Dragon Age: Inquisition

poruka: 755
|
čitano: 111.396
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Opet te rasprave o piratiziranju na PC-u i koliko se developera odlucuje za konzole da bi se izbjegla ta PCjaska gamad i pad profita zbog zlocestih hackera.

Eto Denuvo zastite, probijena tek oko 2 mjeseca nakon uvodjenja i to tek na 1 od 3 igre na kojoj je bila uvedena. Dakle bilo je itekako tesko cekat ikome tko je htio igrat te igre, jedva ih cekao, zivio za njih itd.

Sa druge strane prodaja je ostala na istim razinama, cak je podbacila po nekim ocekivanjima (Fifa npr ima losije prodajne rezultate od prethodne), a ocekivao se zestok boom radi nemogucnosti pirata da naprave jogurt verziju u kratkom roku.

Takodjer postoji tvrdnja da se naslovi toliko bolje prodaju na konzolama, te da zbog toga igre sve vise prelaze na konzole, preskacu PC verzije ili dolaze na PC sa (velikim) kasnjenjem. Vecina tih igara na konzolama ima stanoviti boom jer je dostupna ljudima koji kupuju iskljucivo konzole za igranje, a ne posjeduju gaming PC, ali zanemaruje se velika kolicina PC igraca koji kupuju konzole kako bi mogli igrati naslove koji su ili ekskluzive ili su developeri preskocili ili dosta kasnije izbacili PC verziju.

Nekih povelikih razlika nema. Cak i kad su se probile zastite na prethodnim generacijama konzola nije bilo strahovitih padova u nasljednicima pojedinih igara, prodaja se obicno vrti oko ocekivanih brojki, +/- ovisno o recenzijama.

Nekima je i kod vas znak da se pojedine igre bolje prodaju na konzolama definitivan dokaz da je PC podlozan piratiziranju i u biti konzole su jedina platforma koja kompanijama osigurava zaradu - ali rijetko tko kod te teorije uzima u obzir cinjenicu da je vecina naslova koja se uzima za dokaz prvo izasla na konzolama. Npr. kad izadje GTA 5 na PC-u, proci ce preko godine dana od kako je dosla na trziste i nekoliko mjeseci od kako je izasla na "next gen" konzolama. Vecina ljudi na zapadu, pa tako i neki moji poznanici koji zive u SAD-u, a koliko vidim i neki od vas, uz gaming PC imaju barem nekakvu konzolu. Tko je kupio GTX 5 na xbox 360 tesko da ce se odlucit dat novih 45-60€ za istu igru. Cai o da se odlucio kupit noviju "poboljsanu" verziju, vecina ce opet kupit za konzolu, naprosto jer je vec vani, a PC verzija ce se cekat jos mjesec i pol dana. Nakraju ce ostat samo ljudi koji imaju iskljucivo gaming PC i inace kupuju igre. Kakav ce to tocno biti dokaz da se igre slabije prodaju na PC-u i da je u biti bolje razvijat igre za konzole?

Koliko vidim kvalitetni Pc naslovi poput starcrafta, diabla itd... se i dalje prodaju strasno dobro. Bethesdine igre, blizzardove igre, da, cak i biowareove igre su se prodavale jako dobro.

Sa druge strane, upravo zbog odluka developera da shebu naslove poput DA2, DA:I, fable itd... bivsih PC ekskluziva sa pametno i kvaliteno napravljenim kontrolama i naprave od njih los konzole port rusi povjerenje u legitimnim PC igracima koji igre kupuju i tjera ih koristit jogurt verzije jer naprosto ne zele placat 60€ da bi dobili jos jedan los port od necega sto je trebao biti bolesno dobar PC naslov prilagodjen konzoli. Ustupci koje gledamo iz godine u godinu sa poglupljivanjem komandi, sve manje aktivnih skilova, sve vecu plilagodjenost kontrolerima i zanemarivanjem kamere i grafickih mogucnosti Pc platforme dovode do toga da PC trziste gubi. Cinjenice da igre za konzole dolaze i po nekoliko mjeseci, da ne kazem godina prije nego za Pc samo odmazu u cijeloj prici.

Moj PC  
9 0 hvala 0
12 godina
Re: Dragon Age: Inquisition
lovac82 kaže...

Bas je nedavno Sony (prije cca 1mj) objavio koliko imaju PS Plus pretplatnika na PS4, cini mi se da ih je bilo oko 7 mil (neka me netko ispravi ako grijesim), a PS4 se prodao trenutno u cca 16 mil primjeraka. Znaci, oko 7+ mil ljudi kupuje digitalne igre, a ostali ocito kupuju/igraju iskljucivo single player igre jer sada moras biti PS Plus pretplatnik kako bi mograo igrati multiplayer (nije kao kod PS3).

Ne moraš biti PS+ pretplatnik da bi kupio digitalnu igru. 

PSN - DeniZg80
16 godina
Rhodin kaže...

Opet te rasprave o piratiziranju na PC-u i koliko se developera odlucuje za konzole da bi se izbjegla ta PCjaska gamad i pad profita zbog zlocestih hackera.

Eto Denuvo zastite, probijena tek oko 2 mjeseca nakon uvodjenja i to tek na 1 od 3 igre na kojoj je bila uvedena. Dakle bilo je itekako tesko cekat ikome tko je htio igrat te igre, jedva ih cekao, zivio za njih itd.

Sa druge strane prodaja je ostala na istim razinama, cak je podbacila po nekim ocekivanjima (Fifa npr ima losije prodajne rezultate od prethodne), a ocekivao se zestok boom radi nemogucnosti pirata da naprave jogurt verziju u kratkom roku.

(...)

Koliko vidim kvalitetni Pc naslovi poput starcrafta, diabla itd... se i dalje prodaju strasno dobro. Bethesdine igre, blizzardove igre, da, cak i biowareove igre su se prodavale jako dobro.

Sa druge strane, upravo zbog odluka developera da shebu naslove poput DA2, DA:I, fable itd... bivsih PC ekskluziva sa pametno i kvaliteno napravljenim kontrolama i naprave od njih los konzole port rusi povjerenje u legitimnim PC igracima koji igre kupuju i tjera ih koristit jogurt verzije jer naprosto ne zele placat 60€ da bi dobili jos jedan los port od necega sto je trebao biti bolesno dobar PC naslov prilagodjen konzoli. Ustupci koje gledamo iz godine u godinu sa poglupljivanjem komandi, sve manje aktivnih skilova, sve vecu plilagodjenost kontrolerima i zanemarivanjem kamere i grafickih mogucnosti Pc platforme dovode do toga da PC trziste gubi. Cinjenice da igre za konzole dolaze i po nekoliko mjeseci, da ne kazem godina prije nego za Pc samo odmazu u cijeloj prici.

Demigod šalje pozdrave!

Nabrojio si dva kvalitetna PC naslova, koja pazi sad - nije moguće piratizirati.

Ostm toga, kao DA:I je konzolaška igra koja ne zavrijeđuje 60€ jer... Inventori nije najsretnije izrađen na PC-u? S druge pak strane, kao PC uspješnice si spomenuo Diablo koji je bio jedno veliko epsko govno od igre na startu koju nisi NITI MOGAO IGRATI (čuveni error 37), a sve do ekspanzije tip igre je bio "hack and actionhouse".

Razlika između DA:I i D3 je što smo se kod potonjeg pomirili da nikada neće doći pravi crack, dok kod prvog je to sve bilo samo "pitanje vremena".

Kako god da okreneš, danas igračka industrija se temelji na konzolama i piratstvo nije jedini, ali je jedan od razloga zašto je to tako. S druge strane danas prosječna igra košta cca 100-120 € (60€ je neki default za bazu + 2-3 DLC-a po 20€), što ono, osjetim kad me mlatne.

No isto tako, znam da ako se malo strpim tih 120€ može se spustiti i na 20€ (recimo kompletnu trilogiju Bioshocka sam platio 20€ na rasprodaji, dok zadnji Tomb Raider me, ako se ne varam, nije koštao niti 10€, Witcher 2 isto tako negdje, Skyrim 7-8 €, Fallout 10-tak € također, itd - u ovome trenutku, recimo, vrlo vjerojatno ću se trebati strpiti do spring ili summer salea za Shadow of Mordor, CoD i DA:I su mi potrošili dio koji sam bio spreman dati na igre, a da i tu igru baš sada moram imati - to za mene je definitivno pohlepa i razmaženost).

Recimo - Mass Efect 3 u ovome trenutku na Originu je - pazi sada - 3€. A bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je "jogurt igrača" kupilo ME3 u ovome periodu kada je igra zamalo pa jeftinija od kave (i na taj način podržali razvoj za PC).

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
Poruka je uređivana zadnji put pon 15.12.2014 22:50 (Bukva).
11 godina
neaktivan
Bukva kaže...
Rhodin kaže...

(...)

Demigod šalje pozdrave!

Nabrojio si dva kvalitetna PC naslova, koja pazi sad - nije moguće piratizirati.

Ostm toga, kao DA:I je konzolaška igra koja ne zavrijeđuje 60€ jer... Inventori nije najsretnije izrađen na PC-u? S druge pak strane, kao PC uspješnice si spomenuo Diablo koji je bio jedno veliko epsko govno od igre na startu koju nisi NITI MOGAO IGRATI (čuveni error 37), a sve do ekspanzije tip igre je bio "hack and actionhouse".

Razlika između DA:I i D3 je što smo se kod potonjeg pomirili da nikada neće doći pravi crack, dok kod prvog je to sve bilo samo "pitanje vremena".

Kako god da okreneš, danas igračka industrija se temelji na konzolama i piratstvo nije jedini, ali je jedan od razloga zašto je to tako. S druge strane danas prosječna igra košta cca 100-120 € (60€ je neki default za bazu + 2-3 DLC-a po 20€), što ono, osjetim kad me mlatne.

No isto tako, znam da ako se malo strpim tih 120€ može se spustiti i na 20€ (recimo kompletnu trilogiju Bioshocka sam platio 20€ na rasprodaji, dok zadnji Tomb Raider me, ako se ne varam, nije koštao niti 10€, Witcher 2 isto tako negdje, Skyrim 7-8 €, Fallout 10-tak € također, itd - u ovome trenutku, recimo, vrlo vjerojatno ću se trebati strpiti do spring ili summer salea za Shadow of Mordor, CoD i DA:I su mi potrošili dio koji sam bio spreman dati na igre, a da i tu igru baš sada moram imati - to za mene je definitivno pohlepa i razmaženost).

Recimo - Mass Efect 3 u ovome trenutku na Originu je - pazi sada - 3€. A bilo bi zanimljivo vidjeti koliko je "jogurt igrača" kupilo ME3 u ovome periodu kada je igra zamalo pa jeftinija od kave (i na taj način podržali razvoj za PC).

U svemu se slažem s tobom, a ovo za Inventory, koliko bi eura Skyrim triba vridit, koji je jedan od najplicih i najnedovrsenijih RPGa, s najgorim inventoryem ikad, da nije bilo moddera bia bi teski fail, bar na PC-u.

14 godina

f1, f2, f3, f4

hold R

9, hold R

1, 2, hold R

Odustao nakon pol chuke, ali hold R je smijurija, igra za klince do 10 godina. Stvarno svaka vam dala ako vam se 15 sati pritišču ove tipke.

Moj PC  
2 6 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Demigod šalje pozdrave!

Gaming industrija se trenutno temelji na konzolama zbog ogromnih lobija od korporacijskih giganta koji i izdaju te konzole. I pogodi tko dobije taj "sitniš" od 10€. Developer sigurno ne već opet podebljavamo novčanike gov*arskim izdavačima kao što je EA i Ubisoft i ostali zbog kojih prvenstveno PC industrija i pati.

13 godina
Cryogenic kaže...

f1, f2, f3, f4

hold R

9, hold R

1, 2, hold R

Odustao nakon pol chuke, ali hold R je smijurija, igra za klince do 10 godina. Stvarno svaka vam dala ako vam se 15 sati pritišču ove tipke.

nemoras ako imas tact view...

hebemu jesu li ljudi retardirani?

14 godina
Rocinante2112 kaže...
Cryogenic kaže...

f1, f2, f3, f4

hold R

9, hold R

1, 2, hold R

tact view na svakom fajtu? ti imaš vremena na pretek, svaka ti dala :)

12 godina
Cryogenic kaže...

PSN - DeniZg80
13 godina
Cryogenic kaže...
Rocinante2112 kaže...
Cryogenic kaže...

f1, f2, f3, f4

hold R

9, hold R

1, 2, hold R

Igra ekšli ima neki challenge kad ukljucis friendly fire i nightmare tezina...

Bez tactical viewa nema pobjede.

Jednsotavno moras kontrolirat cijeli party i pauzirat svako malo.
Arkada mi se ne igra.

17 godina
neaktivan

Zar ova igra ima kraj? Igram već 80 sati a mislim da sam tek na pola, a toliko me još mapa čeka da ih istražim do kraja...

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina

Jasam ju završio sa 80ak sati,ostalo 3 sidequesta,requisition i još neka sitnice.sad bi počeo na nanovo sa mageom i na nightmare i obratnim storylineom u keepu i igrao bi sa neutralcima u partyu(Dorian,Bull,Sera,Vivienne).prvi playrhrough sam obavio goody two shoes.Volio bi da je bilo više puzzleova kao sa Elf Archerom i orbovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Koja je razlika u tactic viewu osim kamere kad ionako moram držat gumb da vrijeme teče znaci isto mi je jel drzo auto attack gumb ili taj isti u tactical viewu. Mogli su ovo  riješit jednostavno sa auto attack opcijom ili toogle auto attack. Malo debilno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Rekao bih da je ovo opis onih ljdui koji nisu prešli Origins... {#}

Moj PC  
5 1 hvala 0
14 godina
neaktivan

3h cistim onu mapu u pusinji i kad sve gotovo srusi mi se ovaj poluproizvod od origina i odose mi sejvovi.. 3h oslo u nepovrat.. moglo je i sve otic kvragu.

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prijatelju mi se isto cesto crasha origin, meni nikako...a za saveove, radi lokalne sejvove, a ne na origin cloud i to se nebi smilo desavat...da gubis sejvove

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.12.2014 22:04 (thaar).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

Hvala 3DM, 2 updatea, DLC, sve je tu, hvala jos jednom. {#}

3 2 hvala 0
16 godina
Mquany kaže...

Hvala 3DM, 2 updatea, DLC, sve je tu, hvala jos jednom. {#}

Kako radi ucitavanje saveova iz Originsa i dvojke posto kod org. ide preko Dragon Age Keepa,jel rjesneo kako ili igrati po default world stateu ?

14 godina

http://www.dragonage.com/#!/en_US/news/new-multiplayer-pack-and-digital-upgrade-offer

Dodali besplatni multiplayer dlc i ako ko hoce upgrejdat na deluxe verziju. (9.99$ ili € ovisno di kupujes)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hoce li radit original save na jogurt verziji...a original save je importan s svijet s keepa?

Je li tko voljan da mu posaljem save da proba?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nek mi netko obijasni zasto ja cuvam save game od 2009,pa od 2011,a na kraju nebu nista od toga!!!?!

Edit:Jel se moze kasnije u igri lik prepravit ili je trajni prvi izbor?

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 14:16 (lmutak).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
lmutak kaže...

Nek mi netko obijasni zasto ja cuvam save game od 2009,pa od 2011,a na kraju nebu nista od toga!!!?!

Ocigledno koliko vidim ako hoces igrati sa saveovima od Originsa i dvojke moras original uzeti,ako hoces igrati sa default world stanjem onda mozes jogurt verziju :/

17 godina
neaktivan
lmutak kaže...

Sa orginalom si možeš poštelat svijet kako god hoćeš.

lmutak kaže...

Ako misliš na respec skillova, to može.

Ako misliš izgled lika, to ne može.

17 godina
neaktivan
k1klop kaže...

Koja je razlika u tactic viewu osim kamere kad ionako moram držat gumb da vrijeme teče znaci isto mi je jel drzo auto attack gumb ili taj isti u tactical viewu. Mogli su ovo  riješit jednostavno sa auto attack opcijom ili toogle auto attack. Malo debilno...

Nešto radiš krivo, u tactical view ne moraš držati nikakav gumb, samo zadaš likovima koga da napadaju i oni ga nakon toga sami napadaju, a ovisno kako imaš neštelovan bihevior, kad lik ubije jednog neprijatelja, krene na drugog.

17 godina

Kako Sera stalno zajebava Cassandru {#}

Odlična mi je Sera, a tek art u UIu

Ubiti, Sera zajebava svih... phrrrrrr

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.12.2014 18:38 (doktor1).
Moj PC  
2 6 hvala 0
15 godina

Odlicna,tek sam poceo(cca 2 sata)...

They have descended from heavens in fire chariots, and made humans on their own image.
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina

Jel' igrao netko multiplayer i ako jest, kakvi su dojmovi?

PSN - DeniZg80
11 godina
neaktivan

Nakon prvih par sati provedenih u igri nema se tu sta filozofirati, igra je vrh i gotovo, preporuke svim ljubiteljima RPGa, a lako se svidi i drugima. Moze se tu naci pokoja zamjerka, ali kada se uzme sve zajedno vrlo impresivno. Jedina stvar koju bih volio da ima je da mogu disable atack sa mouse i da su stavili da mogu koristiti modifier key, shift ili ctrl, ovo bi stvarno vise trebali staviti kao standard u svaku pc igru...

2 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

igra je goty.. nego kako vam izgledaju vasi inquisitori/ce?mogli bi nabacit i koji ss?

xfact
Moj PC  
1 5 hvala 0
17 godina
=xfact= kaže...

nego kako vam izgledaju vasi inquisitori/ce?mogli bi nabacit i koji ss?

Ha ha ha

Nije to moj, ovo sam ja...

I da, uspio sam uhvatit Cassandru sa laganim osmjehom na licu...

Igra je predivna, sa puno efekata, teselacije i ostalih eye candya šta je zbilja impresivno za open world RPG; kamenje izgleda kao kamenje, a ne kartonske nakupine, teselacija se koristi na mnogim objktima te putevima, a ne samo da popravi glavu našeg junaka, (Hitman), fantastična glazba, voice acting... Evo mala galerija slika..

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice