- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Mafia II je sto se tice preformansi odlicna, grafika po meni najbolja (za sad). . .pogotovo kad pada snijeg. . .i više mi fizka (vožnja auta) odgovara u Mafi II nego GTA IV.
edit: Metro 2033 (2010) ima isto odlicnu grafiku.
EDT2:Evo jedna igrica kojom sam ja za sada odusvlje i jedvah cekm njen izlazak. . .
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EWJD8DMasCU
ocito niste nikad igrali mafiu 1 kad vam je 2 tako dobra...dvojka je smece zivo...
gta iv je 100x bolji od mafie 2, iako je sam po sebi osrednji gta...
ajmo TD
Tema se zove GTA V zar ne?
igro sam prvo gta4 (svaki pokušaj skidanja "peča" radi boljih performansi nije uspio, priča bzvz itd...) onda mafiu 2 (sve super priča, grafika, optimiziranost, osim toga što kratko traje i treba mod za freeroaming...) i onda sam se naslušao takvih kao što si ti i skino mafiu 1 i mogu reći da poslije mafie 2 ona se ne može igrati, priča ok, ali ipak ni do koljena novoj mafii i nadam se da će izaći mafia 3 i da će je napraviti isti likovi ko i mafiu2
Iako se sa 40++ godina ne smatram više gamerom, Mafia 1 je imala ono nešto. To je bila zadnja igra koju sam prešao od početka do kraj bar 5 puta... nakon nje su mi sve igre izgledale bezveze. Mislim da je za Mafiu bila ključna priča ispričana u maniri najboljih kriminalističkih filmova i cjelokupni ugođaj u igri (glazba, automobili, arhitektura...) je IMHO neponovljiv.
I grafika u eri Pentium4 & nVidia4 konfiguracija je bila revolucija. Od GTA sam zadnju igrao ViceCity i negdje pred kraj odustao... feeling i glazba 80-tih je bio svojevrsni homage jednom lijepom razdoblju u kojem sam odrastao.
GTA San Andreas sam samo isprobao, baš kao i Mafiu 2. Obje igre sam prepustio svojim klincima da se zabavljaju... Bit će da sam ostario;-)
Ove Informacije nisu potvrdjene od strane Rockstara,ali dolaze iz veoma pouzdanog izvora.
-Specijalna mogucnost svih likova se aktivira tipkom L3
-Na bankomatima se moze proveriti stanje racuna glavnog lika
-Mozete pokupiti autostopera sa ulice i odvesti ga na zeljeno mesto.
-Internet kafici su uklonjeni.Sada cete moci posecivati drustvene mreze ili gledati video na mobilnom telefonu glavnog lika
-Postojace misije pod vodom
-Ako parkirate auto na ulici,a ne platite kartu za parkiranje,mogu vam ga oduzeti.Morat cete platiti za preuzimanje auta u skladistu.
-Moci cete izbusiti spremnik plina na vozilu i kada vozilo stigne do protivnika,zapalite trag plina da razneste vozilo.
:D
Ovo mi se sviđa, jer to znači da auti neće nestajat kad ga negdje parkiramo kao do sada.
Ove Informacije nisu potvrdjene od strane Rockstara,ali dolaze iz veoma pouzdanog izvora.
-Specijalna mogucnost svih likova se aktivira tipkom L3
-Mozete pokupiti autostopera sa ulice i odvesti ga na zeljeno mesto.
-Internet kafici su uklonjeni.Sada cete moci posecivati drustvene mreze ili gledati video na mobilnom telefonu glavnog lika
-Postojace misije pod vodom
-Ako parkirate auto na ulici,a ne platite kartu za parkiranje,mogu vam ga oduzeti.Morat cete platiti za preuzimanje auta u skladistu.
-Moci cete izbusiti spremnik plina na vozilu i kada vozilo stigne do protivnika,zapalite trag plina da razneste vozilo.
I jos da nadodam, citao sam negdje da ce biti mogucnost da se vozite u autobusu do odredjene lokacije.
Platit cu za preuzimanje vozila sa kalasnjikovom hahah...
bilo bi dobro da se uz multiplayer kakav smo vidjeli u gameplayu može igrati i samo s tri igrača..( da jedan igrač bude trevor... jedan franklin... i jedan michael) i da igrači mogu mijenjat likove... :)
- Franklin počinje sa dna kriminalne ljestvice vraćanjem automobila armenskom Simeonu Yetariji;
- Bankomati mogu biti ukradeni sa miniigrama kada igrate kao Michel;
- Stotine raspoloživih dodataka ćete imati za uređivanje vašeg ljubimca;
- Pas može uginuti ili se izgubiti. Moći ćete kupiti drugog ljubimca u trgovinama za kućne ljubimce koje se nalaze po cijelom Los Santosu;
izvor: 1level.com (ne znam je li pouzdano, ali zanimljivo je)
da li je spremnik umjesto rezervnog kotaca ili je gore u bunkeru?
xD
mislili su ne plin nego benzin :D
- Franklin počinje sa dna kriminalne ljestvice vraćanjem automobila armenskom Simeonu Yetariji;
- Bankomati mogu biti ukradeni sa miniigrama kada igrate kao Michel;
- Stotine raspoloživih dodataka ćete imati za uređivanje vašeg ljubimca;
- Pas može uginuti ili se izgubiti. Moći ćete kupiti drugog ljubimca u trgovinama za kućne ljubimce koje se nalaze po cijelom Los Santosu;
izvor: 1level.com (ne znam je li pouzdano, ali zanimljivo je)
Itekako zanimljivo :D
P.S Imam jedno pitanje za sve vas : Mozda znate mozda ne Xd ocemo li moci birati između vrsta pasmina ili je samo jedna pasmina ..hmm msm da je u traileru rottviler il sta vec...
I da ocemo li moci imati samo pse kao kucne ljubimce ili i macke,papige ... .D
Pardon novo mi je ovdje pa se nerazumijem :p
Pa dobro, ne mozes sada bas ocekivati simse od GTA
Ovo je totalno nepotrebno ako ti uvijek u gornjem kutu ekrana piše stanje računa. Bilo bi bolje da kad umreš izgubiš keš u novčaniku ili da ti naplate liječenje po njihovim standardima a ne uzmu samo par dolara kao u prošlim nastavcima.
Znam da će ovo zvučati potpuno subjektivno,pa se neki nemojte uvrijediti,ali opet sam malo razmišljao o GTA V i o svim uzbuđenjima koja nas očekuju i pokušao uspoređivati GTA franšizu sa ostalim njoj sličnima.
Zaključio sam da GTA jednostavno ima ono nešto što ju drži uvijek za jednu(ili nekoliko) ljestvicu više od ostalih GTA "kopija".
Ne mogu definirati što,ali niti jedna slična joj igra koliko god bila dobra,kao da još uvijek nije na razini GTA po fun faktoru,bez obzira na sve novotarije koje su takve igre ponudile,od grafike pa do gameplay mehanika.
Pa čak moram reći da mi ni Just Cause 2 koji bi prema svemu sudeći trebao biti sam vrh slobode sandboxa,ne pruža taj čudni osjećaj da mogu ići kamo poželim i činiti što poželim.
Bez obzira što se sa tom kukom mogu popeti u 3 sekunde na bilo koji krov i ukrasti bilo koje od stotinu vozila.Kad igram npr. San Andreas,osjećam baš potpuno slobodu.To je vjerojatno taj tajni sastojak koji samo R* zna napraviti.
Kada pogledam GTA V osjećam isti taj osjećaj kao i za San Andreas,a vjerujem nakon svega viđenoga da se neću prevariti.Samo npr. zamislite kako na "Harleyu" vozite u zalazak sunca po pustinjskoj cesti slušajući neku country glazbu...
Mislim da i sama svjetska popularnost GTA franšize nad ostalim sličnim igrama govori u prilog postojanju tog tajnog sastojka.
Koliko mi god slobode druge igre pokušale ponuditi jednostavno GTA je GTA.
aj molim vas nemojte vise predlagati sta bi bilo dobro imati u igri jer ispadate glupi iako to mozda i niste, ali sudeci po izjavama cisto sumnjam
aj molim vas nemojte vise predlagati sta bi bilo dobro imati u igru jer ispadate glupi iako to mozda i niste, ali sudeci po izjavama cisto sumnjam
da ne predlažemo/pretpostavljamo šta bi moglo biti? dobro, od sad ćemo gledati tebe i tvoje mudre izjave ipak se ovdje radi o tome šta ti misliš
aj molim vas nemojte vise predlagati sta bi bilo dobro imati u igru jer ispadate glupi iako to mozda i niste, ali sudeci po izjavama cisto sumnjam
da ne predlažemo/pretpostavljamo šta bi moglo biti? dobro, od sad ćemo gledati tebe i tvoje mudre izjave ipak se ovdje radi o tome šta ti misliš
citiram
bilo bi dobro da se uz multiplayer kakav smo vidjeli u gameplayu može igrati i samo s tri igrača..( da jedan igrač bude trevor... jedan franklin... i jedan michael) i da igrači mogu mijenjat likove... :)
to je samo na ovoj stranici, zivot mi je prekratak da idem po ostalim stranicama i trazim vase bisere
ja nisam ovdje nista pisao, pratim novosti i to ali jednostavno me ubije kad netko izvali takvu glupost, ajde da jednom, ali na svakoj stranici ima neki prijedlog koji nema veze s mozgom
Znam da će ovo zvučati potpuno subjektivno,pa se neki nemojte uvrijediti,ali opet sam malo razmišljao o GTA V i o svim uzbuđenjima koja nas očekuju i pokušao uspoređivati GTA franšizu sa ostalim njoj sličnima.
Zaključio sam da GTA jednostavno ima ono nešto što ju drži uvijek za jednu(ili nekoliko) ljestvicu više od ostalih GTA "kopija".
Ne mogu definirati što,ali niti jedna slična joj igra koliko god bila dobra,kao da još uvijek nije na razini GTA po fun faktoru,bez obzira na sve novotarije koje su takve igre ponudile,od grafike pa do gameplay mehanika.
Pa čak moram reći da mi ni Just Cause 2 koji bi prema svemu sudeći trebao biti sam vrh slobode sandboxa,ne pruža taj čudni osjećaj da mogu ići kamo poželim i činiti što poželim.
Bez obzira što se sa tom kukom mogu popeti u 3 sekunde na bilo koji krov i ukrasti bilo koje od stotinu vozila.Kad igram npr. San Andreas,osjećam baš potpuno slobodu.To je vjerojatno taj tajni sastojak koji samo R* zna napraviti.
Kada pogledam GTA V osjećam isti taj osjećaj kao i za San Andreas,a vjerujem nakon svega viđenoga da se neću prevariti.Samo npr. zamislite kako na "Harleyu" vozite u zalazak sunca po pustinjskoj cesti slušajući neku country glazbu...
Mislim da i sama svjetska popularnost GTA franšize nad ostalim sličnim igrama govori u prilog postojanju tog tajnog sastojka.
Koliko mi god slobode druge igre pokušale ponuditi jednostavno GTA je GTA.
U GTA ti si individua u živom svijetu. Penji se, bavi se nečim, preživi. VC - shebe se pošiljka droge, tražiš tko je iza toga dok te pritišče šef s druge strane. SA - imaju te za luzera kojem nije stalo do najbližih, a u biti te trebaju kako bi svoju bandu doveli na staze stare slave. Uz to dodaj i prljave plavce koji te drže za jaja. Malen si i bez ičega - idemo prema gore. GTA IV - balkanac koji traži "američki san" i razočara se nakon što shvati da stvari nisu kakve su bili obećane i boriš se rukama/nogama prema vrhu. Slično i bolje očekujem od GTA V koji već sada izgleda kao San Andreas 2.0 što se svijeta tiče.
Just Cause, Saint's Row - imaju super elemenata, ali imaš osjećaj ko da si mali bog što je zabavno isključivo na kratke staze (p.s. Saint's Row The Third mi je bolji nego GTA IV gdje je ipak falilo raznolikosti) , isto tako zbog toga okruženje djeluje više umjetno, ko igrica ako želite tako.
Mafia 1 & 2 recimo imaju taj "normal guy ide prema vrhu hijerarhije" osjećaj i nenadhebivu priču (jedinica), ali za razliku od GTA ne nude baš side, sandbox aktivnosti. GTA ima elemente i zabave i ozbiljnosti što ga čini jedinstvenim unatoč ostalim sandbox igrama.
...
U GTA ti si individua u živom svijetu. Penji se, bavi se nečim, preživi. VC - shebe se pošiljka droge, tražiš tko je iza toga dok te pritišče šef s druge strane. SA - imaju te za luzera kojem nije stalo do najbližih, a u biti te trebaju kako bi svoju bandu doveli na staze stare slave. Uz to dodaj i prljave plavce koji te drže za jaja. Malen si i bez ičega - idemo prema gore. GTA IV - balkanac koji traži "američki san" i razočara se nakon što shvati da stari nisu kakve su bili obećane i boriš se rukama/nogama prema vrhu. Slično i bolje očekujem od GTA V koji već sada izgleda kao San Andreas 2.0 što se svijeta tiče.
Just Cause, Saint's Row - imaju super elemenata, ali imaš osjećaj ko da si mali bog što je zabavno isključivo na kratke staze (p.s. Saint's Row The Third mi je bolji nego GTA IV gdje je ipak falilo raznolikosti) , isto tako zbog toga okruženje djeluje više umjetno, ko igrica ako želite tako. Mafia 1 & 2 recimo imaju taj "normal guy ide prema vrhu hijerarhije" osjećaj i nenadhebivu priču (jedinica), ali za razliku od GTA ne nude baš side, sandbox aktivnosti. GTA ima elemente i zabave i ozbiljnosti što ga čini jedinstvenim unatoč ostalim sandbox igrama.
Meni je čudno što uopće uspoređujete te igre. Da, isti su žanr, ali princip je totalno drugačiji u svakoj od njih.
Just Cause 2 je čista akcija nabijena adrenalinom; ne poznajem nikoga tko je igrao JC2 da bi gledao lijepo cvijeće.
Mafia 2 je igra koja se jako čvrsto oslanja na priču koja je, usput rečeno, fenomenalna.
Saints Row 3 je zabava u najčišćem obliku. Osobno, nikako ne mogu ozbiljno shvatiti igru u kojoj lupam civile velikim rozim penetratorom.
GTA je mješavina svega, neki nastavci više, neki manje. Ali ta mješavina je odlično balansirana, i zato je takav užitak igrati ga.
O tome ti pričam. 
Jel Rockstar planira izbaciti još neki gameplay s obzirom na to da im igra izlazi za nekih dva meseca?... Mogli bi malo potpalit masu, da znamo šta nas još očekuje, neke konkretne zanimljivosti?...
Jel Rockstar planira izbaciti još neki gameplay s obzirom na to da im igra izlazi za nekih dva meseca?... Mogli bi malo potpalit masu, da znamo šta nas još očekuje, neke konkretne zanimljivosti?...
Vjerojatno multiplayer gameplay, sami su rekli
http://www.hcl.hr/vijesti-peticija-za-pc-port-gta-5-prikupila-preko-200-tisuca-potpisa-8971-17.html