Ne pratim baš laptope ili prijenosnike kako hoćete, pa bi Vas molio savjet pri kupovini jednog. Uvijek sam smatrao da su prijenosnici bačeni novac - u usporedbi sa stolnom konfiguracijom, ali nažalost posao me prisiljava na to (idem na brod), pa mi prijeko potreban prijenosnik koji je orijentiran čisto na multimediju - preciznije rečeno za igre... Težina nije važna - to će de facto biti zamjena za stolnu konfiguraciju, biti će na stolu u kabini. Također bi bilo dobro da ima ugrađenu web kameru, ali to nije prioritet.
Nekako mi je favorit ovdje linija XPS od Dell-a, samo me zanima da li se kod njih dosta plaća brand, ili je stvarno riječ o kvalitetnim prijenosnicima? Kako sam čita u Bug-u steka sam dojam da je riječ o ovom potonjem.
Na službenoj Dell-ovoj stranici sam pogleda XPS liniju, i vidia sam da tamo možete slagati svoj vlastiti prijenosnik - u okviru izabrane XPS linije... S druge strane gleda sam u Mikronisa koji je službeni distributer Della u Hrvatskoj i nisam naiša na recimo verzije prijenosnika sa 4gb (maksimum je 3gb)... Je li postoji ikakva mogućnost da se složi prijenosnik na službenoj stranici della i onda se zamoli mikrnoisa da nabavi tu konfiguraciju? Je li itko to pokušavao? Ili je ustvari bolje zaobići naše distributere i naručiti direktno iz Amerike, i ako da, koja je tu procedura?
Kao šta vidite imam dosta pitanja, ali ako bi mogli odgovoriti i na 3/4 - ja zadovoljan.