Ne paše tu baš analogija "što je koga briga, to je kao što neki slušaju cajke", jer je čovjek u prvom postu objasnio - takva nekontrolirana preokupacija realno trvijalnim stvarima ima za posljedicu
nikakvo obrazovanje djece, a to već ima širokih posljedica. Npr. bolja polovica mi je u čestom mobbingu roditelja koji zahtijevaju pozitivne ocjene i ne žele čuti da su pozitivne ocjene
odraz znanja i zalaganja a ne urođeno ustavno pravo njihovog anđela. Nemoram tumačiti koje se onda pak traume doghađaju po državnim maturama, koje nemaju u pitanjima ništa o lajkanju.
Daljnja posljedica je da će ova djeca biti sposobna samo za novu generaciju nekvalificiranih radnika i daljnju recesiju i države i društva.
No, opet, a što je novo. dok nije bio fb, bilo je nešto drugo.
Realno, dječji mozak je samo kapacitivno sposoban unositi informacije, karakter je u debeloj većini nerazvijen,
i manjak želje za učenjem jer se ne razumije smisao toga
(zbog relativno lagodnog života u roditeljskom gnijezdu za koji mislimo da će trajati vječno) rezultira u pravilu
odvraćanjem pažnje i volje na trivijalne a trenutno "bitnije" stvari.
Ne bih se bas slozo s tvojim razmisljanjem. Pogledaj malo u proslost. Mozda neko vrijeme krati na facebooku radeci stvari koje ga vesele, kao sto smo mi kratili uz racunala (jos uvijek ali u drugacijem smislu) i nismo ispali nista gluplji od onih kojima smo bili trn u oku. Sjecam se kada sam prvi puta cuo kukanje roditelja: -prestani vise s tim igricama, makni se od monitora, ocoravit ces itd. itb. Uvijek sam bio markiran od ostalih ljudi kao neko ko se igra igrice za malu djecu. Jos dan danas to dozivljavam nekada, ali me opce vise ne smeta. Uglavnom, kaj ocu reci? Facebook i provodjenje vremena na njemu uopce nema veze s inteligencijom ljudi - ili si glup ili nisi. Ne utjece on na razinu potonje u ljudi sto god radio. Znam dosta ljudi koji lajkaju sve zivo i nezivo, a opet, imaju jedan od boljih prosjek ocjena u gimnaziji. Dosta toga si naveo kao da si radio istrazivanja godinama, nekako sumnjam u to. Mislim da ipak samo pretpostavljas na temelju dostupnih informacija, a znamo kaj se kaze za pretpostavku - majka svih za*eba. Danas oni imaju Facebook, mi smo imali Commodorce, neko drugi je sarafil po frgazeru ili rezi od Apn-ke. Sve je to za ljude i nesmijemo nikoga, tko ne cini lose, markirati i osudjivati.