CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.200.621
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Imam jedan problem sa ovim hladnjakom  

A problem je sljedeči znaći ovaj mali ventilator sa strane cpu-a grebe, čudan zvuk proizvodi ne grebe nigdje sa krilcima okolo nego negdje unutra, hladnjak sam rastavljo 100x i skidao taj ventilator vraćao i nekad to riješi problem (rastavljanje/sastavljanje) al ubrzo počne taj zvuk, zvuk je vrlo sličan pržilici prilikom većih okretaja kao kod prženja npr.

Ako bi neko znao sta da vise napravim jer ja kad sam ga rastavljo nisam opazio nikakve nepravilnosti zasto bi on unutra grebo dok se vrti rukom lagano niti pleše niti grebe
Zato sam htio pitat ovdje ako ima ko kakav prijedlog šta napravit ili idem na reklamaciju ili ako mi ni tamo ne pomognu planiram uzet novi cooler pa moze neko i nesto preporučit

Napiso sam da grebe jer mi se tako čini što ne mora značit da grebe ali ne pada mi ništa drugo na pamet šta bi to unutra moglo prozvodit tako glasne zvukove

:
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Dali ti se to pocelo događat od pocetka kako si ga kupio ?

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Nije nakon nekih 6-7 mjeseci je počelo odjedamput bez ikakvih naznaka ili slabijeg "grebanja" samo odjedamput taj visoki zvuk tj. pojačava se zvuk kako se pojačavaju okretaji na ventilatoru npr. kad ga upalim čuje se vrlo slabo i kako se pocne jače vrtit ventilator tako je zvuk glasniji 

:
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Vjerojatno ti je onda vent u banani ! Nemoj cekat , imas jamstvo i reklamiraj ga !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

A ako ti se neda čekati i nositi na garanciju..podmaži ga .....kap ulja na ležajeve ...imaš po netu turtorijala kako to napraviti...Jesi 100% siguran da je vent od procesora?

Pro audio equipment
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Poštovani,

imam phenoma II x4 965 be, ga 990xa udr3 maticnu, te 2 keksa corsairova vengeanca high profile, te antec 300 kuciste,

e sad me zanima s kojim bi aftermarket coolerom mogo zamijeniti ovu svoju zujalicu a da nesmeta ramu i da stane u ovo gore kuciste.

LP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: CPU hladnjaci P&O
sinkee kaže...

Poštovani,

imam phenoma II x4 965 be, ga 990xa udr3 maticnu, te 2 keksa corsairova vengeanca high profile, te antec 300 kuciste,

e sad me zanima s kojim bi aftermarket coolerom mogo zamijeniti ovu svoju zujalicu a da nesmeta ramu i da stane u ovo gore kuciste.

LP

išlo bi bilo koje smao bi morao stavit na 2 i 4 slot memoriju :) imo bi problema kada bi stavio još 2.. ali i to nije problem pošto bilo koji možeš okrenuti

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
15 godina
sinkee kaže...

Poštovani,

Scythe Yasya !Ako ce smetat ramu , premjestis ih u druge slotove kako kolega kaze !

Music As A Weapon !!
14 godina
CPU hladnjaci P&O

Trebao bi mi jedan hladnjak dimenzija max. 12 x 10 x 14(15 max) Š - D - V u cm.

Hladit ću i5 3750k.

Prijedlozi?

0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Zasto tako male dimenzije , dal si ogranicen zbog kucista , imas RAM s visokim hladnjacima ?

Unutar tih dim. mozes gledat samo hladnjake s 92mm ventom tipa Scythe Katana 3 !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

imam aopenovo full tower kućište, i malo je uže od standardnih midi kućište.

sastavljam novi pc, pa mjerim po matičnoj.

računam da mi je bolje uzeti cooler sada, nego poslije opet sve vaditi sve van da ga mogu ugraditi.

matična je gigabyteova ga z77 d3h, i malo je skučena, tj ramovi su dosta blizu a nema baš ni puno mjesta do pci-e utora. ram je corsair vengeance, prilično visok.

koliko je uopće glasan stock hladnjak? tišina kod pc-a mi je bitna, a ne mislim clockat procesor, tako da tražim što tiši cooler, yasya mi je zapela za oko, ali je previsoka

prvi izbor mi je noctua nh c12p se14, ali isto sam sumnjičav oko dimenzija

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 8:55 (McSimon).
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Katana 3 je definitivno tisa od stock hladnjaka , a ako ne mislis OC-at proc onda nebi trebala bit bucna ! Inace , Yasya je odlican hladnjak za trenutnih 250kn !

EDIT : Pasao bi ti NH-U9B SE2 , al kod Oprica kosta nemalih 403 KN !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 9:10 (Haf932).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

da stvarno taj noctuin model paše, neznam kako mi je promakao...

šta se cijene tiče, dat ću više od 8 kilokuna za cijeli pc, tako da 500 kn gore dolje ne igra neku ulogu

vjerojatno ću noctuu u9b uzet

hvala na pomoći

14 godina
neaktivan
Nikacc kaže...

A ako ti se neda čekati i nositi na garanciju..podmaži ga .....kap ulja na ležajeve ...imaš po netu turtorijala kako to napraviti...Jesi 100% siguran da je vent od procesora?

Da

Problem je riješen ja sam otišao do njih on se začudio i reko da im je to prvi put da imaju takve žalbe na navedeni hladnjak on ga je provjerio i potvrdio moju priču dao mi je novi a ovaj zapakirao i poslao u Zagreb na servis navodno sve u svemu problem riješen 

:
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O
preporuka hladnjako za i5 3570k na sabertoothu z77. nece bi oc,zelim hladnjak da bude sto tisi i da spusti trenutnu temperaturu od 70 i koji stupanj te pomogucmosti da se vizualno uklopi s maticnom i kucistem haf x! mogu male pare nabavit cm v10,ali svi se zale na njega.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Ako zelis iznimno tih hladnjak uzmi neki od CM Hyper modela , npr. Hyper 612S ! Bit ce odlican i za neki OC , ako se ubuduce zazelis !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
CPU hladnjaci P&O

ljudi imam pitanjce: hoce li Cooler Mugen3 rev.B stati na ga-990xa-ud3 i 2x corsair vengeanca high profile, posto sam cito da pokrije prva 2 slota ram-a

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.10.2012 11:31 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
sinkee kaže...

ljudi imam pitanjce: hoce li Cooler Mugen3 rev.B stati na ga-990xa-udr i 2x corsair vengeanca high profile, posto sam cito da pokrije prva 2 slota ram-a

Stati ce ti samo ako ventilator od hladnjaka okrenes na suprotnu stranu od memorije, u suprotnom ce ti smetati memorija!

15 godina
sinkee kaže...

ljudi imam pitanjce: hoce li Cooler Mugen3 rev.B stati na ga-990xa-ud3 i 2x corsair vengeanca high profile, posto sam cito da pokrije prva 2 slota ram-a

Mislim da nece stati ! Stavi memoriju u zadnja dva slota ili probaj skinut heatsinkove s memorije !

Music As A Weapon !!
14 godina
CPU hladnjaci P&O

a dok ja cekam, oglas prodan :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Jel moze neka preporuka za najbolji cooler, a da neseta memoriji sa visokim hladnjacima, cjena i dostupnost u HR, nije bitna!?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
vlado0550 kaže...

Jel moze neka preporuka za najbolji cooler, a da neseta memoriji sa visokim hladnjacima, cjena i dostupnost u HR, nije bitna!?

Mislim da bi ti tu isao Xigmatek Aegir , odlican hladnjak ! Sluzbena stranica !

Music As A Weapon !!
14 godina

Odgovor su vodena hlađenja. Imaš ih hrpu po stranim trgovinama.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Odgovor su vodena hlađenja. Imaš ih hrpu po stranim trgovinama.

Kao koje npr., znam za Corsair H100, ali se na njega toliko zale, a ja neznam koje bolje!?

13 godina

Preporuka za Intel RTS 2011 LC ako tražiš kvalitetno vodeno.

Tu možeš vidjet kak izgleda - KLIK

17 godina

Omg na čemu si ti? Mislim da nema goreg vodenog od tog.

Skupo, slabije od zračnih hladi, nije tiho... To ne bi uzeo nikada, kupiš npr. Noctuu za manje love a dobiješ puno puno bolje od tog. Ja bi to zaobišao u velikom luku.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina

Jesi ga isprobao uopće ili si odmah izguglao i našao prvog koji njake po njemu?

Slažem se da je Noctua bolja i primjerice TT FRIO EXTREME međutim ako nisi primjetio ima ramove sa viskom heatspreaderima pa može zaboravit na takve hladnjake, a da ne govorim kolko ružno i nakaradno bi izgledali u kućištu.

Intelovo vodeno je namijenjeno za S2011 i ako bez problema hladi naklokani i7 3930K onda će i slabiji i7 2700K.

Stavio sam ga zato jer ima puno manje RMA od Corsairove H serije i to vodeno nije nikakav promašaj.

17 godina

Čitao i guglao naravno, kao i za sve, isprobao nisam. I ne serem po njemu, već gledam po onome što sam pročitao na više sajtova. Barem što se tiče sposobnosti hlađenja. Pa i intelovi stock hladnjaci su namijenjeni hlađenju npr 2500K pa je opet sranje. 

Koliko ti je tiho/bučno u odnosu na druga vodena/zračna?

Osobno ne bi nikada uzimao ta gotova vodena, skupa su a ne nude neku prednost nad zračnim. 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Hvala momci, ja nisam isto bio u prilic da korisitim vodena, ali po onome sto sam citao, nesvidja mi se, previse buke, problemi sa pumpom, velika cjena, a ne hlade nesto specijalno u odnosu na zracna, a ja i ne idem nesto na extremen frekfencije tako da je ok i Xigmatek Aegir - naruceno!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU hladnjaci P&O

Obavezno stavi slike kad sastavis !{#}

Music As A Weapon !!
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice