malo smo pojacali hladenje: na gpu stavljen accelero mono plus koji je kao voyager prema zastavi 101 ako ga usporedimo prema stock cooleru (u santumu 2 je stock letio do 102°C i izazivao thermal throttling, mono ne prelazi 66°C), a na cpu je stavljen freezer extreme rev. 2 koji radi isto kao i stari lc-cc-95 (max je 58°C) ali ga skoro ne cujem u usporedbi sa starim lc-om.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Frend je bio na Tajvanu pa sam naručio budget grafičku za drugu konfiguraciju. Platio je cca 500 kn,kod nas cca 900 kn.
Nakon uspješno završene 2. godine Računarstva, uslijedila je plaća
Ovim putem hvala svoj ekipi iz tema o savjetima koje komponente uzeti itd. koji su mi odgovarali na pitanja.
Posebno hvala Brbi i Haf-u932 kao i Donu koji su mi odgovarali na pitanja na PP.
Hvala vam dečki svima.
Popis što sam sve kupio je pod Moj PC.
A sad evo što je stiglo prošlu srijedu.
*Nexus 7 je došao nešto prije.
- sada čekam još neke komponente da mi stignu, još jedan 200 mm ventilator i onda je to to.
- ove RAM-e sam zamijenio s Kingston HyperX jer su ovi pre-previsoki i ne stanu ispod Yasye.
Danas sam slagao jednu lijepu konfiguraciju, pa eto da podjelim s vama:
ASUS P8Z77-V PRO WIFI
MSI GTX680 OC 2GB TWIN FROZR X2 SLI
INTEL CORE I5 3570K
PATRIOT VIPER 2X 8GB 1600MHZ CL9
SSD KINGSTON V300 120GB
TOSHIBA 2TB DT01ACA20
LG GS24NS95 SATA
CORSAIR GS800
AC FREEZER I30
ANTEC LANBOY AIR BLUE
Validacije:
http://valid.canardpc.com/2871246
http://www.techpowerup.com/gpuz/ehsz6/
Trebao je biti i7, kao i ROG ploča, ali nisu bili dostupni na vrijeme.
Okinuo sam par sličica izvana, a iznutra mi se stvarno nije dalo - kućište je zahtjevno za slaganje.
Osobito jer je došlo bez šerafića, jer su ih moguće pogubili dostavljači, tako da sam morao malo improvizirati sa SSD-om.
EDIT: OMFG uploader izrotirao slike - stavim ponovno... -.-''
Nisam stavio nista neko vrijeme pa evo par sitnica .
Drakonia komplet stigao maloprije :)
Jos se ceka Samsung Ativ S od kolege s foruma :)
Evo i update : Ativ S ...kao sa proizvodne trake . Kupljen od kolege s foruma :)
Hvala geci1981
Stigla i meni prinova u vidu SSD-a, pa se odlučih i na čišćenje kućišta, odnosno usisavača prašine. Usput sam i promijenia pastu na procu i grafičkoj. Evo i slika kako je to izgledalo:
Nova konfica(cooler & graficka & PSU su "stari")
Phenom II 965
G.Skill Sniper 1600 2x4gb
Asus M5a97 R2.0
2TB Seagate Hard
Antec vsk-4000e(stavljena 3x sharkoon silent series 120mm)
Napajanje MS od 500w(staro, sutra uzimam novo)
GTX550ti AMP!
cnps5x cooler za proc.
Isprike za loše slike, slikano navečer a prva slika je bila na brzinu, "tek tolko". Iako cable management se ne vidi, uredno je napravljen, sutra ću stavit sa "blicom" sliku.
EDIT: bio sam buđetno ograničen, zato je konfa takva kakva je, a HDD mi trebao što veći, a da pritom imam dobar proc i matičnu za mogući OC...
Evo slike za forumasa kewina :D
Evo konacno sam nabavio novo kuciste, Zalman Z5 plus. Kablovi se daju lijepo sredit, to mi je prvo kuciste koje podrzava calbe managment, pa neznam dali je ovo nesto extra slozeno, ali ok.
Ugl, temperature su znacajno manje nego prije, 2x 120mm upuh i 2x 120mm ispuh.
Slike su s mobitela, pa nisu neka kvaliteta
Evo i kod mene 2 prinove,prva je tipkovnica iz konzuma za 40kn,za sada mi se čini ok,inače je Minton MKB 1030,prije nje sam imao logitech media 600,isplativa kupnja te tipkovnice,radi savršeno,pepeo,mrvice i ostale gluposti nemogu upasti ispod tipaka to mi se jako sviđa.
Druga prinova je mali ekran iz nekakvog no-name casea,fino radi,koristim ga najviše radi sata,glasan mu je zvučnik.
Slikano Lumiom 610.
Napokon sam kompletirao periferiju s bijelim osvjetljenjem koje možete regulirati kroz...
- 3 razine @ SteelSeries Sensei [RAW] Rubberized
- 4 razine @ Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800
...a može se i potpuno isključiti ako vas uhvati faza u kojoj vam to smeta.
Topla preporuka svima koji žele lijepu i kvalitetnu periferiju koja se ne boji mraka.