Danas sam uzeo spomenuti proc pa sam ga za pocetak malo kloknuo i jednostavno cista milina bez dizanja napona na 2.750mhz, u odnosu na moj bivsi athlon 64 3200+ na kojem sam morao dici napon na 1.470v da bi dobio stabilan klok od 2.300mhz ovo je islo kao od sale! Mislim ici jos gore ali ne previse jer sam na kingmax memoriji 800mhz a ostavio sam je u biosu na 800 pa da ne bi odapela a i maticna M61P-S3 (Gigabyte) nije bas za veliko klokanje ali sve u svemu u odnosu na moj bivsi proc super, hladan brz procesor trosi malo a ima duplo cachea very nice!!!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
I koliki su dobitci na brzini..temperature?
Ja sam svog core 2 duo e4300 sa 1800 na 2900 temperatura je ista kao i prije i bez dizanja napona. Maticna je ga-965p-s3. Dobio sam najveci dobitak performansi na obradi videa. Procito sam da se moze clockat do 3600 sa stock coolerom. Jel ko isprobo. I kolko je to stetno.
Temperatura pod maksimalnim opterecenjem je 34 a brzina se osjeti itekako kaj god da se radi jednostavno receno nema vise stucanja a najvise u rekodiranju videa otprilike 40 % je ja to cesto radim sa raznim filmovima koje skinem s interneta pa ih prebacujem u divx, igrice ne igram pa za to neznam koliko bi islo brze i jos kad pogledas cijenu od 250kn koliko on kosta super (mislio sam staviti i dvoglavi proc puno vise cijene ali bi trebala reinstalacija xp da bi procesor sa dvije jezgre ispravno radio no ja za reinstalaciju stvarno nemam nikakve potrebe jer sve radi odlicno) a sve to na 2.750mhz a kad ga jos dignem bit ce i bolje!
To bi moglo/trebalo ići i na 3Ghz na defoltnoj voltaži ... F3 revizija, najbolja revizija na 90nm.
Vrlo vjerojatno ti ne bi trebala reinstalacija sa X2, meni nije trebala, a imao sam instalaciju još od s754.
Inače, bilo je prije par mjeseci 3600+ i 3800+ X2 po 200 i nešto sitno kn ... novih, u tray pakovanju 
Dosta korisnika kaze da reinstalacija xp mora ici prije stavljanja dvoglavog procesora a ima i onih koji kazu da ne treba evo sad i ti kazes isto najvjerojatnije bi trebalo a sad mozda kod nekih ima problema a kod nekih nema kad se stavlja dvoglavi proc nakon jednojezgrenog stvarno nisam siguran mozda to ovisi o samom xp i njegovoj verziji ili nekaj drugo!?