Meni je borba u Originsu/Awakeningu bila odlicna, uopce ne volim brzu borbu, volim lijepo sve istaktizirati, ali valja cu se naviknut na ovo.
Meni je baš fino išlo.
borba je odlicna jer je puno mana iz origins uklonjeno..nema vise da hodate do lika dok bas ne dodjete do njega, i desi se hiljadu put da se lik cak vrati unazad da bi udario kako treba..ako vam je lik ovde dovoljno blizu, skoci na njega i odma udara..mage se brani i meele, udara staffom..skillovi su skoro svi tu, i sto je jos bolje, mogu se unaprijedit..pise koliko dmg stete nanose, critical mozete unaprijedit itd..borba je puno puno bolje uradjena..i jos nesto, ako niste probali, ne mozes bacit fireball preko neke ograde, nego ako spell naleti na prepreku, tu i pukne, sto je puno realnije..protivnike malo odgurnete svakim udarcem, sto znaci ako udarate dovoljno brzo i mlatite ih dovoljno jako, oni ne stignu ni uzvratit..klase su izbalansirane..ako probate sa warrior-om, 2H, imate mnogo spellova koji prosto ubijaju sve oko sebe..strijela vise nije beskorisna, ne samo sto ima super skillove, nego i ogroman dmg..odigro sam njemacki demo vec oko 10 puta, da isprobam sve sto ima oko combat-a, i odusevljen sam..jedino sto mi se ne svidja je da su aoe spellovi kod mage-a malo losije izvedeni, castanje spellova..u origins je radilo bolje..nakon svega ovoga me zanima samo jedna stvar, s kojim likom da predjem prvi put ?
Uspio sam odigrati demo tek kada sam prebacio na DX9.
Rogue je zakon, kreće se munjevito i ima odlične skilove, možda ću ovo odigrati sa dva roguea u ekipi, iako znam da to nije optimalno.
Sutra ću isprobati Shogun 2 pa onda opet DA2 demo sa mageom.
koliko sam ja shvatio, rogue je isti ko i uvijek, 1x1 je dobar, ali ovaj put bas i ne znam dal je bolje sa 2 daggera ili strijelom..strijela je u odnosu na origins puno bolja...
nesto mi se ipak warrior, i to 2H cini kao najbolji izbor..ne znam jel mu los mac, ali me razocaralo kako malo dmg nanosi kad prosto udara, zato su mu skillovi prosto bolesni..
Borba je dobra, ali sad da je tako zakon kak svi pričaju, nisam uvjeren..
Na veće, levelu sa x-class combo možda.
Kamera je idiotska usudio bih se reći i ako je takva u full igri mogla bi upropastiti igru..
Preniska je za početak, ne vidiš dio battlefielda i nemoguće ju je micat po vertikalnoj osi..
Ne.
Demo je izrazito limitiran.
Nema mjenjanja težine, customizacije lika, više od pola skillova / spellova je zaključano i još dosta kaj nemreš.
Meni su nekako 2H oružja preglomazna, kamera malo zeznuta, grafika ok, priča fenomenalna. Sve u svemu jedan od (naj)boljih naslova ove godine.
ne moze se portat..
a kamera jest losija, al mozda to i bude drugacije u igri..ne vjerujem da su skroz izbacili onaj pogled odozgo, to je bilo bitno u igri..
ono sto mene odusevljava za sad u igri, je sto nema nekih gluposti koje su bile u DAO, recimo 2H ne udara vise kao da je usporen snimak,osim ako ste primjetili, zadnji boss je 2H, i udara kao u DAO, sporo, tromo, dok vas lik udara normalno, pa sta to znaci ne znam
po prvi put imam osjecaj da je izbalansirano sve..u DAO sam na pocetku mislio, ili mage, ili DW..strijela beskorisna, shield & sword bas i nije najbolji tank, strijela, kao sto sam reko 100 put, beskorisna..ovde mi se cini da je sve na mjestu..
edit: i da, meni se bas svidja sto su 2H preglomazna, vuku malo na cartoon stil..meni bi godilo da vuce jos vise na anime il tako nesto, ali i ovo je ok..samo, darkspawn u origins su izgledali bolje, mracnije, strasnije...i kretali su se bolje..
Jedinicu baš i nisam igrao tako da ih neću uspoređivati ali naspram jedinice izgleda puno jednostavnije .
Cijeli sustav dijaloga vuće na mass effect kao i meni .
Nekako mi se čini da ovaj DA bude MS ali u magijsko doba.
Od priće očekujem puno ....
Meni su nekako 2H oružja preglomazna, kamera malo zeznuta, grafika ok, priča fenomenalna. Sve u svemu jedan od (naj)boljih naslova ove godine.
Mene smeta to što se 2H oružja ponašaju kao da su od zraka. Lik maše njima kao da ne koristi nekakvo teško oružje, nego kao da koristi pero.
Mene smeta to što se 2H oružja ponašaju kao da su od zraka. Lik maše njima kao da ne koristi nekakvo teško oružje, nego kao da koristi pero.
to jest, ali u DAO je bilo presporo..sve je postalo malo manje realno, prebrzo, naglo, ali sto se tice taktike, izbalansiranosti i slicnog, cini se puno bolje
Meni je demo super. Samo mi je žao što ne piše u tim odgovorima TOČNO šta ću ja reći.
Ono kad treba ubit onog templara, ja hoću reći: CRKNI, templarsko ĐUBRE smrdljivo, nataknem te na kura'c!
A ne "I'm sorry".
Ili ono kad odlučiš da tješiš kevu kad crkne brat, ne želim ja reć "he sacrificed himself to save us", jer njegova "žrtva" nije ništa doprinjela našem "spasu".
Pa koliko ja vidim da se u demou moze stavit dx9 i dx11 samo ono kad je na dx11 fps pada nije optimatizirana igra... cak i na mojom konfi se osjeti fps drop :S ono razlike izmđu dx9 i dx11 uopce nema ni u animacijama niti u igri dobro ajde u igri se malo vise sjaje njihovi oklopi i tlo je bolje nije onako ravno ali fps je drasticno pao tako da valjda ce biti u full igri bolje... ali sto se tice igre super je
i kod mene je fps pado, cak na ispod 20, al iskljucio sam screen space ambient occlusion, i frame drop nije toliko velik (ne znam koliko bi mi bio max fps jer mi je vsync ukljucen), fps bude oko 45-50..
nadam se da ce na very high bit igrivo, naravno bez onih dx 11 ukrasa koje bi mi skresale fps na trecinu..ali i ako ne bude, lijepo izgleda i na medium, i na high, kako sam igro demo..
Moram priznati da mi se demo baš sviđa. Borba nije pojednostavljena, nego je ljepša i responzivnija. Klase su različitije (npr. rogue i fighter više nisu tako slični). Mage je zakon. Jedino možda dialog wheel nije najbolja novost, ali meni ne smeta. Puno je optimiziranija i ljepša naspram jedinice. Ma super.
Još da me The Witcher 2 tako oduševi, pa Deus Ex, pa Skyrim....
Meni je demo super. Samo mi je žao što ne piše u tim odgovorima TOČNO šta ću ja reći
Pa i u DA:O si mogao birati samo ponuđene rečenice. Meni se ovaj sistem sviđa jer po onim ikonama znaš točno kakva će ti biti reakcija lika, sa starim sistemom nisi nikad bio na sigurnom da li ćeš nekoga uvrijediti i sl.
Meni se svida, naravno da uvijek glumim "veseljaka".
;)

Kunem se da sinoć nisam pio, ali Danny, mislio sam da ti je na avataru neki gorila , tek sada vidim šta je.
Tak se i ženi kuneš da nisi pio kad primjeti da ti se oči cakle i kad pričaš lijevo od nje, njenoj identičnoj blizanki?
Baš tako, a problem je što nisam oženjen
Znam ti dobru grupu liječenih alkoholičara stari... :)
khm.. offtopic.. khm
Meni je demo super. Samo mi je žao što ne piše u tim odgovorima TOČNO šta ću ja reći
Pa i u DA:O si mogao birati samo ponuđene rečenice. Meni se ovaj sistem sviđa jer po onim ikonama znaš točno kakva će ti biti reakcija lika, sa starim sistemom nisi nikad bio na sigurnom da li ćeš nekoga uvrijediti i sl.
Da, ali u DAO je pisalo točno što ja kažem... a ne samo okvirno. Ikone su dobre, jer barem za razliku od ME znaš kad se zajebavaš a kad si ozbiljan :P
Probao malo i zadovoljan viđenim. Grafika OK, jedino mi je Codes, Inventorij itd ljepše izgledao u Originsima. Ovdje je nekako....bezdušan. Spelovi stvarno izgledaju ljepo, sviđa mi se dizajn ovih darkspawnovaca. Uglavnom ovo će biti kandidat za RPG godine. Neznam zašto su makli onaj ptičiji pogled i nadasve sumnjam da će biti i u cijeloj verziji igre. Ali solidno se vidi i ovako. DX11, HD rezolucija, 2xAA, 4xAF igra se vrti oko 45-55 FPSa.
Čini mi se da Dragon Age ide u smjeru i želi biti Mass Effect u "kameno doba" što nije loše.
Da, ali u DAO je pisalo točno što ja kažem... a ne samo okvirno. Ikone su dobre, jer barem za razliku od ME znaš kad se zajebavaš a kad si ozbiljan :P
Ali u DA:O lik ti nije izgovarao te rečenice, a sada pošto su uveli i njegov govorni dijalog bilo bi malo glupo da doslovno ponavlja napisano. Ovako je zanimljivije jer ti odabereš vrstu odgovora (prijetnja, šala, slaganje sa sugovornikom i sl.) i onda čekaš da vidiš što će lik reći.
Jasno mi je da tebi ovaj sistem ne odgovara, samo ti pokušavam objasniti njegove prednosti kako ih ja vidim.
BTW, da li je izašao negdje vodič ili manual za igru, je me zanima što točno znače te ikone iz dijaloga?
Probao malo i zadovoljan viđenim. Grafika OK, jedino mi je Codes, Inventorij itd ljepše izgledao u Originsima. Ovdje je nekako....bezdušan. Spelovi stvarno izgledaju ljepo, sviđa mi se dizajn ovih darkspawnovaca. Uglavnom ovo će biti kandidat za RPG godine. Neznam zašto su makli onaj ptičiji pogled i nadasve sumnjam da će biti i u cijeloj verziji igre. Ali solidno se vidi i ovako. DX11, HD rezolucija, 2xAA, 4xAF igra se vrti oko 45-55 FPSa.
Čini mi se da Dragon Age ide u smjeru i želi biti Mass Effect u "kameno doba" što nije loše.
Kako si dobio 45-55 sa 460 grafom? Meni na 470 je potpuno ne igrivo na tim postavkama.
Btw, quad core sa 4 GB.
Nego, da li je netko primjetio da ima dosta anime utjecaja? Poze likova kada mirno stoje (pogotovo ženske), pa ono trčanje sa velikim mačem, pa neki skokovi u tučnjavama kao da su izašli iz anime crtića. uglavnom ne znam što da mislim o tome. Nisam fan anime splačina.
meni taj uticaj anime-a bas godi..
a sto se tice grafike, pa i ja sam igro na istim postavkama..osim rezolucije koja je 1680*1050
kod mene je ustvari 4xAA i 2XAF..iskljuci onaj neki occlusion, i treba da bude ok, to najvise uzima fps-a..
Ako je kamera na kraju kao i u demo meni super.
Cijeli DAO sam odigrao na ovakvim postavkama kamere. Nekako je lakše za igrati nago kada je kamera izometrijski.
Grafika je odlična, borbe su fluidnije, sve u svemu bolje nego DAO.