Pitanje za ljude s tastaturama s play/pause tipkom

poruka: 2
|
čitano: 1.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
Pitanje za ljude s tastaturama s play/pause tipkom

Možete li tom play/pause tipkom zaustaviti video koji se prikazuje u browseru, ali kada je odabran u browseru neki drugi tab nego taj u kojem je video i browser je minimiziran, a na ekranu u fokusu imate neki drugi program ili prozor?

Pitam jer mi je to kontroliranje videa/podcasta u browseru dok radim nešto drugo vječni problem, a neko mi je rekao da on to može s tom play/pause tipkom na tastaturi, ali nisam siguran može li to bilo koja tastatura s takvom tipkom pa, ako biste izdvojili 20 sec da provedete taj eksperiment, bio bih vam vrlo zahvalan. Ako vam se da, možete i napisati koju tastaturu imate, ali taj dio mi nije apsolutno nužan, iako bi bio koristan.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.2.2022 13:07 (Gleeson).

0 0 hvala 0
11 godina
protjeran
Re: Pitanje za ljude s tastaturama s play/pause ti

Da. To je primarni razlog rašto sam i kupio tipkovnicu sa odvojenim velikim media tipkama (Logitech G213, no ne preporučujem ju za kupnju).

Recimo, na jednom ekranu imam otvoreni YouTube video, a na drugom igram fullscreen igru, ili radim u PS.

Samo, poneki video playeri poput VLC znaju imati "prioritet". Kao, imam VLC film u pozadini, pauziran, te gledam nešto na YouTube-u. Ako pritisnem Play/Pause, VLC krene, a ne YouTube.

Dakle, nije bitan prozor koji je u fokusu, već samo da je neki medijski sadržaj započet. Možeš imati koliko god tabova u browseru, no play/pause djeluje samo na onaj koji trenutno pušta video/zvuk, ili onaj koji je zadnji korišten, ako ih ima više.

The planet broke before the Guard did!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice