Fejsbuk nije ništa napravio što si korisnici nisu sami htjeli.
Ni pištolj sam ne opaljuje.
I najbitnije od svega, ljudi ne postaju gluplji svakom generacijom
Nego upravo suprotno, sve smo inteligentniji. Sad će se neki protiviti, pa da probam objasniti:
300 djece godišnje na popravnom. O ne.
A kad pogledaš prije, prije 50 godina bi 300 djece godišnje napuštalo školu i do kraja života ne bi naučili brojati do sto.
Mislim da moji baba i did ne razume dijeljenje i množenje.
Moderno vrijeme - Prošlost 1:0
Onda noviji primjer: pita majka što sve radimo na faksu iz matematike. Kažem ja, limesi, matematička indukcija, matrice, itd.
Ona me gleda, nema pojma o čemu pričam.
A išla na kemijski fakultet.
Moderno vrijeme - Prošlost 2:0
Mlađi brat. Već u 14. godini zna više nego što sam ja znao sa 17. A kad bi neka treća osoba usporedila nas dvojicu, rekla bi da sam ja inteligentiji. Vrlo vjerojatno i jesam (skromnost), ali mali me već sad owna u milijun stvari.
Ovo nije dokaz ničeg, ali svejedno - Moderno vrijeme - Prošlost 3:0
I onda još internet. Od stvaranja svijeta, nije se pojavio izum koji nas je kulturno obogatio kao što je to napravio internet ;)
Ti isti 13-godišnjaci će jednom odrasti i smijati se NAMA kako smo zaostali i glupi, i to s punim pravom :)
Dobro vidim proveo si cijelo istrazivanje o tome.Ne slazem se s ovim,jer ja mislim da je bas suprotno,danas mozda znas vise informacija ali to te ne cini inteligentnijim,s tim da su pola informacija koje znas beskorisne.Druga stvar 300 djece kaje napustalo skolu je bome i radilo,moj stari je sa 20 godina radio i stedio za stan.Ja sebe ne mogu zamislit da moram sad postat potpuno neovisan,di bi,kud bi i sta bi.Tak da kad kazes vise djece barem ide u skolu,idu zato kaj nemaju kaj puno birat,ko ce ih danas zaposlit bez skole,to se prije moglo pa se zato i napustalo.To sto ja znam sprzit cd,instalirat windowse,skidat pjesme,skidat filmove ili radit u power pointu i ostalim programima me ne cini nista inteligentnijim od mog starog koji ne zna sprizt cd ili koristit facebook.Isto tako ne kazem da mi nesto puno zaostajemo odnosno da smo mi gluplji,naravno da ne al nismo ni puno bolji.Isti smo samo znamo vise o stvarima koje danas okruzuju ovaj svijet,al zato nemamo dume kak posadit luk.