Isplativost zvučne kartice

poruka: 11
|
čitano: 1.997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Dali je ova kartica isplativa kupit za 100kn?

http://www.techspot.com/reviews/hardware/audigy2/index.shtml

Radio se o Creative Audigy 2...

Imam Via 1708S HD 8 channel onboard zvučnu karticu...Zvučnici su mi x-530 logitech.

Imam jedno max maxeva 300kn za polovnu zvučnu...Ako imate negdje drugu neku zvučnu koju ste vidjetli (njuškalo,neki drugi forum etc) slobodno preporučite :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

a sta ce ti zvucna?

1 4 hvala 0
17 godina

pa ako mogu dobiti u kvaliteti zvuka kad recimo gledam filmove u blueray recimo kvaliteti (ok ne baš blueray čisti,nego njegov rip),za igre ponekad (zašto ne imat dobar zvuk u igrama da se uživiš),i recimo kad muziku slažem za video projekte.

Imao sam Creative Audigy 2 ZS,al sam je bio prodao..... (idiot ja...).I primjetio sam razliku,tako da nemogu reć da je nisam osjetio....

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan

ako bi ulagao u zvuk, onda bolje u zvučnu...

100kn se isplati, ali se promjena zvučne uvijek bolje čuje s boljim zvučnicima

p.s. pazi i na drivere i win 7, ne znam kako creative stoji s tim

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 9:16 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Isplativost zvučne kartice
BugHacker kaže...

pa ako mogu dobiti u kvaliteti zvuka kad recimo gledam filmove u blueray recimo kvaliteti (ok ne baš blueray čisti,nego njegov rip),za igre ponekad (zašto ne imat dobar zvuk u igrama da se uživiš),i recimo kad muziku slažem za video projekte.

Imao sam Creative Audigy 2 ZS,al sam je bio prodao..... (idiot ja...).I primjetio sam razliku,tako da nemogu reć da je nisam osjetio....

Čemu onda ova tema? {#}

Naravno da se isplati, pogotovo kada imaš neke bolje zvučnike... Razlika se osjeti uz bolje zvučnike (kao tvoji npr.).

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
17 godina
Pero Dinamit kaže...
BugHacker kaže...

Čemu onda ova tema? {#}

Naravno da se isplati, pogotovo kada imaš neke bolje zvučnike... Razlika se osjeti uz bolje zvučnike (kao tvoji npr.).

tema je primarno isplativost kupovine ove gore navedene zvučne kartice jer neznam kakva je,pa možda vi imate neka iskustva,i naravno dali je isplativa za 100 s obzirom da je stara 9 godina :O

gledam ovdje Link i neznam koja bi bilo možda bolje kupnja od ove gore navedene,pa ako vam se da malo pogledat i javit jel ima koja bolja do max 300kn...

Hvala vam

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 9:31 (BugHacker).
14 godina
neaktivan

Isplativo = nesto sto ce vratiti ulozeni novac. Zato sam i pitao sta ce ti kartica tj. da li mislis s njom nesto zaradit (ova kartica nije za produkciju).

s ovom karticom ces imati nijansu bolji i glasniji zvuk a jel to ono sto ti trebas to samo ti mozes znati. tvoja onboard zvucna je najniza klasa a ovo je samo stepenica iznad.

1 1 hvala 0
15 godina

uzmi si x-fi x-treme audio..

audigy 2 je dobar, ali x-fi ima par zanimljivih featurea koje audigy nema. mislim da ti košta oko 350 kuna u ducanu, nisam gledao oglase.

također ne znam dali sa audigy 2 ima full control panel na win 7.

ja godinama imam live 24-bit, i planiram već dugo piknuti x-fi, jer na win 7 nemam ništa od featurea koje sam imao na win xp.

svakako zvuk je daleko bolji nego na ob kartici..

PS. sad ako se pitate zašto imam maximus 2 formulu, a nemam njenu bundle x-fi.. moja ploča je rma povrat i dobio sam ju još davno po bolesno niskoj cijeni i ne radi mi onaj mali pci-x za zvučnu.. neda mi se komp rastavljati da zamijenim ploču iako bi svako doba mogao dobiti novu {#}

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina

Imaš jako puno polovnih zvučnih koje se isplate do 300 novaca.

Audigy 2ZS, ASUS Xonar DS, X-Fi verzije...

Pročitaj malo ovu temu, ima dosta ljudi koji se više razumiju pa su tu pisali svoja iskustva...

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
BugHacker kaže...

Dali je ova kartica isplativa kupit za 100kn?

http://www.techspot.com/reviews/hardware/audigy2/index.shtml

Radio se o Creative Audigy 2...

Imam Via 1708S HD 8 channel onboard zvučnu karticu...Zvučnici su mi x-530 logitech.

Imam jedno max maxeva 300kn za polovnu zvučnu...Ako imate negdje drugu neku zvučnu koju ste vidjetli (njuškalo,neki drugi forum etc) slobodno preporučite :)

Ne da se isplati, nego ju treba ugrabiti. Imaš službene drivere na netu za Vistu i W7, ili daniel_K paket moddanih sa dodatnim softverskim paketom koji je službeno obustavljen od strane Creativea, nema ga na službenim za skinuti. A taj lik ih je omogućio moddom, zgodno, zna poslužiti.

http://www.techspot.com/reviews/hardware/audigy2/audigy2-9.shtml

Rivju kaže outstanding!. {#} A drivere imaš kažem..za Vistu i W7 koristiš čak mislim iste kao i za Audigy2 ZS. ZS je poboljšana verzija dvojke, kako kažeš da si imao ZS, zvuk će biti podjednak i na običnoj 2.

Let's briefly list the key differences between Audigy2 ZS and Audigy2:

1. The new analog output mode (7.1) added to the existing 6.1;
  2. 108dBA SNR instead of 106dBA (claimed for analog output at 2V signal with AES17 filter);
  3. DTS ES support in addition to Dolby Digital Surround EX;
  4. ASIO2 support, the additional 24/96 mode (offered by A2 Platinum eX);
  5. Bundled software changes: the new THX settings panel, multiband equalizer, karaoke mode;
  6. New EAX4 (still virtual; to be actually implemented closer to the year-end alongside updated drivers).

http://ixbtlabs.com/articles2/creative-audigy2-zs/

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:38 (thedream).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

uzmi si x-fi x-treme audio..

audigy 2 je dobar, ali x-fi ima par zanimljivih featurea koje audigy nema. mislim da ti košta oko 350 kuna u ducanu, nisam gledao oglase.

također ne znam dali sa audigy 2 ima full control panel na win 7.

ja godinama imam live 24-bit, i planiram već dugo piknuti x-fi, jer na win 7 nemam ništa od featurea koje sam imao na win xp.

svakako zvuk je daleko bolji nego na ob kartici..

PS. sad ako se pitate zašto imam maximus 2 formulu, a nemam njenu bundle x-fi.. moja ploča je rma povrat i dobio sam ju još davno po bolesno niskoj cijeni i ne radi mi onaj mali pci-x za zvučnu.. neda mi se komp rastavljati da zamijenim ploču iako bi svako doba mogao dobiti novu {#}

100-150kn vrijedi polovna max, kartica je inače pljuga spram Audigy-a 2 (ZS pogotovo), rebrandirani i mrvu poboljšani AudigySE, tj. tvoj SB Live 24-bit. Ista obitelj kartica.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 10:33 (thedream).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice