Što ste radili kao djeca?

poruka: 61
|
čitano: 14.761
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Što ste radili kao djeca?

I ja kradoh trešnje,jabuke,kruške i šljive. Al kod mene je došao komp tek kad sam se zaposlio. Kad sam imao 18 godina.

17 godina

Skupljao pokemon album i karte, igrao nogomet i neke dječje igre sa prijateljima u kvartu, igrao PS1 i PS2 s frendom, starcraft I, igrao sam i onaj nintendo prije PS1, sanjkao se, pred kraj djetinjstva skupljao magic the gathering, na PC-u sam igrao samo demo igre u početku, pa onda kupovao kod pirata na placu, posuđivao VHS kazete iz videoteke, pa onda maškere, igrao se skrivača i lovice itd.

Stvarno ima hrpa toga nemogu se svega sjetit, bilo je svega i svačega.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.10.2011 23:01 (Hyperion).
14 godina

Gradio vojne baze, igrao se rata, zamišljo sportsku karijeru ( birao najdražeg sportaša ), krao trešnje i jabuke , lovio cure.

I da, koliko god djeca visila za kompom i tv-om, bolje i to nego da se drogiraju i klošare po ulicama, tuku ko mazge i počnu pušit sa 11 i pit sa 9...(iako su tu većinom krivi roditelji)

griješiti je ljudski al je osjećaj božanski
15 godina
bilo je puno bolje nego sad. Ajme pokemoni, yu-gi-oh, ps2, slomljena ruka, ima dosta.
16 godina
neaktivan

leeeeeego kockee! *.*  s autićima sam se igrao možda par mjeseci  u životu, dalje sve legići, bili su skupi ali kul, srušiš jedno napraviš drugo ahh ^^ pa kad nas se okupi troje-četvero joooj :D

Eto pyesnya o samom prekrasnom gorodye v mnrye, Moskva!!!!
15 godina
neaktivan

*Lego kockice* {#}, ps2....

No nesto najbolje mi je ostalo u sjećanju iz vrtića. Naime vrtić ima veliku ograđenu zelenu površinu te sam svaki dan s mojom ekipom planirao bijeg xD. Planirali smo ga mjesecima većina vremena stajali smo uz ogradu i maštali o slobodi i odlazku iz vrtića. Jednom smo pobjegli no bili smo gladni pa smo se vratili {#}.  Jedino žalim sto sam rođen u šugavom Zagrebu jer nije isto kao odrastanje na selu.

15 godina

Bas super sto se netko sletio da pokrene ovakvu temu.Cisto da se pokaze danasnjoj dijeci kako djetinstvo moze biti sretno i zanimljivo.Ova tema bi mogla danasnjim klincima biti neki putokaz kroz taj sretni period zivota. Sve one dogodvstine koje su kolege navele,i koje sam i sam przivio(kucice u sumi,logori i vatra,igra skrivaca... i neizostavna igra Mame i Tate sa susjedama) su satavni dio normalnog djetinjsva.

Cinjenica je da djeca danas nemaju normalan crtic na TV-u.Sva ta kineska sranja su prepuna nasilja.Mediji kao jedna karika u odgojnom lancu su prepuni nasilja,i negativnih informacija.Kao proizvod toga je sve vise nasilja medju djecom,u skolama,na ulici i kod kuce.Slucaj Luke Ric je samo jedan primjer u moru takvih. O ovome se moze jos jako puno pisat....

Prozivite svoje djetinjsvo u skladu sa svojim djecijim potrebama i zeljama.Ne zurite da odrastete,doci ce vrijeme za to.

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 10:15 (tadic).
16 godina
odjavljen

sranja...{#}

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina

Ma gle malo sam nepristojnu rijec uptrijebio,a nego sta da su sranjaU pola sata crtica cujes samo urlike i vristanje(uuuuuuuhhhhhhaaaaa)jer se likovi na crticu ubijaju i tuku.Gdje je to normalno?Moramo pripazit sto nam djeca gledaju.

Moja generacija moze se prisjetit svojih crtica bez nasilja.Cipelici,grasko grad,Leteci medvjedici,Baltazar,Evoxi,Strumfovi,...

Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 10:24 (tadic).
16 godina
odjavljen

ma to sam je opisao smo mi radili kao klinci izmedju ostalog... lovice, skrivaca, kocke, ratovanja i izgradnji baza i bunkera itd... to u pagu odakle sam a kad bi za svake praznike otisao kod rodbine na selo u okolici sinja e tamo bi bio dernek.. pusten s lanca, kradje (kukuruzi, grozdje itd) kotrljanje traktorskih guma niz ledinu, cak smo i par ciketa bacili, palili stare aute....  a joj 

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
15 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...

igrali guze

hahaha legendarna igra.igram je jos i dan danas.

14 godina
neaktivan

Meni je vrtić bio noćna mora, doma sam vodio rat s roditeljima da ne idem tamo, bila je jedna zločesta teta koja nas je doslovno tukla s knjigama i metlom, na sreću zatvorili su joj vrtić.

Šta je bilo najsmiješnije, danas lik s kojim idem u razred, ima naočale i sjećam se da sam mu ih 3 puta slomio. Ja sam mu rekao "ti si budala", a on je povikao "TEEEEEEEETAAA, Juraj je rekao majmun,budala, peder i seks", onda teta "Juraj, pa kako te nije sram, ko te je naučio te riječi ? Pogotovo zadnje dvije. Hajde čučit u kut"

Često smo zvonili po putu kući iz škole kad bi imali 6 sati (došli do vrata, pozvonili i sakrili se iza najbližeg grma), ja sam obično čuvao stražu. Jednom je frend otvorio vrata na ogradi, pozvonio, ali mu je puhao vjetar pa su se zatvorila, a on to po noći nije vidio i pao preko i slomio prst, na sreću nikoga nije bilo doma.

EDIT: A gledala se ptica trikačica (poznati MIG MIG)  i tom and jerry.

Ustajte prezreni na svijetu !
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.10.2011 14:47 (Diplomirani pješak).
13 godina
protjeran

Čitao knjige,igrao  igre na ps1 .To je to.

EDIT:i Nintendo,ali to je bilo davno.

Blablabla
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 17:03 (Roćka).
13 godina
skank666 kaže...

ma to sam je opisao smo mi radili kao klinci izmedju ostalog... lovice, skrivaca, kocke, ratovanja i izgradnji baza i bunkera itd... to u pagu odakle sam a kad bi za svake praznike otisao kod rodbine na selo u okolici sinja e tamo bi bio dernek.. pusten s lanca, kradje (kukuruzi, grozdje itd) kotrljanje traktorskih guma niz ledinu, cak smo i par ciketa bacili, palili stare aute....  a joj 

Pozdrav sa jednog "sela" kraj Sinja. {#}

13 godina
protjeran
Fićo_CoD 5 kaže...

guze

Igrali ste se guze?!

Blablabla
15 godina
Roćka kaže...
Fićo_CoD 5 kaže...

guze

Igrali ste se guze?!

Neznaš za guzu? {#}

Pingu!
13 godina
protjeran
Vapor kaže...

Neznaš za guzu? {#}

Kako ne  bih znao ? Ta imam je i ja.Samo mi nije jasno kakve su to perverzarije radili ti mladići..

{#}

Blablabla
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 17:15 (Roćka).
14 godina
neaktivan

ko klinac:

igrao futbal

tukao se

bivao tučen

navlačio kožicu

igrao segu

skupljao sličice(svakake)

mrzio iči vu školu pa normalno tamo radio psine

danas:

gledam futbal

tučem se

bivam tučen

navlačim ženu

igram ps3

skupljam kune

mrzim ići na posao(ne radim psine jer je dobro plaćeno)

nijenase drugovi nijanse.ja sam jos dijete

13 godina
Roćka kaže...
Vapor kaže...

Neznaš za guzu? {#}

Kako ne  bih znao ? Ta imam je i ja.Samo mi nije jasno kakve su toperverzarije radili ti mladići..

{#}

Nisu nikakve pervezije, ako neznaš za to onda netribaš niti trolati.

13 godina
protjeran
Et_Tu_Brute? kaže...

Što si se odmah uspuhao,pa možeš primjetiti sarkazam. 

Nisam valjda toliko glup da ne znam za tu igru.

Blablabla
13 godina
Roćka kaže...
Et_Tu_Brute? kaže...

Što si se odmah uspuhao,pa možeš primjetiti sarkazam. 

Nisam valjda toliko glup da ne znam za tu igru.

Mislio sam da si sarkastičan nakon prvog posta, ali nakon drugog da malo trolaš.

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.3.2012 17:21 (Et_Tu_Brute?).
13 godina
protjeran
Et_Tu_Brute? kaže...

Mislio sam da si sarkastičan nakon prvog posta, ali nakon drugog da malo trolaš.

Trolanje mi nije bila namjera.Ispričavam se na nesporazumu.

Blablabla
17 godina

- imao najbrzi karić u ulici 

sto je karic?

- radio dobre praćke

- i romani

expert za istrazivanje ruda i gubljenje vremena na bol-u.
14 godina
neaktivan

Uff, a radio sam svasta HAHA :D

-.-
16 godina
protjeran
torrente kaže...

- i romani

Nekada davno to se zvalo  stripovi.

Evo mog prvog, nemam ih puno, mislim desetak Ford-ova (koje nisam čitao radi humora, budući da meni nisu bili smiješni, nego onako).

Ovaj tu primjerak pročitao sam 34 puta jer mi je to prvi strip u životu.

P.S.

ZOMG! To je bilo prije deset godina...

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 21:56 (Mentalist).
17 godina

Kao mali, radio sam na prenašanju šodera, okapanju vinograda i utovaru uglja. Tada još nije bilo električnih dizalica za mort ni mješalica za beton,

pa se to ručno lopatom. Također, imali smo igru tko će više redova nasada okopati štihačom u dva sata. Ugalj se koristilo jer još plinovod nije

bio u petogodišnjem planu CKSKJ.

torrente kaže...

u našem selu to se zvalo drndać

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 22:07 (overhaul).
15 godina
torrente kaže...

sto je karic?

Joj kad se sjetim karića(ili karet, upotrebljavali smo oba izraza). Evo jedna ilustracija kako je to izgledalo kod nas, napravili smo veliki i od vrha do dna sela se spuštali.

A evo zanimalo me koliko dugi su bili spustevi, pa sam švrljao po google maps. Zadnja je izazov jer je teško slomit zadnju okuku u velikoj brzini. Tu smo se i po aktualnom snijegu spuštali.

Nostalgija me vata, moga bi na lito napravit jednoga pa živcirat susjede {#}

Ovo nazad je prikolica. 7-10 bi nas stalo Ovo nazad je prikolica. 7-10 bi nas stalo
~900m čiste nizbrdice, gušt samo takav ~900m čiste nizbrdice, gušt samo takav
450m 450m
500m 500m
260m, ali opasna samo tako 260m, ali opasna samo tako
Pingu!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.3.2012 23:30 (Vapor).
14 godina

Svašta što danas više ne radim. Uglavnom, bilo je puno bolje sve, bolja vremena, prijatelji, ... Onako na brzinu par stvari čime smo kratili vrijeme. Ispuštali gume na autima i onda gledali reakcije vlasnika, pišali u staklenke i bacali ih sa tavana zgrade, po snijegu se grudali i ostalo, po ljetu krali kukuruze i trešnje, u najmlađim godinama igrali se žmire, lede, graničara i u 15 do 7 navečer išli gledati Santa Barbaru.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 0:06 (crow).
14 godina
neaktivan

imam 15 godina pa mi djetinjstvo i nije baš bogato.al do 6 razreda sam se lijepo igrao a onda sam upoznao internet

gradili smo logore pa se ratovali ulica protiv ulice

igrali guze

igrali lovice,skrivača,lopova i policajaca

krali kukuruze i ostalo voće

gledali jednoj susjedi kroz prozor :D

gađali snjegom aute

igrali se sa puškama i plastičnim metcima

tukli se itd :D

Avenged Sevenfold foREVer!
17 godina
odjavljen

Imam sad 18, al imam osjecaj da sam prije bolje zivio.

Ugl... Skrivaca, nogomet skoro svaki dan, spustanje s romobilom niz strmu cestu (ne bi se to sad usudio napravit da ga je*es), penjanje na tresnji, zvonit po kucama i bjezat, gadjat aute, zapalit novine na cesti pa se sakrit, igrat mrlje itd... :D

http://isvijet.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.3.2012 23:33 (Edge).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice