Dragon Age 2

poruka: 929
|
čitano: 143.167
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Dragon Age 2
Elles D. kaže...
Ramo kaže...

Originsi su bili super ideja, ali budimo realni, na pricu u cijelini su utjecali koliko? Par postotaka?

Ne znam za tebe ali meni su 3 originsa koja sam igrao itekako utjecali na to kako sam se odnosio prema dwarfowima i elfovima kroz ostatak igre.

Ali da, priča je bitnija, iako su originsi, u interaktivnom obliku, bila osvježavajuća novost. I prije si u RPGovima mogao odabrati nekakvu pozadinu liku, ali treba to odigrati da bi ostavilo traga :)

Hehe tko zna u kojem ce smjeru nastavak a vjerojatno ce biti.

Mozda upravo nastavi pricu gdje stala u Originsima i s likom s kojim si igrao po mogucnosti s voice actingom :)

Skinut' ću zvijezde s neba za tebe.... sam' pošalji torrent.
17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Osim samih originsa u prvom Dragon ageu, ne vidim toliko potrebe za odabirom rase glavnog lika. Cijelu igru prolaziš sa četiri lika koji su u 90% igre ravnopravni i igrivi. Jedino što "glavni" lik služi kao "front" u razgovorima. U svakom trenutku u ekipi možeš imati i elfa i dwarfa. A ako se drukčije odnosiš prema elfovima ukoliko ti je glavni lik elf, sorry, ali onda si pomalo rasist (nhf {#}).

Vjerojatno postoji dobar razlog zašto su to napravili a to ćemo otkriti tek kad igru odigramo.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
jastreb kaže...

A ako se drukčije odnosiš prema elfovima ukoliko ti je glavni lik elf, sorry, ali onda si pomalo rasist (nhf {#}).

Ne radi toga. Primjer - u prvom prolazu kao čovijek u Orzamaru sam se borio za onoga koji bi zadržao kaste. Međutim, kad kreneš kao dwarf commoner, onda itekako promijeniš mišljenje. Što misliš, za koga sam se borio kao patuljak? :)

Devovi pričali kako će se svijet drugačije odnositi prema rasi glavnog lika (čak je bio video koji je to demonstrirao), međutim moram priznati da se ne sjećam tih razlika iz igre. Možda još nisam dovoljno daleko dogurao s pričom patuljka i elf čarobnjaka...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put ned 27.2.2011 18:37 (Elles D.).
16 godina
Elles D. kaže...
jastreb kaže...

A ako se drukčije odnosiš prema elfovima ukoliko ti je glavni lik elf, sorry, ali onda si pomalo rasist (nhf {#}).

Ne radi toga. Primjer - u prvom prolazu kao čovijek u Orzamaru sam se borio za onoga koji bi zadržao kaste. Međutim, kad kreneš kao dwarf commoner, onda itekako promijeniš mišljenje. Što misliš, za koga sam se borio kao patuljak? :)

Eh u tome je čar igre bila,mijenjas misljenja kada gledas DA:O svijet iz recimo perspektive patuljka,elfa i humana.
To ce mi nedostajati najvise u igri.

I thump up ako ce vam ovo nedostajati :)

22 Moorigan
4 Leliana
17 godina
Elles D. kaže...
jastreb kaže...

Upravo o tome govorim. U jednu ruku originsi malo prosiruju pricu, i mijenjaju pogled ovisno s kim igras, ali je zbog toga i razvodne. Ovaj drugi pristup tog nema, sto po meni ne mora nuzno biti lose, kao sto izgleda dosta ljudi misli.

16 godina
neaktivan
Ramo kaže...

Upravo o tome govorim. U jednu ruku originsi malo prosiruju pricu, i mijenjaju pogled ovisno s kim igras, ali je zbog toga i razvodne. Ovaj drugi pristup tog nema, sto po meni ne mora nuzno biti lose, kao sto izgleda dosta ljudi misli.

BAš zbog ovoga nijedan RPG neigram 2 puta jer kada jedanput proživim priču, nemam volje da ju prolazim na drugi način.

Nije toliko problem u prolaženju same igre, koliko u tome da ju prođem potpuno, mislim da seve skupim pročitam vidim, tj. ja moram igru 100% da prođem(koliko uspijem), zato mi se neda igrati(dosadi) oblivien{#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
17 godina
ivan262 kaže...
Ramo kaže...

BAš zbog ovoga nijedan RPG neigram 2 puta jer kada jedanput proživim priču, nemam volje da ju prolazim na drugi način.

Nije toliko problem u prolaženju same igre, koliko u tome da ju prođem potpuno, mislim da seve skupim pročitam vidim, tj. ja moram igru 100% da prođem(koliko uspijem), zato mi se neda igrati(dosadi) oblivien{#}

Ja čitam knjige više puta, gledam filmove više puta, slušam cde više puta. Uvijek 100%. Zašto ne bi igru odigrao više puta? :)

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
16 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Ja čitam knjige više puta, gledam filmove više puta, slušam cde više puta. Uvijek 100%. Zašto ne bi igru odigrao više puta? :)

Ovo je bilo moj subjektivan stav, moje mišljenje, ako radiš drukčije, to je način na koji ti radiš, svako je drukčiji{#}{#}

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
16 godina
neaktivan

Teški spoileri dataminani iz demo filesa

UPOZORENJE!!

http://social.bioware.com/forum/1/topic/141/index/6266554

UPOZORENJE!!

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Evo, odigrao sam demo više puta.

Oružja su toliko iritantno prevelika, da zaista ne vidim što oni žele? Izlaze na azijsko tržište gdje ekipa zbog malih kita/guzica/sisa treba velike mačeve, velike oči, velike glave, velike frizure i velike neprijatelje?

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 19:08 (naxeem).
Moj PC  
10 0 hvala 1
16 godina
Dragon Age 2

Čitao neko objavio na jednom forumu,kako DA2 main quest traje oko 15 sati plus sa strane questovi i ostalo.(bljak,80 sati sam Origins igrao)

Zatim kako je karakterizacija likova povrsnija i ne toliko razvijena kao u Originsu,povrh jednog lika.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
doky01akablava kaže...

Čitao neko objavio na jednom forumu,kako DA2 main quest traje oko 15 sati plus sa strane questovi i ostalo.(bljak,80 sati sam Origins igrao)

Zatim kako je karakterizacija likova povrsnija i ne toliko razvijena kao u Originsu,povrh jednog lika.

Iskreno se nadam da ovo nije tocno. Mozda je ovo 15 sati samo u letu obavljen main quest, bez pracenja price, citanja codeca... Ja se nadam minimalno 50-60 sati da ce trajati 1. prelazak.

A ovo za karakterizaciju iskreno ne vjerujem. Gledao sam negdje intervju sa D.Gaiderom, lead writerom, i on je govorio da bas zbog karakterizacije i takvih stvari imaju samo 1 lika.

btw, gledam kako mi se na bioware stranici samo pune ove game promotions :-))) Za demo, pa za milion preuzimanja dema, ovo ono, postao je DA kao pokemoni, "moras ih skupit sve" {#}

17 godina
doky01akablava kaže...

Dragon Age: Origins
 •  1,000,000 Words
 •  1,000 Cinematics
 •  1,000 Characters
 •  56,000 Spoken Lines
 •  60 Hours of Gameplay

Dragon Age II
 •  400,000 Words
 •  2,500 Cinematics
 •  500 Characters
 •  38,000 Spoken Lines
 •  40 Hours of Gameplay

http://360.mmgn.com/News/Dragon-Age-II-Shorter-but-More?

17 godina
neaktivan

Ja po ovome Ellesovom vidim da je igra konzolizirana... daj animacije, makni glupe likove, glupe dijaloge... xD

14 godina
protjeran
Dragon Age 2

Dragon Age: Origins sam doslovno prešao u svega nekoliko dana ... Na prvi pogled me fascinirao svijet i likovi i uglavnom sve ostalo. Razlog tomu je taj što nikada nisam igrao RPG tog tipa (apsolutno nikakav) pa mi se to činilo onako fresh.

Ono što mi je smetalo je to što uglavnom bilo da ti izabrao Human rasu ili Dwarfa ili bilo koju od ponuđenih, drukčiji je samo početak i utjecaj u "rodnim gradovima" ako se to tako može nazvati ...

Sviđa mi se što je to igra koja nakon prijeđenog završetka pobudi onaj osjećaj "tuge" (barem kod mene :P) i bude ti žao što je kraj ...

Da li će u ovom DAu biti Morrigan? Mislim, nije umrla, lijepo kaže na kraju DA:Oa da je otišla sjeverno od Frost Mountainsa...

Sting like a bee, flow like a butterfly...
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 14:15 (Buller).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Buller kaže...

Dragon Age: Origins sam doslovno prešao u svega nekoliko dana ... Na prvi pogled me fascinirao svijet i likovi i uglavnom sve ostalo. Razlog tomu je taj što nikada nisam igrao RPG tog tipa (apsolutno nikakav) pa mi se to činilo onako fresh.

Ono što mi je smetalo je to što uglavnom bilo da ti izabrao Human rasu ili Dwarfa ili bilo koju od ponuđenih, drukčiji je samo početak i utjecaj u "rodnim gradovima" ako se to tako može nazvati ...

Sviđa mi se što je to igra koja nakon prijeđenog završetka pobudi onaj osjećaj "tuge" (barem kod mene :P) i bude ti žao što je kraj ...

Da li će u ovom DAu biti Morrigan? Mislim, nije umrla, lijepo kaže na kraju DA:Oa da je otišla sjeverno od Frost Mountainsa...

Vezano za Morrigan,jos prosle godine upitao ga je reporter sto ce biti s Morriganinom pricom mi koji smo odabrali Dark Ritual?

Ovako,to je bio 9.mjesec,on je rekao da itekako nisu gotovi s njenom pričom,te mjesec dana kasnije izlazi DLC pod nazivom Witch Hunt i to je kraj Morriganine priče.

Nazalost,vjerojatno je nece biti,ali ona gadna Flemeth ce biti.

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Pa što nije donekle sudbina Morrigan objašnjena u Witch Huntu?

Igrao sam Human Noble Warrior, obavio Dark Ritual, imao romansu s Morrigan i na kraju Hunta otišao s njom u Ogledalo (bilo je ljigavih romantičnih scena, ah šta ćeš baš mi se dopao njen lik)

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
wyks kaže...

Pa što nije donekle sudbina Morrigan objašnjena u Witch Huntu?

Igrao sam Human Noble Warrior, obavio Dark Ritual, imao romansu s Morrigan i na kraju Hunta otišao s njom u Ogledalo (bilo je ljigavih romantičnih scena, ah šta ćeš baš mi se dopao njen lik)

Ne znam ja zasto onda vise od polovice igraca nije zadovoljno.
Naplatili su puno,nije DLC donio skoro pa nista,reciklirali mjesta,povrsne like bez k od karakterizacije,jedno cudoviste koje je prelagano i to sve upakirano kao ending Morriganine priče.

Damn,ako si ti zadovoljan s time,ja zasigurno nisam. {#}

I btw.sta je objasnjeno.Rekla da Flemeth nije abominacija,niti blood mage niti human,i da je dijete na sigurnome i mozes poci s njome u neku drugu dimenziju.

I prodjes kroz ogledalo i sta?Credits pa omfg.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 16:55 (doky01akablava).
17 godina
neaktivan

Nisam rekao da sam zadovoljan, ali opet je bolje od priče da je u planinama.

Mogli su ga napraviti i bolje, ali eto...

You can't hit a nail straight when you're laughing Keep on playing maybe it'll happen dear
16 godina
wyks kaže...

Nisam rekao da sam zadovoljan, ali opet je bolje od priče da je u planinama.

Mogli su ga napraviti i bolje, ali eto...

Pa bolje da su to sve uvrstili u DA2,nekakvu romansu Hawke-a sa Morrigan,mozda da ju obrani od Flemeth.

Ali eto ja bio sretan ko malo dijete kada sam igrao,taman se uzivio kad paf kraj.

A jbg,pare su bitne ne moje ili tvoje misljenje

17 godina
neaktivan
Elles D. kaže...

Dragon Age II
 •  400,000 Words
 •  2,500 Cinematics
 •  500 Characters
 •  38,000 Spoken Lines
 •  40 Hours of Gameplay

Ja igre ipak volim kupovati na kile.

naxeem kaže...

Ja po ovome Ellesovom vidim da je igra konzolizirana... daj animacije, makni glupe likove, glupe dijaloge... xD

Pa i SW:KOTOR je bio napravljen za konzolu pa je ispala dobra igra.

16 godina
neaktivan

Odigrao sam demo na hard i nightmare..

Postoji mod koji omogući ta dva stupnja kao i customizaciju lika..

Dat ću link kad se uspijem spojit na bioware social forume..

Na hardu sam odigrao kao s&b warrior. Dosta sam očito promjenio lika pa su se i CB  promjenili..

Bethany je imala kratku kosu i ostala je dosta zgodna, dok je Carver nabacio neku zalizanu frizuru i bio je fakat ružan..

Nisam osjetio neku veliku razliku u težini i minimalno sam trebao pojedinačno kontrolirati party..

Na nightmare sam odigrao kao archer. Iako sam možda i više mijenjao lika, CB su ostali gotovo isti..

Što se težine tiče, najviše "problema" sam imao sa friendly fire i nekoliko puta sam oneshotao svoje sa fireballom ili bursting arrow.

Na ogru (ili kak se vec zove) sam "wipao" 2 puta dok nisam rucno usmjerio likove i preuzeo kontrolu nad aoe spellovima..

Onda sam još wipao na onoj grupi poslije ogra (kad Flemeth dođe) pa sam morao ponoviti ogre fight..

Zadnji fight sam opet sa FF ubio Aveline, ali tu je Isabela "immortal" pa nisam morao ponavljati..

DA:O sam igrao na normal i bilo je ok fightova, DA2 nisam trebao misliti do nightmare..

Imam dojam da se u nightmare treba više koncentrirati na defensive statove, a ne samo na full dmg što je ok..

Da budem iskren u nightmare mi nisu stigle na živce ići animacije :)

Možda sam bio preveliki nab u DA:O ili je stvar bila u enablanom ff, ali DA2 je lakši..

Ako želite imalo misliti imam dojam da je nightmare "must have"

Je li nakon svega rečenog DA mrtav?!

Nije, igra će vjerojatno dobiti vrlo visoke ocjene, posebice na konzolama..

Mi na PC ćemo krankat težinu na nigtmare i pravit se da ne vidimo over the top animacije..

Nije smjer u koji bih osobno odveo franšizu, ali ne pita se mene (nas) nego dolare.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2011 19:22 (NightShadow).
16 godina
neaktivan

http://mod.gib.me/dragonage2/demo/chargen.7z

Evo linka, instrukcije:

- extract to my documents/bioware/dragon age 2 demo

I dislaimer od bioware

Bear in mind, of course, that Nightmare was not balanced at the time of this build. The fact that some of you folks are taking a difficulty option that was unlocked via fan mods as 'this is how it'll be in the final game', well, I'd be careful about doing so.

Of course, the fact that assumptions are already being made suggests that my warnings will likely fall on deaf ears for some, but hey.

Što god to značilo..

16 godina
neaktivan

ma ako nightmare ne bude dovoljno dobar, izaci ce mod za jos veci nivo tezine..ima i za DAO..DA2 ima potencijala za taktiku i mnogo mnogo razmisljanja i planiranja, ali nisam siguran da li ce to sve bit potrebno

17 godina
neaktivan
NightShadow kaže...

Evo linka, instrukcije:

Probao sam i ne radi mi, imam Windows 7 {#}

16 godina
neaktivan

Ne vidiš odmah, prvi dio (onaj preuveličani) je identičan..

Tek kad dođeš do char creationa onda se vidi da radi..

Ako je to u pitanju..

I ja imam W7 i meni radi.

16 godina
jastreb kaže...
NightShadow kaže...

Evo linka, instrukcije:

Probao sam i ne radi mi, imam Windows 7 {#}

Potpis,također mi ne radi,stavio u my documents,u igri dalje stoji Normal tezina i nikakva customizacija likova.

Windows 7 isto.

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Da, i ja sam došao do menija i nisam mogao promijeniti težinu, probat ću vidjeti da li barem kustomizacija lika radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvi dio igre, do prvog fighta sa ogrom je identičan, nema customizacije niti mijenjanja težine..

Nakon tog je cutscena i dwarf počinje pričati pravu priču..

U tom trenu dobijete cc i nakon što završite sa cc, name change i start game pita vas za težinu..

17 godina
neaktivan
Dragon Age 2

Nije sve tako crno za DA2 što se tiče veličine oružja. DA2 nije jedini u istom sosu.

http://www.jutarnji.hr/video-bin-ladenov-mini-me-sece-pakistanom-s-puskom-u-ruci/928904/ 

Pisser: Nigga, I gotta take a dragon piss, cuz. Me: What the fuck's a "dragon piss"? Pisser: It's a huge ass piss, nekkuh, haven't you ever seen how big a fucking dragon is? Imagine that

7 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice