Epson TM-T20

poruka: 4
|
čitano: 533
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Epson TM-T20

Od subote imamo problem u firmi sa ovim pisacem racuna, ja nisam radio, ali kazu mi da je isprintalo 10tak racuna i onda je prestalo raditi, bio je neki error i od tada vise ne printa. Windows 10 x64 ga vise ne prepoznaje, probao sam obirsati drivere, reinstalirati, instalirati, gasio sam ga iz struje iz svega, po par minuta cekao pa opet upalio, restart PC par puta, gasio/palio. Svega zivog sto sam se sjetio sam napravio, ali ga nazalost Windows i dalje ne prepoznaje kad odem u printer&devices katergoriju niti ga ne prepoznaje u u device manageru, ali kad pritisnem scan hardware changes u device manager na sekundu se pojavi printer u kategoriji other devices, ali odmah nestane. Sto je najgore, sluzbeni Espon TM-T20 utility software prepoznaje pisač, postoji komunikacija, čak se moze i isprintati testni racun, ili test fonta, i sve uredno izlazi, ali nazalost Windows ga ne prepoznaje niti ga nas program za izdavanje racuna isto ne prepoznaje. 

0 0 hvala 0
16 godina
Epson TM-T20

-nema 'prepoznavanja', to radi driver, treba instalirati driver.. a zašto je nestao, zastario-update, nema više supporta i time novih-certificiranih drivera itd. tj po opisu nije kvar i instalacija drivera bi morala biti odogvor.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Epson TM-T20

https://download-center.epson.com/softwares/?device_id=TM-T20&os=WIN1164&language=en&region=HR 

Odavde sam skidao skoro sve i instalirao i resetirao PC par puta i sve, i opet nista. stavio sam slike ako sta pomaze 

https://ibb.co/Txm21pnX

https://ibb.co/rKVFkNCT

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.12.2025 10:53 (RedHill).
16 godina
Re: Epson TM-T20

-nisi pažljiv.. koristiš win10, skidaš drivere za win11.. mogu biti isti-identični, ne moraju.. razlika je da ih os igrnorira itd.

-uz ostale moguće sitnice-razlike npr spojen na usb ili com ili mrežno i par verzija drivera pa i konkretnije, umjesto globalnog-generičkog izvora zašto ne koristiš konkretan domaći-regionalni hr..

TM-T20 Podrška | Epson Hrvatska

koji te dovede do .. Epson Setup Navi .. Epson Download Center , ok izgeda da je to isto-pravo mjesto i vjerojatno si skinuo te drivere .. (u adresi i nakon promjene win10 ostaje win11 što nije neobično ako je isti driver + win10 support je ugašen i moguće objašnjenje problema..).

-ako su pravi driveri, može biti povezano npr virtual comport-emulacija npr umjesto com1 com2 .. tj da neka stara-različita postavka traži printer na pogrešnoj adresi + jer printera možeš imati više od jednog i svaki radi odvojeno za sebe pa je i takva postavka važna, sve u vezi virtualnog porta..

-moguće.. zbog updateova i gašenja win10 supporta da novi-najnoviji driver ima problem-bug na win10, da iz tog razloga trebaš koristiti neki drugi-stariji driver ili umjesto hr-regije eng (po slovima a-b-c-d-e..) .. ili može biti dovoljno u postavkama dirvera popraviti-ispraviti port npr lpt u com ili usb.. i tad os vidi printer..

-prvi driver-paket je kompletan, zatim su po verzijama pojedini dijelovi.. teoretski je svejedno što skidaš kad sve radi ok.. a kad postoji neka greška (pa i namjerna za win10) tad ideš redom, tražiš.. nešto pametnije-konkretnije nema .. 'snalaženje' :) ..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice