"Odlazi" lijeva tipka... popraviti ili novi mis?

poruka: 11
|
čitano: 5.201
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Lijeva tipka na Logitech MX 620... nekad ne uhvati uopce, nekad uhvati dvoklik, nekad otpusti iako drzim... Ne sjecam se vise tocno koliko je star, ali pripadajuca mu tipkovnica broji oko 1.2 milijuna tipkopritisaka.

Je l' se moze taj prekidac unutra zamijeniti? Gdje da nadem zamjenski (Chipoteka?) i kako da znam sto tocno trazim?

Ako se ne moze ili ne isplati popravljati, moze preporuka za alternativu? Pozeljno da je bezican jer bi posluzio bi i za HTPC, domet ne mora biti turbo velik i ne mora imati puno gumba. MX Air se tu i tamo nade povoljno po oglasima - je l' to dobro?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Rastavi miš pa vidi u chipoteci da li imaju taj dio. Što se tiče MX aira miš ima dvije funkcije, može raditi kao obični miš i kao Wii moteSmijeh. Za HTPC bi bio super

Prodajem kravu, crna metalik boja, HI-FI mukanje, sportski rep i alu kopita.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: "Odlazi" lijeva tipka... popraviti ili novi mi
DigiMagic kaže...

Lijeva tipka na Logitech MX 620... nekad ne uhvati uopce, nekad uhvati dvoklik, nekad otpusti iako drzim... Ne sjecam se vise tocno koliko je star, ali pripadajuca mu tipkovnica broji oko 1.2 milijuna tipkopritisaka.

Je l' se moze taj prekidac unutra zamijeniti? Gdje da nadem zamjenski (Chipoteka?) i kako da znam sto tocno trazim?

Ako se ne moze ili ne isplati popravljati, moze preporuka za alternativu? Pozeljno da je bezican jer bi posluzio bi i za HTPC, domet ne mora biti turbo velik i ne mora imati puno gumba. MX Air se tu i tamo nade povoljno po oglasima - je l' to dobro?

naravno da je moguče zaminiti tipkicu ovisno kako je lemljena jer neke stvari se jedostavno teško napravit

I Jadantisi
17 godina
protjeran

Imao sam MX518, i u roku 2 godine dvaput mi je otisla lijeva tipka, a nisam neki gejmer ili hardworker.

Uglavnom jako lose iskustvo

I DONT NEED SEX, THE GOVERNMENT FU*KS ME EVERY DAY
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nije MX620 nego MX600, krivo sam zapamtio.

Uzeo sam jos jedan polovni s ebaya - valjda ce pristojno raditi neko vrijeme; ako ne, od dva cu sloziti jednog. Ako ni to ne uspije, idem s odlemljenim mikroprekidacem u Chipoteku. Ako ni to ne uspije, drzim se podalje od Logitecha iducih 5-10 godina.

Jedino me jos muci, kako se to cudo rastavlja... Ne vide se nigdje ikakvi vijci ili kopce, niti kad izvadim baterije... Valjda necu bas oba strgati skroz...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Nije MX620 nego MX600, krivo sam zapamtio.

Uzeo sam jos jedan polovni s ebaya - valjda ce pristojno raditi neko vrijeme; ako ne, od dva cu sloziti jednog. Ako ni to ne uspije, idem s odlemljenim mikroprekidacem u Chipoteku. Ako ni to ne uspije, drzim se podalje od Logitecha iducih 5-10 godina.

Jedino me jos muci, kako se to cudo rastavlja... Ne vide se nigdje ikakvi vijci ili kopce, niti kad izvadim baterije... Valjda necu bas oba strgati skroz...

Evo imas vamo temu slicnu ovoj samo sto je lik pito odmah kako rastavit takav mis kako tvoj,evo link

http://forums.logitech.com/t5/Mice-Hardware/How-do-you-open-up-an-MX-600-mouse/m-p/117434 

17 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

obično su šarafi skriveni ispod nogica, koje moraš odlijepiti

16 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

Skini sve sa njega oprati masku deterdžentom sa pranje suđa da skine svu tu mast od bureka i ostalih specijaliteta.

16 godina

Nikada ne bacajte pokvaren miš. Pošto se na miševima previše često kvare tipke, sa starog miša možete uzeti tipke i staviti ih na novi. Ja sam mijenjao i postupak je moguće obaviti za 10 minuta tako da se isplati. Treba vam samo lemilica. Mislim da je tipka zalemljena sa 3 nožice. Samo zagrijte lem i izvlačite po jednu stranu. Ne treba skidati lem jer treba samo prisloniti novu tipku i zagrijati. Da se tu još dosta uraditi - dodati još jednu LE diodu, staviti prozirni kotačić ...

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.10.2009 18:17 (uss).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Hvala za link na forum... nazalost ja ni uz pomoc njihovih internal photos ne kuzim kako se to rastavlja Sramim se Snaci cu se vec nekako... imam i Dremel pa ga mogu prepiliti na pola ako nista ne pomogne Izlanuo se

Ispod naljepnica na nogicama nema nista, gledao vec.

Naslaga bureka i cevapa nema, ima istina nesto macjih dlaka ispod nogica, ali onako, u regularnoj kolicini, bas koliko treba biti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ne znam hoće li pomoći, ali čitao sam da kod Razorovih štakora, osobno imam DeathAddera, taj dvoklik se rješava tako da ga rastaviš i taj prekidač gdje klikaš pošpricaš sa wd-40, malo isklikaš i radi dalje ko podmazano. Nisam probao, ali čitao sam da nekima to pomaže a nekima ne...

Evo tu je opisano kako se radi...

http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1921973

http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?t=1793115

Tko rano rani, cijeli dan je pospan...
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice