CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.200.755
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
13 godina
Re: CPU hladnjaci P&O

Probao sam ga sasvim slučajno. Čovjek me kontaktirao za SB-E konfu i počeo sam slagat i reko da mu hitim Noctuu ili TT Fria. Onda se žalil da mu se neda čekat dok Noctua stigne iz Oprića, a za TT da mu je ružan i da on ipak oće neko vodeno. Pa onda objašnjenja da nema poštenog vodenog na našem tržištu i da svaki ima neku boljku, pa je prešel prek toga i onda sam gledao H seriju (u to vrijeme samo su H100 i H60 su bili dostupni) i na kraju zbog problema sa pumpom i potenciometrom od H100-tke i malo preslabog H60 sam se odlučio da ću mu ubaciti Intela koji je tu negdje sa H70.

I blago rečeno ugodno me iznenadio od hlađenja, instalacije, izgleda pa i buke. Dosta veliku ulogu je odigrao Fractal Design Define XL jer je prigušio zvuk i konfa je bila prilično tiha tako da ne mogu točno reči točnu razinu buke, ali sa otvorenom stranicom se naravno čuo malo jače nego H serija. Pošto je malo teži stvarno odaje rock-solid osjećaj kad ga primiš u ruke, a crijeva su puno bolje izrade nego kod Corsaira.

Velim za svoje novce nikad nebi išao na poluvodena rješenja međutim evo zadesi se ovakva situacija ili se ekipa zezne tak sa ramima pa im ili preostaje mijenjanje ramova za neke low profile ili kupnja poluvodenih hladnjaka koji zauzimaju manje prostora od zračnih na socketu.

Njegov novac, ja bi osobno zamijenio ramove i uzeo TT Frio Extreme jer Noctuu nemrem gledat s tim drekastim ventovima :D

14 godina

Ja nebi nikad uzeo TT Frio jel to zuji kao mlazni avion kad hladi. Noctua je mama za ta zračna hlađenja što su dostupna kod nas. Netko kaže da je ružan, netko da izgleda ipozantno. To je subjektivan stvar i pitanje ukusa. Ono što nije subjektivno, nego baš kontra objektivno je to da hladi odlično i nije bučan cooler za razliku od drugih.

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Ja nebi nikad uzeo TT Frio jel to zuji kao mlazni avion kad hladi.

Dajte skužajte već jednom da u 99% slučajeva buku proizvodi ventilator i da proizvođač nema šesto čulo, pa da svima ugodi. Staviš si fino gore Noiseblocker NB-BlackSilentPRO PL-2 ili Noiseblocker NB-BlackSilentPRO PK-2 ventilator(e) i niti jedan hladnjak na tržištu ne zuji.

Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
14 godina

Sad si nam razotkrio misterij svemira, svaka čast !! Pa naravno da buku proizvodi vent. Ali ako ćeš uzeti Frio npr. i smanjiti okretaje da bude tih, onda će i hladiti osjetno slabije. Ti dakle trebaš uzet cooler i onda kupovati neke moćne i tihe ventove. Znatno se podiže cijena svega ukupno. Dok s druge strane Noctua i Thermalright imaju već gotove proizvode vrhunske kvalitete koji hlade odlično, i tihi su !

16 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Sad si nam razotkrio misterij svemira, svaka čast !! Pa naravno da buku proizvodi vent. Ali ako ćeš uzeti Frio npr. i smanjiti okretaje da bude tih, onda će i hladiti osjetno slabije. Ti dakle trebaš uzet cooler i onda kupovati neke moćne i tihe ventove. Znatno se podiže cijena svega ukupno. Dok s druge strane Noctua i Thermalright imaju već gotove proizvode vrhunske kvalitete koji hlade odlično, i tihi su !

Fora je u tome da je Noctua neugledna (mnogima), a Thermalright nedostupan (većini) i pola hladnjaka u ponudi nema mounting kit za AMD, a živimo u Hrvatskoj di oko 50% ljudi ima AMD proc. Ne može i ovce i novce. Ako hoćeš ovce, zaboravi na novce.

Sve je moguće osim drvene peći, a i ona ako se ne loži.
14 godina
The Man kaže...
itomic009 kaže...

Fora je u tome da je Noctua neugledna (mnogima), a Thermalright nedostupan (većini) i pola hladnjaka u ponudi nema mounting kit za AMD, a živimo u Hrvatskoj di oko 50% ljudi ima AMD proc. Ne može i ovce i novce. Ako hoćeš ovce, zaboravi na novce.

Neugledna ???

15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

molio bih preporuku za i5 2500k ! 
EDIT : sve osim mugen 3 za preporuku 

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 15:08 (marin4561).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
marin4561 kaže...

Xigmatek Aegir , CM Hyper 612S , Spire Thermax III ...

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
marin4561 kaže...

Xigmatek Aegir , CM Hyper 612S , Spire Thermax III ...

koji je po tebi najbolji izbor ?

mogu dati i više novca, ili je sve dalje, tipa tt frio extreme "overkill" ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.10.2012 23:05 (marin4561).
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Meni se Thermax III cini najbolji , no i ovi ostali su odlicni ! Ako ces ici na jako visoke taktove i pritom  zelis tisinu , a novac ti nije problem moja preporuka je Noctua NH-D14 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
CPU hladnjaci P&O

E ovako.. znaci mugena 3 vec ima ohoho i sad na staroj maticni bi stavio da radi na silent i uvjek kad bi palio komp bi mi doslo cpu fan error f1 to resume.. i kliknem f1 i sve radi.. al sad, dobio sam novu maticnu sve slozio i dobro radilo 3-4 dana sve super gasim palim sve radi.. i sad neki dan idem da upalim komp kad ono dode mi poruka cpu fan error f1 to setup... i nis ja restarto i opet ista stvar.. i gledam ja vent se uopce nevrti.. kad upalim komp malo se mrdne mozda za 2 mm i ostane tako.. dali mozda znate do cega je problem? nezz dal je do venta ili maticne.. posto kad ukljucim vent od stock hladnjaka se radi ok.

Ako sam ti pomogao pretisni gumb HVALA!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Mislim da ti je problem u ventu od Mugena , pošto ti stock vent radi kad ga prikopcas !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...

Mislim da ti je problem u ventu od Mugena , pošto ti stock vent radi kad ga prikopcas !

Ima li ko kakvu ideju zasto gdje kako? ili ga moram furat na servis..

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Probaj vent od Mugena  na neki drugi konektor ukopcat ! Ak se i dalje ne vrti onda ga reklamiraj ak je pod jamstvom  !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Encyanix kaže...

E ovako.. znaci mugena 3 vec ima ohoho i sad na staroj maticni bi stavio da radi na silent i uvjek kad bi palio komp bi mi doslo cpu fan error f1 to resume.. i kliknem f1 i sve radi.. al sad, dobio sam novu maticnu sve slozio i dobro radilo 3-4 dana sve super gasim palim sve radi.. i sad neki dan idem da upalim komp kad ono dode mi poruka cpu fan error f1 to setup... i nis ja restarto i opet ista stvar.. i gledam ja vent se uopce nevrti.. kad upalim komp malo se mrdne mozda za 2 mm i ostane tako.. dali mozda znate do cega je problem? nezz dal je do venta ili maticne.. posto kad ukljucim vent od stock hladnjaka se radi ok.

Najčešće takav problem bude kada matična undervolta.

Znači ti si koliko sam shvatio stavio vent na silent, tj na na najniži napon. I u tom slučaju ako ti matična undervolta (ima npr masu Gigabytica koje vole to radit, ali nisu oni jedini) na fan header ti dolazi nešto manje napona nego je potrebno ventu da se pokrene i dobiješ takav problem.

Pokušaj malo dignut brzinu venta preko biosa pa vidi ako će to riješit problem.

15 godina
CPU hladnjaci P&O

Evo cuda kojeg mi se desilo sad hah.. u biosu sam makao ogranicenje npr ako se vrti ispod 600 rpm da mi maticna izbaci "error" i sad ja resetiram komp i opet nista.. i odo ja u igricu igram 5-10min kad ono pocme se vent vrtit O.o , onda sam ugasio komp na 1min i opet upalio i vent radi kako treba :) nezz sta mu bi vjerojatno ono sto je kolega miki1981 napisao.. sve u svemu za sad radi dobro ak bude opet kakavih problema javim :P anyway hvala na pomoci :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.10.2012 23:34 (Encyanix).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Meni se Thermax III cini najbolji , no i ovi ostali su odlicni ! Ako ces ici na jako visoke taktove i pritom  zelis tisinu , a novac ti nije problem moja preporuka je Noctua NH-D14 !

a gdje cu nabavit Noctua NH-D14 ?  i dali mi mozete preporucit vodeno hladenje za i7   1336 socket  ? a da se ima ovdje nabavit 

15 godina
houska kaže...

a gdje cu nabavit Noctua NH-D14 ?  i dali mi mozete preporucit vodeno hladenje za i7   1336 socket  ? a da se ima ovdje nabavit 

Noctuu imas u Oprić Informatici ! Od vodenih hlađenja pogledaj Corsair H seriju !

Music As A Weapon !!
14 godina
CPU hladnjaci P&O

samo da preporučim noctuu u9b. uzeo sam ga prije mjesec dana i prezadovoljan sam.

sve do nekidan sam je koristio bez adaptera za smanjenje brzine, ali nije mi vrag dao mira pa sam ubacio ultra low noise adapter samo da vidim koliko je tiše...

znači bez adaptera je poprilično tiho, ono čuješ ventove ali nije to neka buka koja bi smetala.

low noise adapter nisam ni isprobao, ali ULN adapter.... nula decibela sa zatvorenim kućištem. doslovno nula decibela.

kad sam spojio i upalio komp, prislonio sam uho na cm od ventova, i JEDVA čuješ kako rade. kako imam corsairovo AX napajanje, pc je točno onakav kakav sam želio, nečujan (ne znam je li moguće, ali AX je čak i tiši od noctue)

nakon godina buke pokraj pentiumovih stock kulera još uvijek se ne mogu naviknuti na ovo, zbunim se da li je pc upaljen ili ugašen.

sama instalacija je jednostavna, samo slijediš upute, dobiješ sav alat, samo se mora skinuti matična, što meni nije smetalo jer sam ionako sastavljao novi komp.

nemojte me pitati za temperature, nisam mjerio, ali hladi bez problema. igrao sam sleeping dogse sam integriranom grafikom i ni nakon 4-5 sati se procesor nije bunio.

1 0 hvala 0
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Koji mi hladnjak preporučujete, cijena do: 80$ (kupujem u SAD) 

Mislio sam OC; Intel Core i5 2500K feat. ASUS P67 Sabertooth matična.

I jel valja ovaj: http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1417&ID=2044#Tab1

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 16:58 (micr0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Koliko sam vidio po SAD shopovima , za 80-ak $ se da naci i Noctua NH-D14 i on bi bio i moja preporuka!

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
pozdrav vidim da cesto spominjes Noctua NH-D14 zanima me zasto i gdje pise da je dobar itd jer i ja mislim kupit sebi vodeno hladenje ili tako nesto za i7 920
14 godina

Ti čim se  čudiš što ti netko preporuča NH-D14 znači da nemaš pojma o hlađenju. To ti je kao da netko kaže za auta "zašto mi preporučiš da kupim Mercedes ili BMW" !!

15 godina
houska kaže...
pozdrav vidim da cesto spominjes Noctua NH-D14 zanima me zasto i gdje pise da je dobar itd jer i ja mislim kupit sebi vodeno hladenje ili tako nesto za i7 920

Jedan od najboljih , ako ne i najbolji hladnjak koji se moze kupit kod nas ! Ak te zanima , imas pun net testova o njemu  pa malo potrazi ! Osobno bih prije  isao na NH-D14 nego na neko vodeno u slicnom cijenovnom rangu !

Music As A Weapon !!
16 godina
Haf932 kaže...
houska kaže...

Jedan od najboljih , ako ne i najbolji hladnjak koji se moze kupit kod nas ! Ak te zanima , imas pun net testova o njemu  pa malo potrazi ! Osobno bih prije  isao na NH-D14 nego na neko vodeno u slicnom cijenovnom rangu !

Ma kakvo vodeno...upravo zamijenio H60 sa NH-D14...{#}

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

pozdrav!  zanima me jel itko imao iskustva s hladnjakom Nexus xir-2300 i što mislite o njemu. hladnjak bi hladio moj pc

٩(●̮̮̃•̃)۶ ٩( -̮̮̃ –̃)۶ ٩(͡๏̯͡๏)۶
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Šta će ti ta gadost prastara od hladnjaka? Uzmi si CM 212 polovan.

14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

ovako uzeo bi si novi hladnjak jer cu uzeti novi proc koji je clockan sa 2.9 na 3.3 i otvorena mu 4 jezgra ove ventilatore imam u ponudi i ovi su svi ispod 100kn koliko i mislim dati novaca.. Pa mi recite koji bi najbolje odgovarao od ovih svih

THERMALTAKE CONTAC 16

IGLOO 5750 Silent & IGLOO 5750 PWM

XiR-2300 and XiR-3500 aluminum and copper edition

Arctic Freezer 7 Pro Rev 2

veky
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 16:22 (vekyyy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

jel možete preporučit neki supertihi za amd fx-4170? nije clockan, a ovaj tvornički šta sam dobio s njim me ubja u zdrav mozak koliko je glasan. imam oko 300kn, ne više

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vekyyy kaže...

ovako uzeo bi si novi hladnjak jer cu uzeti novi proc koji je clockan sa 2.9 na 3.3 i otvorena mu 4 jezgra ove ventilatore imam u ponudi i ovi su svi ispod 100kn koliko i mislim dati novaca.. Pa mi recite koji bi najbolje odgovarao od ovih svih

THERMALTAKE CONTAC 16

IGLOO 5750 Silent & IGLOO 5750 PWM

XiR-2300 and XiR-3500 aluminum and copper edition

Arctic Freezer 7 Pro Rev 2

Od ovih sto si stavio idi na AC Freezer 7 PRO , iako bih se ja protegnuo do AC Freezer 13 ili jos bolje rabljeni Scythe Ninja , Zalman CNPS10 Extreme , Xigmatek balder !

johnnybravocota kaže...

jel možete preporučit neki supertihi za amd fx-4170? nije clockan, a ovaj tvornički šta sam dobio s njim me ubja u zdrav mozak koliko je glasan. imam oko 300kn, ne više

CM Hyper 412S !

Music As A Weapon !!
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice