Athlon II X3 425/435 vs Phenom II X2 545/550

poruka: 6
|
čitano: 3.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Razmišljam o kupovini novog procesora, i razmišljam o ovo 4, više me zanimaju jefetinije verzije i Athlona i Phenoma no ako neko mislim da je opravdana veća cijena za skuplje modele neka iznese razlog pa ću razmisliti!? Unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Athlon II X3 425/435 vs Phenom II X2 545/550
Ivsa kaže...

Razmišljam o kupovini novog procesora, i razmišljam o ovo 4, više me zanimaju jefetinije verzije i Athlona i Phenoma no ako neko mislim da je opravdana veća cijena za skuplje modele neka iznese razlog pa ću razmisliti!? Unaprijed hvala

Koja matična, napajanje, grafička, monitor?

Ja bih išao na PII x2 550/AII x4 620, no opet ovi x3 imaju najveće šanse da se daju otključat.

x2 550 nedvojbeno bi dobio najviše fps-a u igrama no nema za njega velike budućnosti, ako misliš mijenjat proc za 1-1.5god opet onda se isplati x2. Sada počinje doba multithreading-a.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 2:26 (Hyperion).
17 godina
neaktivan

Slažem se da je budučnost u višejezgrenim procesorima i ukoliko se ima odgovarajuča MBO i DDR3 memorija bilo bi bolje uzeti neki X3-X4

procesor zalog za budučnost kao i dobra mogučnost nadogradnje jačim procesorom ukoliko bude potrebe.

U slučaju da se mora mjenjati socket AM3 i kupnja kompletnog sustava(proc,MBO,DDR3,cooler za proc jer ovi slabo obavljaju svoj posao)

onda bez razmišljanja neki od navedenih procesora jer to ipak poskupljuje ulaganja.

Ukoliko se ima AM2+ i DDR2 onda može bilo koji X4 925 bi bio najbolji izbor pa poslije kad se bude pri lovi uzeti drugu MBO/DDR3 i memoriju.

Naravno treba se znati za čega se koristi komp i cijeli sustav pa na temelju toga odlučiti šta uzeti naravno i koliko financije dozvoljavaju.

I mislim da se netreba voditi onim ovaj je bolji AKO........ se otključa sve ono što bi moglo ako je sreča u pitanju i potrefi se dobar primjerak

jer uvijek taj AKO...... treba iči na sigurno, a bude li sreče onda je naravno ista neupitnaOsmijeh

U ovom slučaju bi išao na X3 ali uzeti u obzir i X4 620Osmijeh kao odličnu opciju za skoro isto love bez obzira uzima li se komp za igre ili poneki rad u aplikacijama koje koriste više jezgri(od viška glava neboli)Osmijeh

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Athlon II X3 425/435 vs Phenom II X2 545/550

Komponente se nala pod "moj PC", a monitor je 22",  i glavna namjena računala su igrice, ne bavim se nikakvim poslovima, kodiranja i dekodiranja, kompresiranja ili već čega, a i mislim za 2-3 godine uzeti novu konfiguraciju, stoga me zanima što jeftinije rješenje, a maksimalan je budžet 600 kuna!?
PS: Mislim da se X4 620 ne isplati s obzirom na trenutnu podršku igara sa više jezgri, no neka me neko ispravi ako nisam upravu!?
PSS: Uz ovo još i kupujem Corsair VX550, jer mi se čini da je ovo "no name" pred otkazom!?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 16:31 (Ivsa).
17 godina
neaktivan

Glede napajanja uzmi jeftiniji model Corsair 450W bit će i više nego dovoljan sada i ubuduće glede nadogradnje pa malo uštediOsmijeh.

Izbor si i sam napisao pa koji god procesor uzmeš nečeš pogriješiti jer če svaki obavljati svoj posao i namjenu uglavnom izbor je tvoj.

Athlon II x3 435 itd... moj pc...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

I ja sam muku mucio s procom i na kraju sam ipak isao na phenom x2 550 jer ima integriran ddr3 memorijski kontroler a i uzimao sam ddr3 ploču i memu pa mi je to bila vodilja..

a i uspio sam mu otkljucati sve jezgre i radi super

ako sam nesto pomogao Smijeh

Any sufficiently advanced technology is indistinguishable from magic
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.12.2009 21:41 (thabigjc).
Moj PC  
1 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice