Ultimativna tema za odabir prijenosnika izdvojena tema

poruka: 37.751
|
čitano: 14.766.606
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Ultimativna tema za odabir prijenosnika
Striko2009 kaže...

lap nije za mene, ja sam gamer ali na desku :)

ovo je za frendicu, znaci ne mora imati neku ultra grafu, bitno da se moze spojiti na 82" tv za gledanje filmova i surfanje, to znaci takodjer da bi bilo odlicno ako ima win na sebi vec instalirane (naravno ne zaboravi 'ženske gadgete' ;)  kamerica i slicno iako nije od presude...)

kuzis sad u kakvim sam 'problemima', a budget ograničen na 3500kn... {#}

Valjda 82 cm.

Kalko1212 ingame
16 godina
No shit sherlock.
You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
13 godina
neaktivan
Zicmi kaže...

Pozdrav svima,

Kupujem računalo prvenstveno za igranje, jel mi se uopce isplati uzet laptop?

Imao sam na umu nesto ovakvo:

Dal ima nesto bolje za manju cjenu? Sta mi se najvise isplati uzet? Koja grafa je najbolja?

P.S.  Uff malo sam zahrđo s tim linkovima sry

Evo rješeno

Ma kupujem laptop definitivno jer cu ga morat prenosit. Zanima me koja je grafa od ovih najbolja i dal ima sta bolje od ovog za 7 tisučica kn? Htio bi bar 17'' ekran dobru grafu i malo više ram-a.

14 godina
neaktivan

@zicmi jesi li siguran da ti treba laptop veci od 17.3" ?

I 17.3" je jako nezgodan za nosanje svugdje. 15.6" je idealna velicina. al ako tako zelis mislim da ces morat ic na i5 + gt555m ili i5 + 6770m.

Moj savjet je 555m jer ti laptop kad ne gejmaš onda koristi integrušu pa ustedis masu baterije. evo ti dva primjerka:

6770m:   http://www.ajtikupi.hr/pd/0752696/nb-hp-pavilion-dv7-6150em-ls056ea-i5-2410-4gb-173-750-hd67---------------------snaga-za-zabavu-17.wshtml

555m: http://www.ajtikupi.hr/pd/0753137/nb-asus-n75sf-v2g-ty172v-i5-2430-4gb-2x500gb-gt550-w7hp--------------------------n75sf-v2g-ty172v-intel-core-i5.wshtml

moja preporuka za 17.3

Support the software developers. If you like their products buy them !
17 godina
neaktivan
Ultimativna tema za odabir prijenosnika

Trebo bi pomoc pri odabiru laptopa, dvoumim se izmedu ova tri:

http://www1.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=51615&agid=728

http://www1.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=52837&agid=729

http://www1.hardwareversand.de/articledetail.jsp?aid=51895&agid=729

potonji ima kolko vidim najbolju grafu ali prvi ima proc i usto grafa je GDDR5, pa me zanima kolko bi dobio ili izgubio sa njom u odnosu sa 6850M a i zanima me kolko je jaka 7670M u odnosu ove dvije.

Jos jedno pitanje kolko je jaci ovaj i7 u odnosu i5

Hvala

Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.
Poruka je uređivana zadnji put sri 7.3.2012 18:33 (cak_Norris).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

@cak_Norris 6850m je slabija od 6770m. amd je tu malo izretardizirao nazive.. Uglavnom ako gejmas razliku izmedju i7 i i5 osjetit neces. ako se bavis kakvim cpu zahtjevnim programima onda ces mozda i osjetit. Za game-anje 6770m ocito. iako ako vec kupujees u njemackoj mislim da mozes nabavit laptop 560m za nevelike pare, u nas ih nema puno i preskupi su. 7670 im ne moze prismrdit ni jednoj ni drugoj.

15 godina

Molio bih da mi preporucite laptop za 3500kn, maximalno 4000kn (ni kune preko :). Koristio bi se za multimediju, internet i neku igricu tu i tamo (al to nije prioritet) pa ako se moze proc i jeftinije, molio bi prijedloge. Ne treba imat windowse na sebi...

hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
msimu666 kaže...

Molio bih da mi preporucite laptop za 3500kn, maximalno 4000kn (ni kune preko :). Koristio bi se za multimediju, internet i neku igricu tu i tamo (al to nije prioritet) pa ako se moze proc i jeftinije, molio bi prijedloge. Ne treba imat windowse na sebi...

hvala

Ovako?

ASUS K53E

HP Pavilion G6-1222

Toshiba Satelite C660

Kalko1212 ingame
15 godina
kalko1212 kaže...
msimu666 kaže...

hvala

Ovako?

ASUS K53E

HP Pavilion G6-1222

Toshiba Satelite C660

A prema bugu 232, trenutno najbolji laptopi do 3500kn su
Notebook HP Probook 4535s  A1E73EA i TOSHIBA Satellite L750-1PX.

Međutim ovoga prvoga nema u linksu tu u splitu pa mislim da cu uzet toshibu.

17 godina
neaktivan
cecenac kaže...

@cak_Norris 6850m je slabija od 6770m. amd je tu malo izretardizirao nazive.. Uglavnom ako gejmas razliku izmedju i7 i i5 osjetit neces. ako se bavis kakvim cpu zahtjevnim programima onda ces mozda i osjetit. Za game-anje 6770m ocito. iako ako vec kupujees u njemackoj mislim da mozes nabavit laptop 560m za nevelike pare, u nas ih nema puno i preskupi su. 7670 im ne moze prismrdit ni jednoj ni drugoj.

Kolko vidim svi su iznad 1000€ sa 560M grafickom a to mi je ipak previse za dat.

Evo naso sam jos ovaj laptop pa me zanimaju vasa misljenja a cini mi se isplativo:

http://www.computeruniverse.net/products/e90441361/acer-aspire-7750g-2454g50mnkk-w7hp64.asp

laptop bi mi sluzio za povremeno gejmanje(total war serijal,AA3,..) i gledanje filmova.

i da zanima me dal bi mogo sa njim pokrenut Battlefield 2 i 3.

14 godina
neaktivan

@cak_Norris A onda su i nijemci gamad. uglavnom taj laptop je za te pare the beast. acerov je pa ce ti bit malo nekvalitetnije izrade (okviri dakle plastika oko tipkovnice i to) al ne prenekvalitetno i to ti nece bit problem. Acer nema bas najbolja hlađenja za gpu i cpu tako da bi se nakon par sati intenzivnog gaminga mogao laptop malo zagrijat (ne do te mjere da se ugasi, al bit ce topal odolje..) mozda ako ti to smeta mozes nabavit cooler eksterni za laptop. Al kupnja odlicna neces pozalit.

17 godina
neaktivan

Hvala onda mi nepreostaje nista drugo nego ga narucit,budem ovaj tjedan a sto se tice grijanja budem pogledo te kulere posto radim vise manje nocne pa mi treba laptop da ubijem vrijeme.

Samo jos jedno pitanje u vezi tog laptopa dali ima gddr5 ili gddr3 memoriju?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

radna memorija je ddr3 i to je standardna memorija. A graficka kartica ti ima GDDR5 memoriju sto je također najbrze u ovom trenutku. ma mozes s njime pokrenit sta god hoces od bf3 do crysis.. mozde ne sve na ultra al na high otprilike da. evo ti link: 

6770m bf3 (evo ti primjer kako se igra sa tom karticom bf3 smoothly)

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.3.2012 17:08 (cecenac).
17 godina
neaktivan

@cecenac hvala ti puno, ma mislio sam na memoriju od grafe ali sam se krivo izrazio

nista hvala ti jos jednom i javim dojmove kad mi stigne

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

moze prijedloga laptopa do 4 000kn?

Xc
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
MrXleader kaže...

Izvoli:

HP 630

HP pavilion G6

Lenovo G570GH sto kuna skuplji, ali ispati se

ASUS K53E

Toshiba Satelite C660

Kalko1212 ingame
16 godina
MrXleader kaže...

Acer 5755G

Core i5-2410M 

6GB RAM

GeForce GT540m

640GB HDD
15.6"

4.100 kn 

You can either try to destroy it... Run from it... Or concede to it. Aren't you tired of running?
13 godina
neaktivan

može li preporuka laptopa da 3000 kn.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
miško95 kaže...

može li preporuka laptopa da 3000 kn.

Izvoli:

HP 630

Kalko1212 ingame
13 godina
neaktivan

može meni do 5000kn, da vrti cod2 i cod 4 normalno

edit: potraga završena

Tražim starije BUG-ove...na PP...
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.3.2012 21:51 (VALVE).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pozdrav,uskoro kupujem laptop za faks, ali bi htjeo i vrtit novije naslove poput mw3 i bf3. Jel bi mogao igrat na medium postavkama sa ovom konfiguracijom?
15,4' 1368 x 768
Neki i3 procesor, mozda i5(samo zbog turbo boost)
Nvidia geforce 540m 1gb, eventualno 2gb (ali na rezoluciji laptopa to nist neznaci,tako sam bar cuo)
4gb ram

Volio bih cut iskustva od nekog tko ima ovakvu konfiguraciju.
''We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails''

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

na bf3 ces na med postavkama imat malo vise od 30 fps-a sa 540m i i5. sto je igrivo i na toj rezoluciji ok izgleda. zamalo bolje rezultate trebat ubacit koju kunu. sa 6770m je to vec bolje a da ne pricamo o 560m. iako ni jedna ni druga nemogu prismrdit dektopu jer dektop za 3500 kuna mozes imat na visokin postavkama odlican fps u full hd rezi. tako da laptop za faks, desk za gaming. i napisi sa kojim parama raspolazes pa ce t se uvalit nesto.

13 godina
neaktivan
CvrleZg kaže...
Pozdrav,uskoro kupujem laptop za faks, ali bi htjeo i vrtit novije naslove poput mw3 i bf3. Jel bi mogao igrat na medium postavkama sa ovom konfiguracijom?
15,4' 1368 x 768
Neki i3 procesor, mozda i5(samo zbog turbo boost)
Nvidia geforce 540m 1gb, eventualno 2gb (ali na rezoluciji laptopa to nist neznaci,tako sam bar cuo)
4gb ram

Volio bih cut iskustva od nekog tko ima ovakvu konfiguraciju.

BF3 i meni na stolnoj konfiguraciji zeza, tako da MW3 ok i na medium BF3 ok.

Onda nešto ovako?

Acer Timeline

Toshiba Satelite P775 Skuplja ali sa core i7

Asus K74SV

Kalko1212 ingame
14 godina
neaktivan

Hvala na odgovorima.

Ako cu moc igrat na medium postavkama to ce bit super, ni netrazim vise, jer je moj komp kanta i na medium mi steka.

Dobra je ova toshiba ali nemogu dat bas 7600. Znao sam vidat konfiguracije poput ove sto sam gore napisao za 3500-4000kn,ali ako ce biti bitna razlika onda se mogu otegnuti do maximalno 5000. A i to mi je puno.

Rado bi ja i7 i bolju grafiku, al kolko para tolko muzike {#}

''We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails''

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ikanizaj kaže...

vrijeme je da nabavim novi laptop i odluka je pala na Asus N55SSF http://www.notebookshop.com.hr/Default.aspx?pid=3448

pa rekoh, da vas pitam ima li što bolje u tom cijenovnom rangu?

Dvoumio sam se između nVidie i ATI-jeve na HP, samo kaj je HP za 5 soma skuplji, a ista konfa... Tako da sam uzeo ovog Asusa sa nvidiom.

Igor
14 godina
neaktivan
za 8000 kuna ovo: 560m dere pod 555mom i bf3 ce teci glatko na toj rezi na high + i7. evo link: notebook.hr/product_info.php?products_id=19140
16 godina
cecenac kaže...
za 8000 kuna ovo: 560m dere pod 555mom i bf3 ce teci glatko na toj rezi na high + i7. evo link: notebook.hr/product_info.php?products_id=19140

Da se naci i jeftinije za gotovinu: http://www.protis.hr/products/details/notebook-asus-g74sxty249d/55104

Imam G74SX i laptop je bolestina. Vrti igre kao od sale.

BF3 nisam probao jer ga nemam, ali BF BC2 npr. ide sa max settinzima bez ikakvih trzaja.

Namjeravam uzeti BF3 sada kada je na akciji sa 50% popusta, pa cu bas vidjeti kako vrti taj famozni BF3 {#}

Inace, kao kod svih "nabrijanaca" laptop je potrebno redovito cistiti kako bi dobro hladio sve te komponente.

Ja sam vec nakon 4 mjeseca primjetio pojacano grijanja i nakon ispuhivanja komprimiranim zrakom vratio se u normalu (temperature pod loadom pale za cca. 10-12'C).

U ta 4 mjeseca je uspio usisati poprilicno puno prasine {#}

If you're not paranoid, you're not paying attention
13 godina

jel zna ko kad ce nastupit neke novosti u svijetu prijenosnika.. trenutno je kolko pratim kod nas hardcore grafa 560M al se nalazi u malenima od 10k pa navise... pa me zanima jel ima ko kakvih saznanja kad ce neka revolucija po tom pitanju tak da ovi 560M modeli padnu ispod cijene polovnog auta :D  jer realno ko god se misli naigrat na laptopu nema smisla ic ispod 555..  

e i da ne zivim u zagrebu a vecina tih online trgovina ima stacionirane servise u zagrebu. e sad caka je kod svih njih sto imaju dosta skakljive uvjete istaknute u jamstvima npr amd di stoji miliun stavki o tome kad se ne uvazava jamstvo ako se desi ovo ili ono te cak da ne uvazavaju jamstvo ako se recimo zakljuci da mi je grafulja crkla od istrosenosti -.-' pazi to, pa prakticki mogu garancijom dupe obrisat jer su si oni napravili prostora da me mogu j**** kak hoce. no ajde i to na stranu. nego sad recimo pise da ne odgovaraju ak se kvar desio neodrzavanjem laptopa. znaci ja bi svakih sest mjeseci onda moro pakirat laptop i slat ga postom 600 km da bi mi ga oni ocetkali i vratili nazad kroz 2 tjedna... mislim stvarno..

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 4:22 (neznalica90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
cecenac kaže...

za 8000 kuna, dobiješ laptop od 4,5 kila bez OS-a sa rezom 1600x900, naspram laptopa od 2,7 kila sa OS-om i FullHD ekranom. A iskreno, niti ne znam što je BF3...

Igor
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.3.2012 8:18 (ikanizaj).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice