AMD Phenom II 1055T 95W TDP

poruka: 122
|
čitano: 15.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: AMD Phenom II 1055T 95W TDP

lol, pa x8 ce tti vjerovatno izac vec iduce godine, netrebas ti nista novo sve do x12.

16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Tko se napusta? odkud ti ta informacija? s1156 ce biti jos barem 2-3 godine i izlazit ce novi procesori.

Sljedeće godine dolazi Sandy Bridge i Intel sprema novi socket koji neće biti komatibialn sa sadašnjim.

Inače ovaj procesor je mrak, da nisam prije koji mjesec uzeo P II 955, sad bi definitivno pričekao i uzeo ovaj, evo i jedne usporedbe starog i novog modela.

15 godina
odjavljen

I opet nigdje nepise da ce s1156 otici u zaborav.

Slobodno stisni thumb down ako te to toliko pali
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Weky kaže...

Bilo bi krajnje glupo da bude tako...

Ja se vec ne mogu sacekat tog Thubana....

http://www.mediafire.com/?mw0yjyjwjij
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 10:16 (Batista).
16 godina
neaktivan
Weky kaže...

Pa računaj da će biti u rangu socketa 775 danas, teško da ćeš kupiti novi procesor za njega.

15 godina
odjavljen
The_Goc kaže...
Weky kaže...

Pa računaj da će biti u rangu socketa 775 danas, teško da ćeš kupiti novi procesor za njega.

Nema sanse. Izlazit ce i za njega slabiji procesori.

17 godina

Sa nadolazećim sandy bridge-om i novim 1155 socketom čisto sumnjam da ćeš vidjet išta novo za 1156...

Ali dobra vijest za 1366 sockete je dolazak šesterojezgrenih 990X Extreme i zaključanog 970X, cijena prava sitnica pa tko voli nek izvoli...

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 11:39 (Cele303).
Moj PC  
5 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Cele303 kaže...

Sa nadolazećim sandy bridge-om i novim 1155 socketom čisto sumnjam da ćeš vidjet išta novo za 1156...

Ali dobra vijest za 1366 sockete je dolazak šesterojezgrenih 990X Extreme i zaključanog 970X, cijena prava sitnica pa tko voli nek izvoli...

Ma bice nesto Core i5 modela, 100%. Nemogu samo tako odustati od njega.

17 godina
Weky kaže...
Cele303 kaže...

Ma bice nesto Core i5 modela, 100%. Nemogu samo tako odustati od njega.

Ako pod nešto novo misliš novi modeli sa 100mhz većom ili manjom frekvencijom, to možda, ali pripremi se na razočaranje ako pod novo misliš stvarno na nešto konkretnije...

Sandy Bridge CPUs will be based on the current 32nm, second generation High-k metal gate manufacturing process, but will include new architectural features such as AVX - Advanced Vector Extensions - and AES - Advanced Encryption Standard - acceleration and will arrive in Q1 next year, with possibly very limited products popping up late Q4, although depending on who we talk to the story changes.

They will be split into two markets: mainstream and enthusiast. The mainstream models will replace the current LGA1156 'H1' Clarkdale and Lynnfield CPUs (Core i3 and Core i5) and will use LGA1155 'H2' packaging.

Yes, that's right, LGA1155 - one fewer pins than current LGA1156 CPUs. These sockets are NOT compatible, so you cannot use an existing LGA1156 CPU in a new motherboard or visa versa. Not only is the position of pin-1 different, the socket notch has moved from 9mm to 11.5mm from the centre and the entire voltage plane layout has changed.

Mainstream Sandy Bridge CPUs will be both native dual- and quad-core products, currently targeting TDPs of 65W and 95W respectively, both with Hyper-Threading and Turbo Boost technology. At the moment it's not clear what frequency these CPUs will be though (likely because none are available yet from Intel).

clock2much
16 godina
neaktivan
Sramotasto Intel radi sa tim socketima, svaku godinu novi socket.
Doboga ih AMD baci na koljena,bas kao sto je to učinio sa Nvidiom.
I'll be back
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Da, cudne su im odluke dosta.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

i evo odgovora zašto sam recimo ja otišao sa intela. pa nemogu očekivati od ljudi kad se njima sprdne i izbace novi socket da će svi potrčati  kupiti pola novoga kompa, dok sadašnji i dalje bez problema radi ko blesav. kamo sreće da smo i mi na standardu kao neke države i da možemo mjenjati elektroniku kako dođe novi modni krik...

dok amd na drugu stranu možda radi slabije proceve gornje kalse ali zato korisnicima ostavi veliku mogućnost kombiniranja,recimo za sad x6 proceve ćemo imati 3 socketa na koje će moći ići, što stvarno pomaže pri kombiniranju kod nabavke novog kompa. možeš lagano u dijelovima ga kupovat i podmlađivati matična, proc..., naravno pazeći na kompatibilnost. dok se intel bazirao na to da moraš pola kompa promijeniti... bezveze, upropastit će se sami...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Na žalost to se neće nikad dogoditi, prejaki su i predobri da bi ih ljudi otkantali...

Što se tiče 1366, ni on neće puno duže živit...

Next is Sandy Bridge 'E' (Enthusiast or Extreme, take your pick) 'Patsburg' platform, which features a huge new LGA2011 socket to replace LGA1366 in Q3 next year (although right now that seems dubiously convenient given the year of launch). The larger socket is to accommodate the new four channel DDR3 memory controller this platform will offer, as well as the first outing for PCI Express 3 - of which we'll get 32 lanes bolted into the CPU itself. The lanes can be split between 2x16 and 4x8 for multi-GPU, but again, there's no details about CrossFire or SLI support at this early stage.

4 kanalna memorija, dovraga, kome to treba? Zašto svoje vrijeme i resurse ne usmjere na nešto stvarno revolucionarno kad već imaju love na bacanje

clock2much
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Na žalost to se neće nikad dogoditi, prejaki su i predobri da bi ih ljudi otkantali...

apsolutna istina, kao i to da je ferrari jedna od najačih i najboljih jurilica ali opet koliko sretnika za njega ima lovuMršti se

samo će vrijeme pokazati, ali ako amd uspije izbaciti proc u gornji segment po performansama i zadrži načelo kompatibilnosti sa svime. mogao bi se intel naći u nezgodnoj poziciji posebno što ima ovakav pristup sa novim procevima tj.socketima...

bah danas za najači intelov proc možeš kupiti kompletni pristojan komp baziran na amd-u

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.7.2010 18:21 (sokre).
15 godina
odjavljen

Ma boli njih ona stvar, pokupili su tolike novce na C2D arhitekturi, i drze monopol. Uvjek ce neki ljudi uzeti Core i7 pored jaceg Phenoma.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
sokre kaže...

bah danas za najači intelov proc možeš kupiti kompletni pristojan komp baziran na amd-u

Ma kakav pristojan komp. Za te novce kupiš komp sa 5870 i x6 procom

AMD PII 945 3.0 GHz | Gigabyte MA790X UD3P | 2x2 GB Kingmax 1066MHz | Sapphire 4870 1GB | 640 GB HDD | Samsung Burner | Corsair TX650 | CM 334 Elite |
17 godina
Cele303 kaže...

Što se tiče 1366, ni on neće puno duže živit...

Next is Sandy Bridge 'E' (Enthusiast or Extreme, take your pick) 'Patsburg' platform, which features a huge new LGA2011 socket to replace LGA1366 in Q3 next year (although right now that seems dubiously convenient given the year of launch). The larger socket is to accommodate the new four channel DDR3 memory controller this platform will offer, as well as the first outing for PCI Express 3 - of which we'll get 32 lanes bolted into the CPU itself. The lanes can be split between 2x16 and 4x8 for multi-GPU, but again, there's no details about CrossFire or SLI support at this early stage.

4 kanalna memorija, dovraga, kome to treba? Zašto svoje vrijeme i resurse ne usmjere na nešto stvarno revolucionarno kad već imaju love na bacanje

lol, dve tisuće pinova..

15 godina
odjavljen

Hebiga, prosireni memorijski kontroler to najvise trazi. Iako mi stvarno nije jasno sto ce postici sa time.

17 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa nije se bas iskazao u testovima, ocekivao sam bolje rezultate na 6+GHz i LN2

ovaj moj jadnicak i7 sa zracnim hladjenjem na 4.5 GHz sije debelo tog x6 na 6.4GHz, u svi testovima na prvom linku

cini se da amd jos nema konja za utrku barem sto se sintetike tice.......Namigiva

evo ti jedan primjer sa wprime32M

i7920 4.5 zrak- 5.203sec

x6 1055 6.4 LN2- 5.570sec

ukratko x6 na 6.4 daje rezultate kao i7920 na 4.2 u sintetici Cool

EDIT: izgleda da LN2 nije za svakog........za javnu objavu onakvih rezultata ja bih uveo zatvorsku kaznu u trajanju 3 mj i zabranu koristenja racunala dozivotnoSmijeh

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 19:24 (Jurky).
17 godina

Ma pusti tog tipa, taj ne zna šta radi...

Pogledaj ovaj wprime , mad222 je pro i sa amd-om i sa intelom...

6.4 - 3.890s ;)

clock2much
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 19:05 (Cele303).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jel vec stigo u hrv ovaj predivni procesor ili smo mi zaostalI?

SAMI PROTIV SVIH!!!! ARMADA RIJEKA!!!! Prodajem JBL 2200w pojacalo za auto(za natjecanja)-PM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Ma pusti tog tipa, taj ne zna šta radi...

Pogledaj ovaj wprime , mad222 je pro i sa amd-om i sa intelom...

6.4 - 3.890s ;)

pa takvo nesto sam i ocekivao od 6+ GHz, bas sam se bio iznenadio, znam da je intel bolji u sintetici ali da je tolika razlika, nisam mogao vjerovat.....

da mi je znat sta je onaj radio s onim testovima, pa nije da mu jedan rezultat ispao los nego svi redom.......

izgleda da LN2 nije za svakogaNamigiva

Google is your friend
15 godina
neaktivan

ma da jurky, mogu mislit kako ti intel radi na 4.5 full stabilno bez da se ikako srusi i to na temperaturama ispod 70, mogu mislit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

nije nigdje ni napisao da je stabilan, riječ je o benchmarku koji traje par sekundi...

šiloman, osim na dalokom istoku još ga nigdje nema

clock2much
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

ma da jurky, mogu mislit kako ti intel radi na 4.5 full stabilno bez da se ikako srusi i to na temperaturama ispod 70, mogu mislit.

sta si se zajapurio odma.......Smijeh

stabilan je na 4.5 koliko i njemu na 6.4, jeli 100% stabilan NIJE.Cool

bit je da x6 na 6+GHz daje puno bolje rezultate nego je onaj dobio, jer su ono sramotni rezultati za tako velike frekvencije, cele ti postao score koji je realan za x6 na 6+GHz

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 20:21 (Jurky).
15 godina
neaktivan

aha, ok, iako je to malo glupo usporedivati, trebalo bi ih usporediti obojicu na max clocku koji je na zraku, npr thuban oko 4ghz i intel oko 4.2 ili koliko moze povuc.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

...očito sam odgovorio na neš staro... molim brisati

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.8.2010 9:43 (miki1981).
15 godina
neaktivan
Cele303 kaže...

Bili bi ludo naivni ( a daleko su od toga) da iz laboratorija izbace na tržište nešto stvarno revolucionarno.

Čemu?

Daleko isplativije je izbacivati na tržište proizvod koji je tek zericu ( ili dvije) bolji ili napredniji od prethodne serije. Razvoj se odvija u pozadini i mora se financirati iz prodaje.

Ni Intel ni AMD ne razvijaju procesore zato da bi korisnicima bilo bolje i da korisnici uvijek imaju na raspolaganju state-of-the-art tehnologiju. Razvijaju procesore da bi dioničari maksimalno zaradili.

16 godina
neaktivan

Vidm da usporedjujete 4 jezgrene intelove procesore s 6 jezgreni amd-om za istu cjenu i velite 2 jezgre besplatno(bezobzira ako se ne koriste ali su 2 vise ne? :P), a zaboravili ste da intelovi procesori imaju duplo vise cache memory(L2 najvazniji). Znaci usporedjujete x4 intel s 6mb L2cache i amd x6(-2 koje nemozete iskoristiti) s 3mb L2cache memory i po tome dobijete iskoristivih intel x4 L2 6mb i amd x4 L2 3mb :) ja sam definitivno za intel. Neznam mozda sam u krivu ali nemozete na procu gledati samo mhz i jezgre tu je i pitanje koliki je FSB, cache voltaze, temperatura...nije isto ako je recimo 333x9 ili 500x6 jezgra od 3ghz, ova s manjim fsb-om je brza...ja imam e8400 i owna amd-ove 4 jezgrene procesore u renderiranju, jednostavno mislim da je intel za sada bolji a amd jeftiniji (kolko para tolko muzike :P)

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice