AMD Ryzen procesori (opća tema) izdvojena tema

poruka: 31.811
|
čitano: 6.901.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: AMD Ryzen procesori (opća tema)
Kaby kaže...

Na kraju najbolja ispada 3dfx-ova taktika, lijepo svako 3 god novi rig i mir. Iako vidiš, on je trenutno na i7-8700K.. ima li uopće potrebe to mijenjat ili je miran još par godina? A šta da je išao šparati pa uzeo i5-8400, zasad ok, ali ne za dugo.. na kraju skoro pa na isto dođe, samo ovisi tko šta može i želi.

nije uvijek ista situacija, 8700k se možda pokazao kao dobar ulog za duže vrijeme, pod uvjetom da se ganja visoki fps

da se tada uzeo i5 8400 za triput manje love, jednako bi ganjao sp igre na 60hz monitoru kao i 8700k i još koju godinu od danas, a onda će se ionako mijenjat i 8700k i 8400

dakle opet - ako ti treba proc za sp igre 60fps, jednostavno se ne isplati plaćati dvostruku ili čak trostruku cijenu kad od toga nemaš koristi jer je overkill

sa 10400f je još bolja situacija, jer nije čisti 6core nego 6/12, a osim njega za malo više love imamo izbor kod amd-a, od 3600, 2700x itd.

kome treba visoki fps taj 8700k se pokazao kao pun pogodak, za razliku od 5600x koji je sad preskup za 6/12 procesor i upitno je hoće li za par godina biti tako dobar kao danas 8700k

8700k i nakon tri godine uspješno parira novim procesorima jer zapravo vrijede isti faktori (jezgri mu još ne fali, koristi isti ddr4, pcie 3.0 je još dovoljan za grafe i ostalo), a što će biti za tri godine sa 5600x vrlo je upitno, em bi mu moglo faliti jezgri, em će za tri godine uvelike zaživjeti ddr5, pcie 5.0 i slično, pa bvi 5600x mogao poprilično zaostajati za budućom srednjom klasom

a sve to je zapravo upitno jer 5600x i nije visoka klasa kao 8700k svojevremeno, iako je cijenom ušao u tu klasu

16 godina
Riot kaže...

Ma tko je vidio kupovati Intel pa svaki tjedan dobivati sigurnosne update-ove za procesor pun rupa, a da ne pričam i manjak pcie 4.0 podrške, osjetno lošije performanse u aplikacijama itd.

Mora se priznat 10400f je odličan proc za manje love nego R5 3600, tu ne možemo bit pristrani. Odličan izbor u mid range klasi.Jedino ga jebe ako se želi brži ram mora se uzet Z ploća te onda postaje skuplji od amd kombo. 

kradem mine iz minskog polja
15 godina
Tog za 3200 pošto si dobro došao u klub ryzena, čim odeš na intel nevaljaš ni za club ni društvo.
6 godina
protjeran
AMD Ryzen procesori (opća tema)

Kakve su prognoze za threadripper? U prošloj generaciji su imali bolje performanse od mainstream procesora, quad channel memorija dobro dođe. 

2 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Riot kaže...

Kakve su prognoze za threadripper? U prošloj generaciji su imali bolje performanse od mainstream procesora, quad channel memorija dobro dođe. 

Bit ce izvrsni i papreno skupi... ko i prosli...

12 godina
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

Evo ovaj puta testirano na zadnjem stabilnom kloku, test rađen u HeavyLoadu jer mjeri vrijeme da ne moram snimati

1.275mv

All core 4.450MHz

idle

stress test

Evo samo da ti se pokenjam, na te tvoje temperature i nalozene ventilatore full.

1.385mV 

Heavy load 30 min sa 50% brzinom ventilatora,  btw prime 95 small fft zagrijava procesor puno vise od ovog.Da bezveze ne govorite koji grijalica, oba tabora su grijalice, a dijele ih nijanse.

ti si se pokenjao tako što imaš veće temperature na toj starudiji? Svaka čast 

Bilo je jaće od mene morao sam 

Jače*

Evo ti prime95 sve jezgre na 4.450Mhz 1.300Mv klik , poigrao sam se malo ovaj puta da dobijem stabilan klok umjesto što sam samo nabio napone i klok što više da se vide temperature.

I ne znam šta mi uopće usporđujemo? 6c/12t vs 4c/8t? Tvoj se više grije i troši sa manje jezgri, kako bi tek bilo kod mene da ugasim dvije jezgre pa bacim testiranje 

BTW ti samo bacaš sličice, mogu i ja nabit napone najviše što mogu ići i stavit neki divlji klok, upalit prime i što brže skrinat, hajde ti odvrti prime95 pola sata na 4.5Ghz i snimaj. 
I kao što rekoh na r5 3600 možeš ovo opterećenje i temperature vidjeti samo na stress tstu, kao što si već vidio na CPU zahtjevnoj igri kao BF1 na low postavkama uz 200fps-a usage i temperature oko 50 klik, ajde ti na tom svom upali bf1, pospuštaj sve psotavke pa da vidimo frejmove, cpu usage i temperature (ali ne pali ništa u pozadini da ti ne šteka) 

12 godina
ibme74 kaže...

Tvoj se više grije i troši sa manje jezgri, kako bi tek bilo kod mene da ugasim dvije jezgre pa bacim testiranje 

a kako bi tek bilo da on svoga baci u vešmašinu na 90 da se stisne na 7nm pa da baci testiranje, aha štoš sad  

12 godina
picajzla0707 kaže...
ibme74 kaže...

Tvoj se više grije i troši sa manje jezgri, kako bi tek bilo kod mene da ugasim dvije jezgre pa bacim testiranje 

a kako bi tek bilo da on svoga baci u vešmašinu na 90 da se stisne na 7nm pa da baci testiranje, aha štoš sad  

Prihvaćam poraz 

12 godina

Scalping Locust Swarm Takes Out Ryzen 5000 Inventory, Same Fate Awaits Radeon RX 6000

najprije majneri, zatim skalperi... koja je sljedeća pošast 

Moj PC  
7 0 hvala 0
14 godina
Dok ima "pametnih" koji kupuju po tim cijenama nema zime za ove preprodavače. Posebno netko tko prelazi sa npr 3700X na 5800X.

0 1 hvala 0
17 godina

Jbg ti si prvi rekao da ak imaju love nek troše, to su klasa entuzijast i early adopter, da kaj nas briga isl.. Sad kad bi ti proc po realnoj cijeni, jebu te preprodavači i ovi prije navedeni..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
red_bull kaže...

Jbg ti si prvi rekao da ak imaju love nek troše, to su klasa entuzijast i early adopter, da kaj nas briga isl.. Sad kad bi ti proc po realnoj cijeni, jebu te preprodavači i ovi prije navedeni..

Ryzene ne gledam tako da nemam problema s tim. Samo neka gute cijenom. 

15 godina
ibme74 kaže...

Jače*

Evo ti prime95 sve jezgre na 4.450Mhz 1.300Mv klik , poigrao sam se malo ovaj puta da dobijem stabilan klok umjesto što sam samo nabio napone i klok što više da se vide temperature.

I ne znam šta mi uopće usporđujemo? 6c/12t vs 4c/8t? Tvoj se više grije i troši sa manje jezgri, kako bi tek bilo kod mene da ugasim dvije jezgre pa bacim testiranje 

BTW ti samo bacaš sličice, mogu i ja nabit napone najviše što mogu ići i stavit neki divlji klok, upalit prime i što brže skrinat, hajde ti odvrti prime95 pola sata na 4.5Ghz i snimaj. 
I kao što rekoh na r5 3600 možeš ovo opterećenje i temperature vidjeti samo na stress tstu, kao što si već vidio na CPU zahtjevnoj igri kao BF1 na low postavkama uz 200fps-a usage i temperature oko 50 klik, ajde ti na tom svom upali bf1, pospuštaj sve psotavke pa da vidimo frejmove, cpu usage i temperature (ali ne pali ništa u pozadini da ti ne šteka) 

Eto jos onaj test od aide i zavrsio si traje par sec 

17 godina

Opet sereš.. Samo nemoj ići prepravljat postove po temama kako bi sad ispao pravi... Jbt koji si ti lik ja to nemrem vjerovat..

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina

Postovi su edit većinom u prvih 5 min jer sam na mobitelu pa nešto dodam ili ispravim. Kupi si 10400F za 1200kn i ne sikiraj se.

Edit: za ostalih 1800kn razlike si kupiš 1660 Super i imaš puno bolju integriranu grafiku jer 5600x nema.

I btw kakve veze ima preprodavač skalper kako ih zovu sa cijenom u dućanu? 

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2020 12:24 (mislioc).

2 0 hvala 0
15 godina
mislioc kaže...
Postovi su edit većinom u prvih 5 min jer sam na mobitelu pa nešto dodam ili ispravim. Kupi si 10400F za 1200kn i ne sikiraj se.

Pod uvjetom ako mu je skup 5600x ako nije onda se nema što misliti

12 godina
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

Jače*

Eto jos onaj test od aide i zavrsio si traje par sec 

Hajde ti napravi ovako kako sam ja rekao, pusti aidu, odvrti 20-30 prime i snimaj i snimi bf1 na low postavkama cca 10 mniuta da vidimo temperature i usage.
BTW koliko te koštao delid tool? Ili si nekom platio da ti delida taj procesorčić? #justasking

15 godina
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

Hajde ti napravi ovako kako sam ja rekao, pusti aidu, odvrti 20-30 prime i snimaj i snimi bf1 na low postavkama cca 10 mniuta da vidimo temperature i usage.
BTW koliko te koštao delid tool? Ili si nekom platio da ti delida taj procesorčić? #justasking

hahha znaci probao si ali te zezaju spike temperature, pa ne smijes objaviti slike udara u 80°C.Delid tool me kostao 35€ koji sam prodao odmah kad sam stim i zavrsio.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.11.2020 12:25 (dreadmoore).
6 godina
protjeran

Prilično je jasno tko je tu pobjednik, a nisam dodao performanse u aplikacijama gdje su još dominatniji tako da 5000 serija vrijedi novaca:

1 0 hvala 0
14 godina
Riot kaže...

Prilično je jasno tko je tu pobjednik, a nisam dodao performanse u aplikacijama gdje su još dominatniji tako da 5000 serija vrijedi novaca:

Evo ti jedan overall score čisto da se probudiš iz bajke: https://www.techpowerup.com/review/amd-ryzen-5-5600x/22.html

16 godina
Riot kaže...

Meni je naprosto nevjerojatno kako je razlika u fps-u kod Death Strandinga (1080p) između npr. Ryzen 2600 i Ryzena 5800X punih 100 fps... dakle skoro pa 100% upgrade.

Prestrašno  holy fuckballs

It is always darkest just before the dawn.
6 godina
protjeran

Evo performanse 5800x u aplikacijama gdje šiša jednog 10900k s 2 jezgre i 4 threada više, obratite pozornost na adobe aplikacije gdje je Intel bio godinama i godinama dominantan, a te aplikacije predstavljaju standard u svom svijetu i nema boljih od njih:

0 0 hvala 0
12 godina
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

hahha znaci probao si ali te zezaju spike temperature, pa ne smijes objaviti slike udara u 80°C.Delid tool me kostao 35€ koji sam prodao odmah kad sam stim i zavrsio.

ja stalno nesto testiram, snimam, objavljujem a ti samo blebećeš i staviš tu i tamo SS testiranja koje moze trajati 30 sekundi, hajde za promjenu put your money where your mouth is 

15 godina
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...
dreadmoore kaže...
ibme74 kaže...

ja stalno nesto testiram, snimam, objavljujem a ti samo blebećeš i staviš tu i tamo SS testiranja koje moze trajati 30 sekundi, hajde za promjenu put your money where your mouth is 

eto ti prime

12 godina
Riot kaže...

Evo performanse 5800x u aplikacijama gdje šiša jednog 10900k s 2 jezgre i 4 threada više, obratite pozornost na adobe aplikacije gdje je Intel bio godinama i godinama dominantan, a te aplikacije predstavljaju standard u svom svijetu i nema boljih od njih:

i ondak staviš jedan 10300f od 600 kuna u testu s više od 20 igara i vidiš kako tih osam ili deset jezgri kurcu svira većini gejmera čak i na 1080p 

uloženo-dobiveno tri kategorije iznad 

14 godina

Nema Intel je to.

12 godina
picajzla0707 kaže...
Riot kaže...

i ondak staviš jedan 10300f od 600 kuna u testu s više od 20 igara i vidiš kako tih osam ili deset jezgri kurcu svira većini gejmera čak i na 1080p 

Treba uzeti u obzir da su nove konzole sa više c/t vani i da će sada sve više igara koristiti više jezgri i razlika izmedu 4/8 ili nedaj bože 4/4 naspram 6/12 i 8/16 sve više izgledati kao rezultati u Death Strandingu, Star Wars Squadrons i sl.

14 godina
ibme74 kaže...
picajzla0707 kaže...
Riot kaže...

Treba uzeti u obzir da su nove konzole sa više c/t vani i da će sada sve više igara koristiti više jezgri i razlika izmedu 4/8 ili nedaj bože 4/4 naspram 6/12 i 8/16 sve više izgledati kao rezultati u Death Strandingu, Star Wars Squadrons i sl.

Znači više od 60% steama neće biti u mogućnosti igrat igrice nema šanse tako hrabrih developera nema sigurno da otkantaju više od 60% gamera.

https://store.steampowered.com/hwsurvey/cpus/

12 godina
mislioc kaže...
ibme74 kaže...
picajzla0707 kaže...
Riot kaže...

Znači više od 60% steama neće biti u mogućnosti igrat igrice nema šanse tako hrabrih developera nema sigurno da otkantaju više od 60% gamera.

https://store.steampowered.com/hwsurvey/cpus/

Niko nije rekao da neće biti igrivo na procesorima sa manje c/t nego da će razlika između recimo 4/8 i 6/12 ili više biti sve veća.
Osim toga te steam statistike su skroz nepouzdane, tokud znas koliko zapravo korsinika steama ispuni to + tko zna koliko ih ažurira kada nadogradi ili kupi drugo računalo.

Ja prvi nikada nisam ispunio taj dio u Steamu.

12 godina
ibme74 kaže...

je je, znam sve, moar cores i tako to već godinama se ponavlja isto, valjda ćemo doći i do toga da ti treba više od prstiju jedne ruke za nabrojat igre s kojima se to opravdava

još kad krenu 4 core/16 threads koja će to tek gungula biti 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice