AMD Phenom II 1055T 95W TDP

poruka: 122
|
čitano: 15.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom II 1055T 95W TDP
manji fsb=brže? Jesi siguran?
17 godina
IvL kaže...

Vidm da usporedjujete 4 jezgrene intelove procesore s 6 jezgreni amd-om za istu cjenu i velite 2 jezgre besplatno(bezobzira ako se ne koriste ali su 2 vise ne? :P), a zaboravili ste da intelovi procesori imaju duplo vise cache memory(L2 najvazniji). Znaci usporedjujete x4 intel s 6mb L2cache i amd x6(-2 koje nemozete iskoristiti) s 3mb L2cache memory i po tome dobijete iskoristivih intel x4 L2 6mb i amd x4 L2 3mb :) ja sam definitivno za intel. Neznam mozda sam u krivu ali nemozete na procu gledati samo mhz i jezgre tu je i pitanje koliki je FSB, cache voltaze, temperatura...nije isto ako je recimo 333x9 ili 500x6 jezgra od 3ghz, ova s manjim fsb-om je brza...ja imam e8400 i owna amd-ove 4 jezgrene procesore u renderiranju, jednostavno mislim da je intel za sada bolji a amd jeftiniji (kolko para tolko muzike :P)

Malo sutra...

Ti spominješ l2 cache kod amd x6, a gdje je onih 6MB l3 cache-a??? I zašto isključiti 2 jezgre ima programa i koje to koriste.

Moj x3 720 zdere tvog E8400 šta god ti pričao.

BTW: AMD nema FSB nego napredniji HTT i HT link.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
15 godina
odjavljen

Uh,   cache je prije svega priručna memorija koja je daleko najbrza memorija u računalu. Iz RAM-a se streama u Cache najvaznij podatci. Tu se ostvaruje ubrzanje sa vecim cacheom. No taj cache koristi svaka jezgra tako da ubrzanje nije ništa revolucjonarno. Pogotovo u igrama gdje se sve manje i manje stvari radi na cpu. onda imamo drugo stupanjski, treće stupanjski cache. svaki sljedeci cache je sporij i ima vecu latenciju od prethodnog. l3 je recimo sporij od l2. ali moze podjenti veci kapacitet zato.

također one glupost da se 6 jezgreni amd nemoze mjerititi sa intelovim 4 jezgrenim su totalne nebuloze. specifikacije na papiru nisu bitne ako su procesori jednake cjene. po tome bi phenom II arhitekturu trebalo usporedivati sa core 2 duo/quad jer ipak tehnički je iza u odnosu na core i7. ali u praksi po perfomansama sasvim dobro drzi korak sa i7. i jeftinij je. i zasto da ga se neusporeduje? Dokle su cjena i perfomanse slicne, ti se procesori mogu usporedivati. broj jezgara bas nista negovori toj usporedbi.

također sto se tice samog x6 procesora moje mišljenje je da to još treba ispolirat. sve je to sada dobro, ali treba ga još više ispolirat novi proizvodnim procesom i ubacit otključan mnozitelj. to bi bilo onda super. gonim ga na 4ghz bez da uopce nemoram ni trunke opterecivati plocu sa visokim htt linkom. nebi bilo ni loše da se ubaci još barem 2mb l3 cache-a jer je ipak 6 jezgri u pitanju, a l3 cache je djeljen.

usporedbe phenoma 2 x6 sa core 2 quad nemaju smisla. c2q je prastara arhitektura koja ce za par mjeseci biti totalno nedostupna i vecina ih nece moci ni u mogucnosti kupit, a sve manje i vidjeti. tako da se tu nema sto usporedivati. core i5 je za usporedbu sa Phenom II X4 9xx, a X6 sa Core i7.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 16:43 (Weky).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Malo sutra...

Ti spominješ l2 cache kod amd x6, a gdje je onih 6MB l3 cache-a??? I zašto isključiti 2 jezgre ima programa i koje to koriste.

Moj x3 720 zdere tvog E8400 šta god ti pričao.

BTW: AMD nema FSB nego napredniji HTT i HT link.

Ja nisam neki pro da znam sve o kompima i vec dosta dugo nisam pratio sto se dogadja na tom podrucju, ja sam samo rekao svoje misljenje, ali vidim da nisi u pravu jer da jesi znao bi da je L2 puno brzi od L3 i vazniji, amd uvjek pise svugdje da ima 6mb cache memory s velikim slovima ali ne da ima 3mb(najvise) L2, a tvoj x3 720 je presmjesno spominjati sto se toga tice 3x512 kb L2 cache dok moj proc ima 6mb....i istina razdere tvoj proc mojega u nekoj igrici mozda(iako sumnjam) ali u renderiranju nevjerujem...ok to je tvoje misljenje...moj frend npr. ima amd-ov AMD athlon 64 x2 6000+ i ne da je sporiji nego 5 puta sporiji od mojeg.

p.s: Weky ti si u pravu ali ja nisam usporedjivao x6 sa dual-om...

pod009 zabuna, htio sam reci da je 500x6 brze od 333x9, znaci veci FSB x manji multiple je brze

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 17:49 (IvL).
15 godina
odjavljen

U rendeiranju gdje se koristi svaka dostupna jezgra, E8400 nemoze biti brzi od Phenom II X3 720.

BTW, nije u cacheu sve. IMHO, puno više ovisi o samoj arhitekturi procesora. Cache utječe 10-15% na ukupne perfomanse, u ekstremnim slučajevima do 20%.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali [One to all Units Let's toast us some russians ] Fake_Alert se neslaze s ovim postom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Bitan je L1, pa kud puklo da puklo... Cool

Da procesor, jelte, ne mora da čeka...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite
15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

Bitan je L1, pa kud puklo da puklo... Cool

Da procesor, jelte, ne mora da čeka...

L1 je mali davno postao, L2 doneke godine isto, sad smo dosli do L3. Tako cemo vremenom sve dalje i dalje...

Iako cache bas nije presudan. ali je bolje imati što više.

15 godina
protjeran

L1 nikad nije premali...

On ipak jedini radi na brzini samog procesora, i njegova se brzina mijenja sukladno sa brzinom procesora,

dok kod drugih levela brzina ostaje ista, i sporija je...

15 godina
odjavljen
Don Kihoty kaže...

L1 nikad nije premali...

On ipak jedini radi na brzini samog procesora, i njegova se brzina mijenja sukladno sa brzinom procesora,

dok kod drugih levela brzina ostaje ista, i sporija je...

to si dobro rekao, ali kazem ovo je krivo da je veci cache = automatski drastično (puno)  bolje perfomanse. to je naveo kolega lvl

bolje je, ali ništa strašno da razvali druge arhitekturom jače procesore.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 19:58 (Weky).
15 godina
protjeran

Mislim da kod multiprocesorskih programa više znači link između jezgri...

Kod Athlona je to bilo 1GHz, kod Phenoma 1,8GHz, sad je to 2+GHz za Athlone II i Phenome II.

Kod igara to i nema toliko ulogu, osim GTA4..

Ali ono bitno je, da količina cash memorije stvarno nije toliko bitna, jer danas grafička obavlja prevelik dio posla,

a pakete koji CPU šalje grafici su toliki, da je L2 od 2Mb dovoljno za ugodan rad.

16 godina
neaktivan

Šta se keša tiče (onog u procesorima, a ne onog s kojim se kupuju procesori) Q6600 vs Q9550 (bili su oba na istoj frekvenciji, al ne sican se tocno na kojoj, valjda 3,2) Q9550 je bija brži malo manje od 10% VRay renderu. I to je navodno najveća moguća razlika.

A opet s druge strane Phenom II je u istom tom renderu konkurencija Core 2 Quad-u. i7 je brži 25-30%. Tako da ovaj Phenom II X6 sa dvi jezgre više, jedva prati i7 sa 4.

Iskreno se nadam da ce ovaj Bullldozer napokon biti povratak AMD na prave tračnice, jer i7 920, pa i 930 košaju unutar 100kn kolko san ga platija prije godinu i po dana,

a još uvik mi je najisplativija kupnja za render stroj. Eventualno i7 860. A to mi se ne sviđa.

I never learned from a man who agreed with me. - Robert A. Heinlein
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 22:19 (Mad_Badger).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

weky hvala ti na ovome tekstu,ovo bas nisam znao a zanimalo me, potpis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kada bi taj proc trebao doc u hr?

FAIL

0 0 hvala 0
17 godina

Ovi zadnji batchevi 125W su poprilično bolji nego u startu, ima i 1090T i 1055T primjeraka koji uredno rade na 4.0GHz sa 1.30-1.32V cpu naponom tako da su i ovi 125W isto moćna kupovina...

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kad dok nas stižu 1035T/1045T?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
pod009 kaže...

ja čekam samo 900T... ako ikad dođe...

16 godina
neaktivan
to je x6 sa 2 lockane jezgre? A ovi x6 šta sam ih naveo? Dolaze li?
17 godina
pod009 kaže...

Po zadnjem roadmapu kojeg sam vidio 1035T bi do kraja 9. mjeseca trebao izaći

clock2much
17 godina
neaktivan
IvL kaže...

Vidm da usporedjujete 4 jezgrene intelove procesore s 6 jezgreni amd-om za istu cjenu i velite 2 jezgre besplatno(bezobzira ako se ne koriste ali su 2 vise ne? :P), a zaboravili ste da intelovi procesori imaju duplo vise cache memory(L2 najvazniji). Znaci usporedjujete x4 intel s 6mb L2cache i amd x6(-2 koje nemozete iskoristiti) s 3mb L2cache memory i po tome dobijete iskoristivih intel x4 L2 6mb i amd x4 L2 3mb :) ja sam definitivno za intel. Neznam mozda sam u krivu ali nemozete na procu gledati samo mhz i jezgre tu je i pitanje koliki je FSB, cache voltaze, temperatura...nije isto ako je recimo 333x9 ili 500x6 jezgra od 3ghz, ova s manjim fsb-om je brza...ja imam e8400 i owna amd-ove 4 jezgrene procesore u renderiranju, jednostavno mislim da je intel za sada bolji a amd jeftiniji (kolko para tolko muzike :P)

I7 ima 256 l2 cashe po jezgri, tako da sa 4 jezgre dobijes 1mb. sto je opet manje od 3mb kod amd-a, stim da intel ima vise l3.

Amd je clock za clock sporiji od intela, al je dosta i jeftiniji pogotovo ako se gleda na citavu platformu.

Ako su samo igre u pitanju bolje je kupiti trenutno amd-a i malo vise ulozit u grafiku.

15 godina
Don Kihoty kaže...
pod009 kaže...

ja čekam samo 900T... ako ikad dođe...

Navodno je u planu samo za ugradnju u brand name, izgleda da neće u slobodnu prodaju.

16 godina
neaktivan
cele: to je 1045T (q3,2010),a 1035T pomalo dolazi u eu (by fudzilla),a nitko ništa o tome kad stižu u nas :S
16 godina
neaktivan
IvL kaže...

Odakle si ti izvukao da je e8400 brzi od athlona/phenoma x4 u renderiranju?

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
16 godina

Ajmo dosta o tim glupostima.

Kad mozemo ocekivat ovo u Hrvatskoj? 

Je li to iskra krivnje, drska penetracija? Ili još jedan uzvik mojih osobnih nacija? Vidim kurve savjesti jezike kako klopoću, čujem njene tuste ruke kako štropoću, uzalud zaziva i Boga i vraga,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
pod009 kaže...
cele: to je 1045T (q3,2010),a 1035T pomalo dolazi u eu (by fudzilla),a nitko ništa o tome kad stižu u nas :S

U tom slučaju su onda oba Q3, znači do kraja 9. mjeseca... Strpi se još malo kad već toliko dugo čekaš, doći će kad tad :)

clock2much
15 godina
neaktivan

da, kad to vise dolazi , ja za 7-8 dana uzimam novu konfu , neda mi se vise cekat 95w 1055t model , ako uzmem 125 nista puno ne gubim , to je proc koji se ionako ne grije puno , hladit cu ga zalman preformom i to hoce li mi ic do 4.2 ili 4.3 ghz i oce li imat temperature par stupnjeva manje mi ista ne znaci , sto uopce znacajno taj 95w model donosi ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 16.8.2010 17:40 (athlon64).
17 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

da, kad to vise dolazi , ja za 7-8 dana uzimam novu konfu , neda mi se vise cekat 95w 1055t model , ako uzmem 125 nista puno ne gubim , to je proc koji se ionako ne grije puno , hladit cu ga zalman preformom i to hoce li mi ic do 4.2 ili 4.3 ghz i oce li imat temperature par stupnjeva manje mi ista ne znaci , sto uopce znacajno taj 95w model donosi ?

U jbt, dolazi ti inace za 9 dana tako da fakat nemas sreceMršti se

Every time two people have sex, an angel gets a boner
15 godina
neaktivan

kako znas da dolazi za 9 dana, lako cu ja pricekat ako cu ga za 9 dana moc kupit , odakle ti to , jesi siguran u to?

17 godina
neaktivan

100% sam siguran :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

odakle ti to lol?

17 godina
neaktivan

Ma uzimaj ovaj 125W, nikada nije dobar trenutak za kupnju hardvera tako da se nemoj gristi sto nisi cekao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice