Star Citizen izdvojena tema

poruka: 4.785
|
čitano: 875.877
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
17 godina
neaktivan
Re: Star Citizen
Tonči kaže...
Ukratko, realno imaju ogromne apetite i velike šanse za epic fail, ali sretno im da uspiju. :)

Da, kao i svi takvi projekti - što se više stvar hype-a i što se više feature-a obećaje, to su veče šanse za razočarenje pri izlasku gotovog proizvoda.

Naravno, za SF fanove to sve treba uzeti sa zadrškom jer čak se i Star Trek Online još uvijek igra, a totalno su ga zeznuli i igra nije ni sjena onoga što je mogla biti i kako su je igrači percipirali dok je bila u izradi.

Na stranu skepticizam, samo u 10. mjesecu SC je prikupio preko 5 milja $ donacija - trend je i dalje uzlazni, što znači (ako se tempo nastavi) da bi do kraja godine moglo biti prikupljeno i preko 35 milja $$$ - nevjerojatno...

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Odličan članak za sve koji sumnjaju u (već postignut) uspjeh SC-a {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Odličan članak za sve koji sumnjaju u (već postignut) uspjeh SC-a {#}

Članak više ide na "ako igra i ne ispuni očekivanja neće biti neka šteta jer je svaki individualni backer donirao relativno malu sumu novaca" nego što se pozabavio nekim ozbiljnijim

kritikama poput onih koje je već ovdje iznio Deus Ex.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 11:47 (crnyo).
17 godina
neaktivan
crnyo kaže...

Članak više ide na "ako igra i ne ispuni očekivanja neće biti neka šteta jer je svaki individualni backer donirao relativno malu sumu novaca" nego što se pozabavio nekim ozbiljnijim

Članak ide na to da je SC uspješan već samim efektom koji ima na zajednicu i kao pokazatelj velikim izdavačkim kućama da ima dosta ljudi koji bi ih rado zaobišli u širokom luku.

SC zajednica nije samo grupa obožavatelja C.R.-ovog lika i djela, već i grupa PC gamera koji su željni pravog PC-only SF spektakla koji će njihove pile tjerati do maksimuma i znati iskoristiti sav raspoloživ hardver (pa i onaj koji tek dolazi).

Ja sam podupro projekt zato što smatram da upravo ovakvih igara nedostaje današnjoj PC gaming sceni, a i sanjario sam o ovako nečemu već preko 10 godina.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan

Meni je članak prilično bezveze.

Mislim da su svi koji su malo promislili o tome zaključili da je SC postavio rekorde u skupljanju love. I da je pokazao da postoji interes za neke zapostavljene niše.

I naravno da je uspio bez publishera doći do velike investicije... ITD.

Ali eto, ja sam mislio da je poanta projekta izvrsna igra a ne rušenje ograničenja oko developmenta i sličnog. A igre još nema, za sada je sve hrpa textura, modela, koncepata te lijepa web stranica. Kod mene prvi ikakav uspjeh vezan uz srž projekta će biti dogfighting modul, i to ako bude kako treba.

A onda uspjeh će biti kada izađe igra i ako bude imala sve što je najavljeno za release.

Ovaj članak predstavlja kao da je sam projekt sebi cilj, ali nije, cilj je igra. Za one koji prate projekt kao ekonomisti sigurno su svi ciljevi već ispunjeni. :)

14 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...
crnyo kaže...

Članak ide na to da je SC uspješan već samim efektom koji ima na zajednicu i kao pokazatelj velikim izdavačkim kućama da ima dosta ljudi koji bi ih rado zaobišli u širokom luku.

SC zajednica nije samo grupa obožavatelja C.R.-ovog lika i djela, već i grupa PC gamera koji su željni pravog PC-only SF spektakla koji će njihove pile tjerati do maksimuma i znati iskoristiti sav raspoloživ hardver (pa i onaj koji tek dolazi).

Ja sam podupro projekt zato što smatram da upravo ovakvih igara nedostaje današnjoj PC gaming sceni, a i sanjario sam o ovako nečemu već preko 10 godina.

Ako je netko backer SC-a to ne znači nužno da on ne kupuje i igre od velikih izdavačkih kuća. Štoviše rekao bih da je većina backera nedavno kupila ili će kupiti neki od AAA naslova.

Slažem se s tobom da su dva velika razloga uspjeha ove igre na Kickstarteru taj što su ljudi gladni dobrog spacesim naslova i taj što Chris Roberts ima dobar track record što uljeva određeno povjerenje.

SC je samo pobudio pažnju, kakav će efekt imati na zajednicu tj. hoće li potaknuti financiranje i drugih igara preko Kickstartera čime bi zaobišli veliki izdavačke kuće uvelike zavisi o tome da li će CR uspjeti ispuniti većinu stvari koju obećava.

Autor članka uopće nije adresirao ovo pitanje, a sumnjam i da bi mogao zato što je za ovu temu potreban netko tko ima iskustva u game development industriji - ostalo su puka nagađanja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.11.2013 14:39 (crnyo).
17 godina
neaktivan
crnyo kaže...

Ako je netko backer SC-a to ne znači nužno da on ne kupuje i igre od velikih izdavačkih kuća.

Slažem se s tobom da su dva velika razloga uspjeha ove igre na Kickstarteru 

Prvo - naravno da to nije međusobno isključivo (i sam kupujem i AAA naslove tu i tamo..), ali čovjeka veseli ovakav ishod ;)

Drugo - na Kickstarteru je skupljeno samo preko 2 milje $$$, a sve ostalo (preko 24 milje) na njihovoj vlastitoj stranici :)

Lijep pozdrav ;)
16 godina
protjeran
Star Citizen

jeste li kupovali kakva oružja za brodove?!?!? 

"Voyager direct" je malo šrto dorađen... nema nikakvih konkretnih opisa ni specifikacija lasera koje prodaju, mogućnost usporedbe... 

Stay awhile and listen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pad0branac kaže...

"Voyager direct" je malo šrto dorađen... nema nikakvih konkretnih opisa ni specifikacija lasera koje prodaju, mogućnost usporedbe... 

Nisam se još s tim zamarao, to je tek u povojima i nema puno predmeta za kupovat. 

Pretpostavljam da će se to razviti u ogroman asortiman raznih korisnih i kozmetičkih predmeta.

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Službeno je najavljena podrška za AMD-ov Mantle.

Sad ostaje za vidjeti hoće li buduće generacije Nvidia kartica isto podržavati Mantle i koliko će on zaista donjeti bolje performanse uz high fidelity grafiku.

(do izlaska dogfighting modula ostalo je još manje od 2 mjeseca, a tu se tek počinju finije podešavati stvari bitne za gameplay..)

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Hornet 7A hull upgrade - opcija za lakšu nadogradnju na vojničku verziju Horneta (geometrija i skin trupa letjelice, a kasnije u igri se nabave dodatni djelovi tipa generator, motor i jače naoružanje..).

Idealno je kupiti nešto za 20$ preko pledge store-a i onda za 24 sata meltati i uzeti ovaj upgrade za 'store credit$' jer na taj način svih 20$ idu CIG-u za razvoj igre, u suprotnom 10$ ide na donaciju veteranima, ali ako netko želi donirat i to je ok..  

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dali su opciju da platiš svih 20 CIG-u, ne moraš dati veteranima..

17 godina
Star Citizen

Izgleda samo je vizualan upgrade, nema nikakve prednosti na običan model.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Star Citizen

jel će biti preprodaje itema među igračima?!?!? kao npr. na steamu CS:GO oružja

da igrajući malo i zaradim 

Stay awhile and listen...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Izgleda samo je vizualan upgrade, nema nikakve prednosti na običan model.

Da, upgrade je vizualan - mijenja se skin i geometrija trupa letjelice.

Sva naprednija oružja i dodatke ćeš moći naknadno nabaviti u igri i kroz neko vrijeme sasvim kompletirati vojni model broda  {#}

Lijep pozdrav ;)
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Detalji oko 26. studenog i kraja LTI-a..  čitav idući tjedan dostupni 'Limited Edition' brodovi - svaki dan po jedan:

Monday, November 18 – ORIGIN M50

Tuesday, November 19 – ORIGIN 350R & Lightspeed Package

Wednesday, November 20 – Drake Caterpillar

Thursday, November 21 – RSI Aurora LX

Friday, November 22 – Anvil Gladiator & Aegis Retaliator (running through the weekend)

Monday, November 25 – MISC Starfarer

26. ide live event od 4 sata i najava novih brodova koji su u izradi, te svega što nas čeka do Dogfighting Module-a idući mjesec  {#}

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
1 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Star Citizen

Cijene brodova sa LTI su prebolesno velike ... :D

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

S obzirom da se prodaju asseti u nepostojećoj igri, naravno da jesu. :P

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Ja sam pridonio i više nego dovoljno kroz zadnjih 12 mjeseci, imam 2 broda - Aurora LN i Hornet s military trupom, te nešto sitnica za hangar i par skinova.

Sve ostalo planiram zaraditi u samoj igri bez dodatne kupovine (možda uplatim još po par dolara za nekakve kozmetičke gluposti čisto da podržim developere).

Na neki način ubije se motivacija i draž za napredovanjem u igri ako se večina stvari kupi unaprijed (a sve - ne računajući ekskluzive kao Vanduul fighter, što se može kupiti za $ moći će se zaraditi i kroz samo igranje).

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Anonymous kaže...

Cijene brodova sa LTI su prebolesno velike ... :D

Imaj na umu da to nisu cijene zbog samih brodova, brod ćeš moći zaraditi i igranjem.

To su cijene (veči ili manji iznosi) koje je zajednica spremna donirati developerima za razvoj igre i nitko nikoga ne tjera da kupuje te brodove. To su čiste donacije uz koje se kao svojevrsnu nagradu dobije i pojedini brod.

Lijep pozdrav ;)
12 godina
protjeran

Jeli netko zna gdje skinuti ovakav žuti logo, ali da je veći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 17:56 (DeathBringer12).
16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Jeli netko zna gdje skinuti ovakav žuti logo, ali da je veći.

Skineš high res crni (google images) i u nekom image editing programu promijeniš boju. Ako ne znaš kako složim ti ja. {#}

I possess a skill to google.
12 godina
protjeran

Aj ti molim te, evo slike pa kasnije ja lako uradim resize http://i.imgur.com/N9R7bcq.png

Hvala.

16 godina
neaktivan
Star Citizen

Evo pa si odaberi neku od varijacija:

http://minoza.imgur.com/all

Moj PC  
3 0 hvala 1
12 godina
protjeran

Minoza's images are not publicly available

16 godina
neaktivan
DeathBringer12 kaže...

Minoza's images are not publicly available

Moj bed... sad bi trebalo raditi.

15 godina

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Star Citizen

Danas prelaze 30 milja $$$ i zajednica glasa za svaki idući stretch goal kojuvrstu broda želi vidjeti u igri...   fenomenalno!  {#}

Također, malo više o razvoju SP kampanje - Squadron 42...

Lijep pozdrav ;)
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2013 11:10 (Dado_ZG78).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Star Citizen, Star Citizen - nickovi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice