Grand Theft Auto V

poruka: 9.937
|
čitano: 4.134.412
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
GTA 5

Nema smisla raspravljati o tom glupom GOTY-u kada u jednoj godini izade i preko 50-tak, da tako kazem popularnih/dobrih igara i ako se nama svida GTA V ne znaci da ce se svidjeti i ostatku ekipe.... takoder, ne mozes u GOTY trpati samo TPS i FPS igre, to jednostavno ne ide tako i to kazem ja kao veliki TPS fan.  Ako vec hocemo raspraljati o GOTY-u onda bolje reci: 1. FPS GOTY 2. TPS GOTY 3. RTS GOTY 4. SS GOTY itd jer je to vise fer, a o ukusima se ionako ne raspravlja. Na kraju krajeva, pojedincu mozda GTA V i jest GOTY jer taj isti mozda igra samo GTA igre ili samo TPS igre ali ne moze se o GOTY-u govoriti kao o nekakvoj cinjenici. BTW Last of Us ima dosta los AI, a pokupila je od pojedinaca odlicne ocjene, ne kazem da je losa igra jer nije ali samim time ne moze biti savrsena igra.

Sto se tice GTA V, R* je i sam izjavio da ne mozemo ocekivati odlicnu grafiku od open world igre, a sto se tice GTA V za next gen konzole, next gen je puno vise od same grafike, kao drugo, pogledajte GTA SA koji je izasao za 6th gen konzole, a komotno je mogao izaci za 7th gen konzole, zasto nije? Pa ocito je, pogledajte u koliko primjeraka se prodala PS2 konzola i u koliko primjeraka se prodao GTA SA, jasno je i onda recite da R* nije znao sto radi, R* treba prvenstveno pokriti troskove i zaraditi kako bi mogli uopce poceti raditi na novom projektu, GTA igre su uvijek bile visokobudgetne igre, a tesko je pokriti troskove s novim konzolama jer ne mozes porediti 156+ mil PS3/360 korisnika s npr. ocekivanih 5mil PS4/X1 korisnika (da, ocekivanih jer ono, nikada ne znas hoce li se jos jednom ponoviti koji gaming crash kao tamo 1983). BTW netko je napisao da ne ocekuje da ce igra na PC-u podrzavati Win XP, ja opet kazem, zasto ne? Pa XP znaci DX 9, a jako dobro znamo da su konzole prakticki DX 9 i da MP3 podrzava DX9 odnosno XP tako da, nebi me uopce cudilo ako bude porske za DX9. Nije vam ovo Crytek-EA koji je zabio noz u leda cak i DX 10 korisnicima (i to sa high end i multi GPU konfiguracijama).

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Re: GTA 5
lovac82 kaže...

Nema smisla raspravljati o tom glupom GOTY-u kada u jednoj godini izade i preko 50-tak, da tako kazem popularnih/dobrih igara i ako se nama svida GTA V ne znaci da ce se svidjeti i ostatku ekipe.... takoder, ne mozes u GOTY trpati samo TPS i FPS igre, to jednostavno ne ide tako i to kazem ja kao veliki TPS fan.  Ako vec hocemo raspraljati o GOTY-u onda bolje reci: 1. FPS GOTY 2. TPS GOTY 3. RTS GOTY 4. SS GOTY itd jer je to vise fer, a o ukusima se ionako ne raspravlja. Na kraju krajeva, pojedincu mozda GTA V i jest GOTY jer taj isti mozda igra samo GTA igre ili samo TPS igre ali ne moze se o GOTY-u govoriti kao o nekakvoj cinjenici. BTW Last of Us ima dosta los AI, a pokupila je od pojedinaca odlicne ocjene, ne kazem da je losa igra jer nije ali samim time ne moze biti savrsena igra.

Sto se tice GTA V, R* je i sam izjavio da ne mozemo ocekivati odlicnu grafiku od open world igre, a sto se tice GTA V za next gen konzole, next gen je puno vise od same grafike, kao drugo, pogledajte GTA SA koji je izasao za 6th gen konzole, a komotno je mogao izaci za 7th gen konzole, zasto nije? Pa ocito je, pogledajte u koliko primjeraka se prodala PS2 konzola i u koliko primjeraka se prodao GTA SA, jasno je i onda recite da R* nije znao sto radi, R* treba prvenstveno pokriti troskove i zaraditi kako bi mogli uopce poceti raditi na novom projektu, GTA igre su uvijek bile visokobudgetne igre, a tesko je pokriti troskove s novim konzolama jer ne mozes porediti 156+ mil PS3/360 korisnika s npr. ocekivanih 5mil PS4/X1 korisnika (da, ocekivanih jer ono, nikada ne znas hoce li se jos jednom ponoviti koji gaming crash kao tamo 1983). BTW netko je napisao da ne ocekuje da ce igra na PC-u podrzavati Win XP, ja opet kazem, zasto ne? Pa XP znaci DX 9, a jako dobro znamo da su konzole prakticki DX 9 i da MP3 podrzava DX9 odnosno XP tako da, nebi me uopce cudilo ako bude porske za DX9. Nije vam ovo Crytek-EA koji je zabio noz u leda cak i DX 10 korisnicima (i to sa high end i multi GPU konfiguracijama).

da i zato ne glasa jedan covjek za goty nego vise njih. isto kao i ovdje na forumu, svi glasamo, i onda igra s najvise glasova pobjeduje.

13 godina
neaktivan
GTA 5

ljudi pogledajte moj pc i vidite ocul moc igrat gta v i na kojoj grafici?

Gaming 4ever.
Moj PC  
0 10 hvala 0
15 godina
99Mile99 kaže...

može sve na ultra najviša reza super konfa </sarcasm>

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
14 godina
neaktivan
99Mile99 kaže...

Moći ćeš, bit će odlična grafika na rezi 320x240 i super ultra mega giga detaljima.

17 godina
mar123 kaže...
da i zato ne glasa jedan covjek za goty nego vise njih. isto kao i ovdje na forumu, svi glasamo, i onda igra s najvise glasova pobjeduje.

Da ali to glasovanje nije obavezno kao sto npr. moras placati rezije/racune, cijeli taj GOTY se moze iskoristavati u svoju korist, napravis multi accev-e i eto ga, a siguran sam 100% da ima pun kufer fanboy-a koji upravo to i rade jer se osjecaju povrijedeno u slucaju da njihova igra ne ostvari tamo neku random titulu, na kraju krajeva, imas, karikiram 50-100 mil gamer-a, a puno ih manje glasa. Osim toga, sto ako recimo tamo nekih, karikiram 100-tinjak Skyrim fanova nije moglo glasati zbog kojekakvog razloga, mislim, po cemu su taj GOTY i npr. Metacritic pokazatelj necega? isto tako cesto vidim da neka igra na Metacriticu ima 80-90 ocjenu, a kada pogledam ocjene korisnika onda zna biti i 60-70, tako da, to je sve cista glupost odnosno marketing jer prakticki jedna osoba moze deset puta glasati ili napraviti deset pozitivnih ili deset negativnih recenzija itd, a sigurno ne mozes izbjegnuti npr. placanje kucnih racuna.

Tako isto ona istrazivanja sto vidimo na TV-u (politicke stranke i njihova popularnost), sto mi znamo tko je tu glasao, sto mi znamo jesu li glasaci clanovi SDP-a ili HDZ-a itd.

Ugl, hocu reci.... sve te statistike su cista glupost, vrlo lako se mogu iskoristavati, samim time, pouzdanost im nije jaca strana.

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.8.2013 21:39 (lovac82).
16 godina
neaktivan
99Mile99 kaže...

Spojiš 2 kalkulatora  u SLI i da vidiš grafike... yea right...

Suha krpa na dnu mora.....
14 godina
neaktivan
ph3nom_gamer kaže...

Jesam ja negdje možda naveo da ne volim BF?

Samo želim reći da jedan millitary shooter jednostavno ne može biti goty. Za igru godine se ne gleda samo multyplayer i grafika.

Prema mome mišljenju, ove godine će se za tu titulu boriti 4 igre. The last of us, Bioshock, GTA 5 i eventualno Watch dogs.

Zašto nebi mogao biti BF4? Jesi ga odigrao, jesi vidio šta on sve nudi prije nego zaključiš? Ako nema SP neki, znači nije dovoljno dobar? Po trailerima više očekujem ovaj watch dogs nego gta5, al isto tako čim bude službeno da će GTA biti na PC-u naravno uzet ću ga :)

14 godina
neaktivan
GTA 5

ako nije bila :)

Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
moderator
ph3nom_gamer kaže...

Samo želim reći da jedan millitary shooter jednostavno ne može biti goty

COD:MW je bio goty 2007.

سمندری ڈاکو
14 godina
neaktivan

nažalost možeš samo tetris {#} sorry

14 godina
odjavljen
ph3nom_gamer kaže...

Jesam ja negdje možda naveo da ne volim BF?

Samo želim reći da jedan millitary shooter jednostavno ne može biti goty. Za igru godine se ne gleda samo multyplayer i grafika.

Prema mome mišljenju, ove godine će se za tu titulu boriti 4 igre. The last of us, Bioshock, GTA 5 i eventualno Watch dogs.

Dodaj još Metro: Last Light. Da kažemo kratka, ali slatka igra među tim dugim gigantima što si nabrojao, a koja ima neprevaziđenu priču, motive, atmosferu, gameplay i još da ne zaboravim fenomenalnu tehničku stranu kojoj ni jedna od tih igara ne može primaći. Rekao sam u nekom od prošlih postova "zakon prirode" koji kaže da GTA mora biti igra godine, ma koje igre pored nje da izađu jer je to jedan nesvakidašnji događaj, stvaranje nečeg velikog koje se može mesecima gustirati u nedogled, a da ti ne dosadi. Da ne izlazi GTA 5, Metro: Last Light bi po mom mišljenju bez velike konkurencije osvojio prvo mesto, ovako će morati da se zadovolji sa drugim. Ali kada budu birali kategorije, u pucačkoj Metro sigurno osvaja. Bila bi velika sramota da osvoje COD ili BF koji izlaze skoro svake godine. Metro je jedan poseban fenomen u svetu igara čiji uspon tek počinje.

P.S: Izvinjavam se što sam malo otišao u off topic, ali želeo sam objasniti neke stvari.

13 godina
odjavljen
GTA 5

Da bar naprave kao što je Mafia imala: ako te policija vidi da prođeš kroz crveno ili da voziš preko brzinskog ograničenja, jure za tobom kako bi te zaustavili i napisali ti kaznu!

A ako te vide da nosiš oružje u ruci, ideš u zatvor ako te uhvate. Ne pucaju po tebi ako ti ne pucaš prvi. Također u Mafiji si mogao nositi oružja na sebi koliko bi otprilike mogao i u stvarnom životu. Kratku dvocijevku, dva pištolja i sačmaricu, i to je to, nema mjesta za više oružja nositi na liku. Ne možeš u isto vrijeme nositi i Tommygun i sačmaricu. Zapravo možeš, ali samo jedno od to dvoje velikih oružja možeš holsterati (spremit ispod kaputa), drugo ti mora ostati u ruci jer nema mjesta za sakriti ga! U Mafiji ako si nekome oteo automobil, taj bi te prijavio policiji i ubrzo bi počeli tražiti taj automobil. Ako pogaziš nekog na cesti ili pucaš, također bi bio prijavljen policiji, neovisno o tome je li te policajac direktno vidio. Također tvoj lik nije znao provaliti u svaku marku automobila. Morao je biti posebno naučen od mehaničara kako provaliti u pojedini automobil. Sitnice poput ovih čine ogromnu razliku u igrivosti onima koji očekuju barem malo realnosti u igri. U sadašnjem stanju GTA ima rating 18+ , ali po igrivosti mu je rating 12- , sorry, uopće ne trolam nego iznosim svoje mišljenje. U sadašnjem stanju GTA vrlo brzo postane dosadan i repetitivan, upravo zbog tih nerealnosti kojih je prepun. Vadiš 30 vrsta bazuka iz gaća, možeš poklati i pogaziti pola grada, voziti 150kmh i sudarati se koliko želiš, ako te policija direktno ne vidi nikom ništa. To brzo dosadi. Iskreno se nadam da će poraditi na AI-u policije i malo na tom sistemu, ovo kako je sada je dosadno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:03 (harrothar).
Moj PC  
3 14 hvala 0
17 godina
GTA 5

i upravo zbog tog mi mafia nije bila tolko zabavna kao npr jedan gta san andreas.

Moj PC  
4 11 hvala 0
16 godina
neaktivan
harrothar kaže...

. U sadašnjem stanju GTA vrlo brzo postane dosadan i repetitivan, upravo zbog tih nerealnosti kojih je prepun. Vadiš 30 vrsta bazuka iz gaća, možeš poklati i pogaziti pola grada, voziti 150kmh i sudarati se koliko želiš, ako te policija direktno ne vidi nikom ništa. To brzo dosadi.

GTA nikad nije niti će igrati na realnost, nego će se fokusirati na zabavu u igri i slobodi. I baš zbog toga volim GTA. Mislim da je Mafia odlična igra, ali da u peticu stave stvari tipa nošenje dva-tri oružja i vožnja po brzinskim ograničenjima ja bi pop*zdio nakon par sati igre.

16 godina
GTA 5

mislim da su stavili u igru to za ukradena auta. Evo iz CVG interviewa:

"So going back to the vehicles - are you almost more encouraged to buy them than to steal them?

You can buy cars, just like you can (in the real world). Or you can steal them if the mod shops are prepared to dabble with them. If they are, you can spray them and change the plates. If they're not prepared to do that, when the cops spot you in a stolen car, you'll get a Wanted level."

meni je to i bolje, jer će dati naglasak na auta koja ćemo kupovati kao svoja, ovako nitko nebi ni kupovao. A ako vam je i do krađe, nije ni to problem. Prefarbaš ga i promijeniš tablice i riješena stvar. Meni je to odlično.

Blaugrana al vent, un crit valent, tenim un nom, el sap tothom, BARCA! BARCA! BARCA!
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:19 (antimadridista).
Moj PC  
15 0 hvala 0
17 godina
Ray0 kaže...
harrothar kaže...

. U sadašnjem stanju GTA vrlo brzo postane dosadan i repetitivan, upravo zbog tih nerealnosti kojih je prepun. Vadiš 30 vrsta bazuka iz gaća, možeš poklati i pogaziti pola grada, voziti 150kmh i sudarati se koliko želiš, ako te policija direktno ne vidi nikom ništa. To brzo dosadi.

GTA nikad nije niti će igrati na realnost, nego će se fokusirati na zabavu u igri i slobodi. I baš zbog toga volim GTA. Mislim da je Mafia odlična igra, ali da u peticu stave stvari tipa nošenje dva-tri oružja i vožnja po brzinskim ograničenjima ja bi pop*zdio nakon par sati igre.

u GTA su to napravili tako da na pocetku i ne mozes nositi automatske puske i bazuke vec tek malo kasnije u igri, a tada kad to dobijes, rjetko kad i izvadis obicno oruzje.

Ali ovo za auta bi bilo dobro implementirat.pogotovo sada kada u ti je cijela mapa otkljucana pa imas mogucnost na pocetku igre nac neko bisno auto i provalit u njega.

AI sa policijom bi realno trebao poboljsat ali ako se malo bolje pogleda, nakon nekog vrimena bi bilo iritantno gledat ima li na raskrizju policija i mozes li projurit ili nemozes...

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 13:19 (Abomb).
17 godina
GTA 5
Zato na pcu postoje traineri i kad ti dojadi murka stisnes gumb i kad ih opet hoces opet ih aktiviras.
Moj PC  
1 16 hvala 0
14 godina
neaktivan
turbojc kaže...

Dok sam gledao trailer za MP,vidio sam sobu,pa me soba asocirala na ovu sliku. Patrick Brown.

http://fc07.deviantart.net/fs71/i/2012/164/a/1/grand_theft_auto_legends_2012_by_patrickbrown-d53et9c.jpg

fali trevor sa miniganom{#}

16 godina
neaktivan
GTA 5

Ta slika je nastala davno prije Trevora. :D 

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
GTA 5

joj dajte, sad lupajte td, hardcore gameri kao nikad nisu koristili sifre, na misijama ni ja ne koristim no kad vec imas preko 1000 sati u gta iv onda ti sifre naprave igru zabavnijom. da ne govorim o onim trainerima koji mogu spawnat bodyguarda itd.

Moj PC  
3 10 hvala 0
17 godina
meni je zanimljivo od traniera kad ti upamti lokaciju auta i nemoze nestat, pa ih sve uguram u neku bogatu kucu i pravim se da je moja :) posto u gta iv nije bilo opcije za kupiti kucu
dado
17 godina
Et_Tu_Brute? kaže...
TheMrCro123 kaže...
...

Razlozi za GOTY su ti glupi, sama popularnost igre nebi smjela imati veze sa igrom godine, a kamoli asocirati na GOTY zbog BF3 teme, kad je otvorim imam osjećaj da ću sifilis dobit, jedno 15% je tamo normalnog sadržaja, sve ostalo spam... Malo se potrudimo da ova tema ostane čista, može? Ako mi želiš odgovorit na ovu poruku, posalji privatnu poruku.

Pogotovo je sve to glupo kad se uzme u obzir da je GTA igra koju svi igraju, imas podjelu PES/FIFA, COD/BF, a onda svi ti zajedno, plus ostali koji ne igraju nista od toga upale GTA, zato je GTA posebno nesto u svijetu igara i sami plafon tog svijeta, nesto kao Kum u filmovima {#}

14 godina
protjeran
dado16 kaže...
meni je zanimljivo od traniera kad ti upamti lokaciju auta i nemoze nestat, pa ih sve uguram u neku bogatu kucu i pravim se da je moja :) posto u gta iv nije bilo opcije za kupiti kucu

{#}

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR ......................... BATTLELOG: Megatr0n_HR
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.8.2013 17:34 (MARKOcVp).
14 godina
neaktivan
GTA 5

Vi ovdje ratujete o GOTYu, sta cete izdrkavat na to ako igra bude GOTY? Ne razumijem, oće li igrat biti zabavnija za igrati onda, imati više sadržaja? Nek mi neko molim vas objasni poantu GOTYa jer ja je ne razumijem. 

Ako vam je igra odlična i uživate u njoj, boli vas k jel dobra drugima i kakve je nagrade pokupila. 

15 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
GTA 5

samo se strpi sine...ćale na glavu :D 

Moj PC  
8 16 hvala 0
16 godina
peterstern9 kaže...
99Mile99 kaže...

Moći ćeš, bit će odlična grafika na rezi 320x240 i super ultra mega giga detaljima.

Još bolje, 80x80 :D

13 godina
neaktivan
GTA 5

Evo par slika neznam jesul bile.
Slika 4 Pogledajte kamion i prikolicu {#}{#}

Moj PC  
10 0 hvala 5
17 godina
GTA 5
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 3:46 (lovac82).
Moj PC  
6 1 hvala 5
15 godina
neaktivan
GTA 5

sad znamo kakav ce oblik mape bit. vidi se na achievmentu

CONSOLES FTW!!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.8.2013 12:00 (PEXer).
Moj PC  
2 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice