Optima telekom internet izdvojena tema

poruka: 3.236
|
čitano: 1.401.817
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Optima telekom internet

Pozdrav ljudi.

Imam jednu dilemu, pa me zanimaju mišljenja. Trenutno imam O2 Surf+ paket. racun mi je prosjecno 225 kn mjesecno (4 Mbit-a, 500 min razgovora po 6 lp). Pošto su mi automatski produljili ugovor (što nisam nikad potvrdio) dali su mi 3 mjeseca besplatne razgovore i 10 Mbit-a brzinu. Zvao sam ih na vrijeme i poništio produljenje, ali svejedno su digli brzinu i tad su nastali problemi. od 12.12.13. sam bio bez interneta sve do 30.12.13. do 16:15 h. opkrivljavali su t-com te sam bio za blagdane bez interneta. Također, od početka sam imao problema sa konstantnim pucanjem veze prvih par mjeseci). modemu je trebalo i do 20 minuta nakog gasenja (nestanka struje ili slicnog) da uspostavi vezu. to se izgleda rjesilo 30.12. kada su me zvali iz ht-a da se uvjere da je kvar uklonjen (vjerojatno je onda bilo do ht-a). no sad ne mogu uci u postavke modema...

uglavnom, za to vrijeme bez interneta sam narucio iskon duo funky za 210 kn mjesecno (10 Mbit-a, 200 minuta razgovora unutar fiksne linije (obracunska jedinica sekunda), i besplatan prikaz broja (sto optima dodatno naplacuje)). jedina mana je sto koristi voip pa ne bi imao 2 telefona u kuci. također, planiram (ako Bog da, tj. ako ne budem previse lijen za ucenje) upisati faks pa me ne bi velikim dijelom bilo kod kuce sto bi bilo negativno jer moram potpisivati ugovor sa iskonom na 2 god.

danas su me zvali iz optime da me pitaju da li sam potpisao ugovor s iskonom i da ga jos mogu ponistiti. pitao sam ih da li postoji mozda kakva naznaka povecanja brzine, ali nisu znali reci. sto napraviti, ostati na optimi ili preci na iskon?

hvala

10 Ostao/la bih na Optimi
4 Prešao/la bih na Iskon
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.1.2014 9:22 (Idealist).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Optima telekom internet

Ima još itko da je dobio obavjest za brži net? Ili je to samo ako ugovor ističe? Može malo više informacija ako nije problem?

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Optima telekom internet
Ma meni su rekli samo onima kojima istice. Osobno mi je prijatelj rekao da su mu digli brzinu na 3 mjeseca, samo on nema pojma kad mu ugovor istice.
1911 /\/\/\/\/\ 1899
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet
bi li se ikako moglo napravit da se na 2 utičnice (isti broj) prikopčaju 2 routera i sa njim opti tv uređaj ?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
2 modema se ne mogu sinkronizirati s istim DSLAM portom. Znaci moguce je samo jedan moden. A ako postoji dovoljna propusnost iz jednog modema mogu ic i 2 opti tv-a.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
16 godina
neaktivan

ali udaljeni su dosta i trebalo onda stavljat 50+m kabela koji bi još izledao ružno, a zid nemogu bušit.

mislio sam da bi bilo najbolje uzet neku jacu antenu za router i ovo http://www.optima.hr/hr/privatni-korisnici/televizija/#dodatni-uredjaji

ali me zanima jel mogu imat uopce kod optime 2 stb-a? i ocu li trebat to extra placat?

13 godina
neaktivan
2 se moze placa se dodatno, mozda najbolje rijesenje u tom slucaju home-plugin uređaj znaci dabti ide preko strujnih uticnica.
Živi život kao da ti je svaki dan zadnji dan!
15 godina
neaktivan
Jesu samo u mene danas prekidi cijeli dan (Spllit)? Jos majmuni stavili "svi agenti su trenutno zauzeti" i nikako dobit SZK.
1911 /\/\/\/\/\ 1899
14 godina
N3N0 kaže...
Jesu samo u mene danas prekidi cijeli dan (Spllit)? Jos majmuni stavili "svi agenti su trenutno zauzeti" i nikako dobit SZK.

Varazdin. Sve OK.

Igrao sam online, pa bi mi veza svako malo pucala cak da su i male greskice.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
15 godina
neaktivan
A evo javili se napokon pa je valjda popravio, neka postavka se promjenila sama od sebe.
1911 /\/\/\/\/\ 1899
15 godina
neaktivan
N3N0 kaže...
A evo javili se napokon pa je valjda popravio, neka postavka se promjenila sama od sebe.

Pingtest nakon 'popravka'.

Packet loss 3%-4%... hmm.

Edit: spustio se na 2%, 33ms, 7 jitter. Nestabilno skroz.

Edit2: zvao ponovo, kaže ova "kolega je radio neke izmjene pa pričekajte dan-dva da se mreža privikne... kako se spajate?" "Bežično." "Probajte se spojiti žično pa ponovite test na toj stranici (pingtest) i onda bi se u modemu trebalo utvrditi."

Kažem ok bok čini mi se da ona mene nije k* skužila a ni ja nju. Isto ću probat njenu metodu {#}

1911 /\/\/\/\/\ 1899
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 18:59 (N3N0).
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Katastrofa.......... Zna li tko postoji li kakva pravna osnova za raskinut ugovor, so obzirom da internet djelomično radi, ali u praksi kao post iznad?

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mata_87 kaže...

Katastrofa.......... Zna li tko postoji li kakva pravna osnova za raskinut ugovor, so obzirom da internet djelomično radi, ali u praksi kao post iznad?

Ma stvarno... prije 3 dana zovem, "po ugovoru je brzina 5mbps imam 3.5mbps, riješite to". U roku 5 minuta riješeno. Sve radi normalno, vrhunski, tu i tamo koji pad brzine do danas. Zovem da poprave prekide "evo vidim tu pojavila se greška u centrali sad sam promjenio, restart prvi, neće, restart drugi, sve radi, bok". Uđem u neku online igru Nećeš razbojniče, upalim pingtest sve otišlo u k*... I šećer na kraju, javi se ova kaže za 2 dana će se popraviti samo od sebe.

A nemam kome u Splitu, Tcom lopovi, Bnet hakiraju (haha), Amis je dostupan u ZG, ovi ostali su žalost teška po ponudi.

1911 /\/\/\/\/\ 1899
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ping mjeriš preko PingTesta? Meni je tamo ping 107ms. 

Izmjeri ovako:

Win + R -> cmd.exe -> ping optima.hr

Pokazat će ti se ovako.

Ja sam napisao "ping amis.hr" jer je Amis moj ISP.

0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Iskreno, ja ih više ni ne zovem. Jednostavno nemam živaca slušati stalno istu stvar. Uvijek je: "Da, vidim, vi ste u skupini korisnika koja ima tehničke poteškoće....riješavamo u najkraćem mogućem roku.....evo tehničari su upravo na terenu....", i tako već mjesec dana.

Ameri me poslali na mjesec, lagano sam failo putanju
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marko probao sam prije tu metodu, za optima.hr 24sata.hr mi izbacuje request timed out, za .com stranice pokazuje odlicne rezultate. Nemam sad bas igara za testirati ping, probao sam na Haxball i tamo je katastrofa, ostalima je normalan. Ocito da postoji nekakva greska... Eto probaj ti pingtestat i netko s optime da vidimo jeli 0%.
1911 /\/\/\/\/\ 1899
15 godina
neaktivan
Optima telekom internet

Ni meni neda napraviti test prema optima.hr i 24sata.hr. Probaj pingati na amis.hr jer ti tu mora ići.

Jel mi može netko reći zašto mi je brzina kada mjerim preko Chromea ~25Mb/s, dok je na IE normalna? Dok mi je na pingtest.net ping 120ms, na IE je 14ms. {#}

Vratio sam se na Comodo Dragon na kojem je sve normalno. Brzina i ping su isti kao i na IE-u ali i dalje ostaje misterij zašto je na Google Chrome-u tako mala brzina i veliki ping {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.1.2014 23:48 (Marko :D).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
N3N0 kaže...

Pucanje konekcije redovito svaku večer u isto vrijeme.

17 godina
odjavljen
Stux kaže...
N3N0 kaže...

Pa možda ti se IP promjeni. Pucanje je normalno u tom slučaju...

Freak Show Inc.
14 godina
Friday kaže...
Stux kaže...
N3N0 kaže...

Bas sam htio napisati. Ako ti veza puca jednom u 24 sata onda trebas biti sretan jer imas savrsenu vezu.

Resetiraj vezu preko Optiminih stranica u vrijeme kad hoces da se svaki dan resetira.

Mozes i samo modem restartati, al sam cuo da ne pali u 100% slucajeva.

14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Friday kaže...
Stux kaže...
N3N0 kaže...

Bas sam htio napisati. Ako ti veza puca jednom u 24 sata onda trebas biti sretan jer imas savrsenu vezu.

Resetiraj vezu preko Optiminih stranica u vrijeme kad hoces da se svaki dan resetira.

Mozes i samo modem restartati, al sam cuo da ne pali u 100% slucajeva.

Nema ovo nikakve veze s promjenom IP-a. Pukne min. 20 puta u 15 minuta i tako svaku vecer...
Prijavljeno je kao kvar.

14 godina
Optima telekom internet
Hm, ako je u isto vrijeme onda postoji mogucnost da je povezano s rekonekcijom.
Jesi, ono za svaki slucaj, isprobao s drugim modemom? Ako je u njemu greska da se tjednima ne natezes s Optimom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Jesi, ono za svaki slucaj, isprobao s drugim modemom? Ako je u njemu greska da se tjednima ne natezes s Optimom.

Drugi modem nisam probao, kabel i splitter sam mijenjao i nije do njih.
To je opet nesto do Optime, ali dobro je... kako je doslo tako ce i proc. {#}

Hvala na savjetu {#}

15 godina
CyberDemonVZ kaže...

Vjerojatno nije do modema jer je većini tako. I meni zna u vecernje sate pucat veza. Do njih je to...

...The South Will Rise Again... White -h- boys
13 godina
neaktivan

Bolje ti je po meni da odaberes Iskon ja koristim Duo Funky veza mi nije nijednom pukla brzina bude i veća od ugovorene i ping mi je manji nego kod T-coma i stabilniji je internet općenito...A na modem mozes spojiti dva telefona ja imam dva telefona jedan je na kraju stana a drugi odmah pokraj modema jedni što ćeš morati je razvuč telefonski kabel do drugog telefona...

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 17:59 (Alan00).
14 godina
Optima telekom internet

Jeli zna netko nešto o navodnom dizanju cijene sada kada ih je preuzeo T-com? Kao uvode naknadu za ADSL kao što ima T-com pa će računi biti veći za 70-80kn.

Prodajem poptuno novu zapakiranu bateriju za iOcean X7. Cijena 50kn + 10kn poštarina.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
What? Ja imam ugovor do 11.mjeseca i plaćat cu ga po toj cijeni. A dalje šta bude, T-comu nikakve naknade neću plaćat. Ima i drugih operatera.
1911 /\/\/\/\/\ 1899
17 godina
odjavljen
Cojonero kaže...

Jeli zna netko nešto o navodnom dizanju cijene sada kada ih je preuzeo T-com? Kao uvode naknadu za ADSL kao što ima T-com pa će računi biti veći za 70-80kn.

Preuzeo ih je t-com? Ja nemam pojma čovječe, kao da živim na marsu...

Freak Show Inc.
14 godina
Cojonero kaže...

Otkud ti to?

14 godina
Cojonero kaže...

Prvi glas da ih je preuzeo T-com. Pricalo se prije o tome kao o mogucnosti ali da to nece proci zbog toga sto bi tad T-com imao gotovo monopol.

A ova naknada se oduvijek placa i to je pausal. sad iznosi  mislim 68.5 kn i dignuti ce ju na 75.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice