga sa samurai zz kojeg sam kupio na akciji za 175kn i kad sam ga priključio na cpu fan priključak radio je na max okretajima stoga sam si napravio potenciometar i preko njega smanjio mu broj okretaja na minimum tj tek toliko da se može pokrenuti kad računalo upalim, a dražao mi je procesor hladnim kao kad je stari cooler vrištio, usto imam na kućištu i 4 coolera od 80mm isto spojeni na potenciometar kao i cooler od procesora. Znači imam 5 coolera na jednom potenciometru. Ukratko ne možeš ga čuti. U konfi mi je najglasnije napajanje lc power gp3 650w za koje kažu da je jako tiho. 

Možda je i tebi počeo rikavati cooler pa ti je zato glasan. Možeš pokušati kupiti taj od kojeg sam ti dao linki spojti ga na potenciometar da bi ga utišao.

Sačekaj možda još netko od kolega zna za neki cooler koje je jeftin, a da je dobar.

14 godina
CPU hladnjaci P&O

da, budem vidio onda uzeti toga ili nešto smisliti, a gledam sad dali možda paše hladnjak za socket 775 na ovaj 478 ali nigdje ne mogu naći konkretan odgovor, vjerojatno ne paše?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne paše nažalost

14 godina
CPU hladnjaci P&O

a ništa, onda ću kupiti ovoga ili nešto smisliti sa ovim stock..

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Lijep pozdrav ljudi :)

Zanima me koji je bolji CPU hladnjak od ova dva Coolermaster V8 i Thermaltake skinq VT

Naime, mogu nabaviti ih polovno za neku sličnu cijenu od 200-240 kuna, pa ako netko ima iskustva ili zna koji je od ova dva bolji, neka napiše.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
CPU hladnjaci P&O

V8 nema govora

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Iksoner kaže...

Lijep pozdrav ljudi :)

Zanima me koji je bolji CPU hladnjak od ova dva Coolermaster V8 i Thermaltake skinq VT

Naime, mogu nabaviti ih polovno za neku sličnu cijenu od 200-240 kuna, pa ako netko ima iskustva ili zna koji je od ova dva bolji, neka napiše.

LP

Bez razmisljanja V8 ! Imam ga i dobar je , a i odlicno izgleda !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Imam intel core i7 3970x extreme edition koji bi mi cpu hladnjak najbolje pasa za njega?????

0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
Također bib ga voli i OC-ati

0 1 hvala 0
14 godina

Pa najbolji koji možeš kod nas kupiti a to je Corsair H100, ili ako hoćeš tišinu onda NH-D14. Nemaš što drugo kupiti kod nas bolje od toga.

13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Imam X4 955BE, clockanog trenutačno na 3,8GHz jer nemogu vise zbog hladnjaka. Imam thermaltake isgc-300, kada ga opteretim s prime 95 ide do 83 C. Pa sam mislio tu na forumu uzeti corsair h60 sa garancijom za 350kn, cijena mi se čini dosta dobra. Kasnije ću vjerojatno prijeći na neki fx 8320 ili neki takav.

EDIT: Možete vi koji ste glasali za ne reći zašto ne

1 Uzeti H60
9 Ne uzeti
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.2.2013 12:34 (laux).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
laux kaže...

Imam X4 955BE, clockanog trenutačno na 3,8GHz jer nemogu vise zbog hladnjaka. Imam thermaltake isgc-300, kada ga opteretim s prime 95 ide do 83 C. Pa sam mislio tu na forumu uzeti corsair h60 sa garancijom za 350kn, cijena mi se čini dosta dobra. Kasnije ću vjerojatno prijeći na neki fx 8320 ili neki takav.

EDIT: Možete vi koji ste glasali za ne reći zašto ne

Pa zato što je to realno smjeh od hladnjaka, ako želiš nešto konkretno iamaš Noctu ili Mugen 2.

U hladnjak se isplati investirati jer ti traje duže od set upa pa ga iskoristiš u novom pc-u.

14 godina

H60 nije uopće loš hladnjak i može hladiti Phenoma bez problema a i FX 8320 ćeš moći clockati dobro jel se manje grije nebo bager. Jedino još staviš nekakav bolji tihi ventilator i dobro. 350 kn je puno jel isti nivo hlađenja možeš dobit i za majne od 200 kn, ako nađeš recimo Hyper 212 ili Gaiu. Ali s druge strane vodeno ima svojih prednosti, pa odluči šta ti je bolje.

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Jedan od modela vodenih hlađenja iz Coolermastera stigao je i kod nas :

Coolermaster  Seidon 120M - 449 KN !

Seidon 120M Seidon 120M

Također je tu i Corsair H110 s 280mm radijatorom ! Sluzbena stranica !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.2.2013 18:32 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Haf932 kaže...
Također je tu i Corsair H110 s 280mm radijatorom ! Sluzbena stranica

H110 djeluje kao poluproizvod sad nakon "i" serije...:/

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

može neki prijedlog za neki dobar hladnjak za i7 980x sam da nije čula neka tj da ne zauzima puno prostora i da je tih po mogućnosti

0 0 hvala 0
15 godina

Dal mislis OC-at proc , do kolko para ?

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

najvjerovatnije a do koliko para nemam pojma,500kn max bitno da je dobar i kvalitetan

0 0 hvala 0
15 godina

Najbolji zracni hladnjak sto se moze naci kod nas - Noctua NH-D14 u Opric Informatici ! Malcice prelazi 500kn ! Samo provjeri dal imas dovoljno veliko kuciste za njega i da nemas neku visoku memoriju ( tipa Corsair Vengeance ... ) !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

uf to je neka mrcina to će mi polomit ploču {#}

hehe nema ništa manje? može i polovno nešto ako naletim!?

0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Scythe Mugen 3 , CM Hyper 612S ...

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ja imam ovaj http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835242006

ali nemam ventilatora za njega!

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 18:26 (lunkerit).

0 0 hvala 0
14 godina
lunkerit kaže...

ja imam ovaj  http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16835242006

ali nemam ventilatora za njega!

Ti trebaš kupiti 2x 120mm ventove ili 140mm i 4x držače za ventilatore i to je to, nemaš potrebe za novim hladnjakom ako posjeduješ ovaj sa slike.

To je dobar cooler, sve drugo je razbacivanje novaca.

A ovako bi trebalo izgledati kad je pričvršćeno kao na ovoj slici od Noctue (to je isti način kopčanja ventilatora).

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.3.2013 19:41 (Tiby).
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

da to je baš moj,nisam znao za ove držače da se mogu kupit posebno,hvala!

vidim da mogu montirat ventilator od 140mm gore,ima jedan dosta ili? i koji je za preporučiti?

0 0 hvala 0
14 godina
lunkerit kaže...

vidim da mogu montirat ventilator od 140mm gore,ima jedan dosta ili? i koji je za preporučiti?

Ako staviš dva spustio budeš temperaturu 2-4°C, bar je tako kod mene na Noctui a za ventove savjet uzmi što tiše i nemoj baš uzimati one po 35kn.

Ako sam dobro zapamtio broj okretaja od 800 do 1600.

Osobno bi investirao u ove ili od Noctue

15 godina
lunkerit kaže...

Ovaj Zalman ZM-F3 FDB 120mm , regulacija okretaja od 900 - 1500 , tih , vrlodobar vent !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Da uzmem ovaj hladnjak KLIK 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Uzmi , dobar je !

EDIT : cak islim da se isplati bolje uzet obicnog Mugena 3 Rev. B ! Ima jedan vent koji radi na 1600 rpm-a i ima veci protok zraka od PCGH koji ima 2 x 800rpm-a venta ! S tim da ovaj drugi vent koji izvlaci zrak iz hladnjaka bas i nemoze hladit ko i ovaj prvi koji puse kroz hladnjak !

Tu mi se cini najbolji Mine 2 s 140mm ventom i twin tower konstrukcijom kao kod npr. NH-D14 ! Stavis jos jedan vent i sigurno imas bolje performanse od ostala ova dva modela Scythe-a !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.3.2013 15:58 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

http://www.adria-computers.hr/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&product_id=91553

Dal moja matična(Asrock 970 Pro3) podržava ovaj gore navedeni cooler, odnosno dal se taj cooler može montirat na moju ploču?

Piše da moja ploča podržava AM3+, a ovaj cooler AM3... Pitanje je dal ima kakve razlike između AM3 i AM3+? xD

Hvala!

Tu sam i kad misliš da nisam!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice